Mam zamiar sam zrobic power rure (ciekawe co z tego wyjdzie )
Ale do rzeczy:
-Rure kupic z kwasówki?
-jak srednica bedzie najlepsza??
-jaka ma byc długoś tej rury ?
ja takze mam z rurki plastikowej..... okolo +/-30 cm prostej i kolanko 120 stopni
wsio pomalowalem czarnym sprayem i jest git. do tego stozek z osłonką.
ja tam mam i poki co nienarzekam. i wiem ze pare osob ma podobnie i tez
im to smiga....
musisz sobie odpowiedziec na z.a.j.e.b.i.s.c.i.e. wazne pytanie co chcesz zrobic (kwasowka
czy rurka) i zaczas to robic pzdr
ale kiedyś wyczytałem, że najlepiej jak stożek jest gdzieś pod zderzakiem, kiedy wpada na/do niego naprawdę zimne powietrze... i chyba ten http://www.komar1970.pl/sklep/product_i ... cts_id=541 zestaw jest troche dluzszy i wlasnie pozwala na umieszczenie filtra przy zderzaczku, tak?
jeśli sie myle to mnie wyprowazcie z błedu- POWERRURA działa na zasadzie strumiennicy i takową ma Arvid robioną na zamówienie w zakładzie tunningowym.. jej średica sie zmiena z wiekszej na mniejszą. Ty mówisz o zwykym dolocie. Proponuje Ci zrobic tak jak ja. Sciągnąć z USA (np: przez Maila) dolot ze stożkiem i jeśli masz stożek sprzedać ten nowy. Mnie za dolot i shifter wyszło po sprzedaniu stożka ok 120zł za obie rzezcy. Pozdrówki
[ Dodano: Wto Gru 27, 2005 12:52 am ] aha niedoczytałem. nie masz stożka. to Cie wyjdzie troche wiecej ale tez nie za dużo.
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...
Żeby zrobić coś takiego w solce samemu to jest problem?? średnica ta sama pewnie ale co z długością rury i kolankami? Robił może ktoś coś takiego w solce samemu? Fajnie by było jakby wrzucił fotki jak to wyszło.
Napaliłem się na taki dolocik
www.fartrewal.pl ---> wakacje i weekendy nad morzem:)
Był rexosol, była pralka V gen BB9 , było S4 Bi-turbo jest volvo C70 T5
to znaczy ze seryjna srednice powinno sie zachowac[bo japonce juz wiedza co maja robic]to znaczy ze jak skrucimy rure to wieksza moc sie uzyska na dolnich obrotach,a jak wydluzymy do na gornych,to znaczy ze lepiej cos wydluzyc bo hondy lubia wysoko.
zawsze robie tak wywalam orginal (RURE KTURA ZASYSA POWIETRZE I IDZIE DO FILTRA)
Robie dziurke w zderzaku tam gdzie mozna wstawic halogenki.... maskuje krateczka na silikn.... kupuje rure ale z aluminiowa.... gietka.. i dociagam... do filtru....zmianim filtr na sportowy :> i jest si
czasami tez daje fltr wspomagajacy..... smieszne ale z rajstop tak zeby na zawalil filtru (np lisciami jak przejda przez klatke)