Nie wiem co to moze byc?? Mam CRXa z 90r. ED9 i bierze mi olej (chleje) ok. 1l/100km. Sprężanie na cylindrach ok. 12 atm. wiec mam nadzieje ze to nie pierscienie. Mam takie przypuszczenia ze sa to uszczelniacze zaworowe bo kiedy zostawilem go kilka razy na dluzszy czas to mial swiece zalane olejem. Pomozcie mi PLIZZZZZ!!!!!!!
Sprężanie na cylindrach ok. 12 atm. wiec mam nadzieje ze to nie pierscienie.
Ja w ciffie eg4 tez miałem sprężanie prawidłowe i tez kotłował olej ale teraz sie po wymianie wszystkich znacznie zmalało (zmieniłem nominalne i uszczelniacze zaworów)
Silniki z Angli B16a2 B18c4 B18c6 K20 H22 692 313 587
chociaz zaraz ci napisza ze silnik skatowany itd. i zeby kupic uzywany...wiec ich nie sluchaj jedyne miejsce gdzie ci moze zdupczac olej to pierscienie i uszczelniacze..
a ja mam trochę inne pytanie, ale mniej więcej w temacie,
ile ml oleju jest między tymi dwoma dziurkami (chodzi mi o oznaczenie poziomów min i max) na bagnecie do sprawdzania poziomu oleju? Zrobiłem pierwszy 1000km i poziom spadł b. mało.
moim zdaniem miedzy min. a max. jest litr bo przy 1 stanie dolalem 1l i mam full...
a tak na marginesie ja dolalem ten litr oleju po jakichs 7 tys przebiegu od wymiany(czyli max.)... moj licznik wskazuje teraz okolo 180 tys nie jest to duzo ale i nie malo... w porownaniu do chlopakow to moj wogole nie pije oleju...
na bagnecie to będzie chyba 1 cm = 1 litr. Moj w ogole nie bierze, bo jest po remoncie glowicy. No ale coz... juz wkrotce rozstaje sie z tym silnikiem, i zobaczymy co mi powie nastepny :/
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.