hamulce odwieczny problem!!
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Stromek
Forumowicz

hamulce odwieczny problem!!

przez Stromek » 2005-12-21, 11:24

moze ktos pomoze mi znalezc jakies dobre rozwiązanie dotyczące hamulcy w hondzie crx ed9 (tarcza 242 mm wentylowana przód, tyl tarcza nie wentylowana) ...
obecnie dysponuje zestawem tarcze nawiercane zimmerman + ferodo ds2000
+ plus przewody w stalowy oplocie + plyn ferodo klasy dot 5.1..

zestaw ten jest w 100% lepszy od seryjnego.. nie wystepuje naprzyklad znane wiekszosci użytkowników hondy crx zjawisko płyniecia hamulcy po 3-4 krotnym hamowaniu autem z predkosci powyzej 140-150 km/h.

niestety i w tym zestawie ujawniły się wady 3-4 razy wytrzymuja niestety podczas jazdy jeszcze ostrzejszej udało mi sie i te hamulce zmusić do poddania .

moze macie jakies pomysły jaki zamiennik zastosować .. co zrobic zeby to polepszyc...

ja rozważam założenie zacisków od prelude 2.2 vtec lub legende oraz tarcz z oferty AEM 305mm.. albo tarczy od tych wyżej wymienionych samochodów.

jednak i tu rodzą sie pytania... np.. jak to wszystko założyc.. doposować zegrac.. jakie elementy trzeba dorobić..???

jesli macie jakies sugestie rady ...proszę o nie .. pomożcie jesli możecie ... bede zobowiązany ....
Stromek
Black ED9

arszenik
Forumowicz

przez arszenik » 2005-12-21, 21:31

podstawa! jesli czesto zdaza ci sie tępić hamulce (tarcze) to potrzebny jest doooobry plyn! ferodo jesli jest z tej standardowej polki ma temp. wrzenia nie duzo wieksza niz zwykly bendix czy shellowy! Wiesz do jakiej temp. tarcze sie momentalnie nagrzewaja podczas przycisniecia? .............................................................................................

zmien plyn na lepszy....
profesjonalne fotografie, webdesign
www.hodura.pl

Teraz:
B16A1 in EE9...

Stara suka:
http://www.civic4g.pl/forum/topics13/80.htm