łącznik wahacza tył del sol

kym1
Forumowicz

łącznik wahacza tył del sol

przez kym1 » 2011-05-13, 09:40

Że tak niedyskretnie zapytam, czy ktoś z was ma jakiś niecny plan jak wyciągnąć nakrętkę, która wpadła do mocowania małego wahaczyka tylnego zawieszenia?
Już tłumacze o co mi chodzi dokładniej. Wymieniałem mały poprzeczny wahaczyk tylnego zawieszenia, znajduję się on mniej więcej za plecami użytkowników pojazdu, wyglada to następująco http://allegro.pl/wahacz-tyl-honda-civi ... 08365.html , na rysunku opisane jako "2A" i jakimś dziwnym niezidentyfikowanym jeszcze sposobem nakretka która znajdowala się można powiedzieć że w budzie, od tak wzieła i wypadła tam do środka.

Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł jak sprawić zeby ona znowu się tam znalazła to będę wdzieczny. Nie chciałbym ciąć wnętrza "diaxem", a wiem, że jeżeli nikt nie znajdzie innego sposobu to niestety będę zmuszony.
Obecnie na ZX7R

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-05-13, 22:22

Jest to wahacz od ustawiania zbieżności (ta nakrętka tam się przesuwa w takiej jakby szynie). Musisz od dołu naciąć boszką blachę i odchylić kombinerkami na tyle żeby wsadzić tam palec - ustawić nakrętkę i załapać śrubą. Potem zagnij z powrotem młotkiem a nacięcię pociągnij jakąś farbą żeby nie rdzewiało i będzie ok. Przerabiałem to u siebie już 2 razy - dobrze że zostawione mam nacięcie bo drugi raz tylko odgiąłem ;)

kym1
Forumowicz

przez kym1 » 2011-05-14, 12:18

Wiem wiem, że to jest do zbieznosci ;) chcialem bardzo uniknać tematu szlifierki ale niestety nie dało rady. Pokusiłem się na zrobienie małego otworu technologicznego za plecami pasażera. Sądzę, że z dwojga złego to lepszy pomysł bo raz ze nie widać, że ktoś ciął, a dwa nei będzie rdzewiało ;)

Dzięki za dodatkowy pomysł :razz:
Obecnie na ZX7R

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-05-14, 13:01

No też można ale więcej roboty z rozbieraniem wnętrza itp. Ja jeżdżę ponad rok z nacięciem i nic nie rdzewieje :)