z5, lekki zamach, hybryda, brak kata, półprzelot.
oleju pali troche, ok 0,5l/1kkm, może więcej, cośtam dymi, silencer cały czarny.
obroty trzyma, ssanie 2tys, spada do 750, nie faluje.
dolot seria, podobno tragedii z filtrem nie ma.
Spalanie regularnie 15l, jazda na zimnym do 2,5-3tys, rozgrzany ostrzej, do 5 cały czas, bywa że wyżej, raczej codziennie śmigany. Krótkie trasy, ale zawsze zdąży się rozgrzać.
Przy upuszczaniu gazu często słychać strzały w wydechu - 2 strzały po ujęciu, jakby gdzieś tam dopalał w wydechu.
Dlaczego aż tyle? jakieś pomysły? sonda na wymiane czeka, ale co jeśli to nie to?
to ze temp bedzie ok na wskazniku to nie znaczy ze nagrzany, jak jezdzisz 3-4 km dziennie w jedna strone postoj kilka godzin to calkiem normalne ze pali ok 13,
15 to troche zaduzo, do regulacji zaplon (strzaly z wydechu) oraz sonda do kontroli miernikiem,
przy okazji sprawdzic swiece, przeczyscic kopulke i zobaczyc kable wn
Kurcze to ja trochę zmartwię bo ja na Z5 + 17" + non sonda wychodziło mi 11L i to przy piłowaniu...
Sprawdz zapłon, świece, przewody i rozrząd bo ja kiedyś eksperymentowałem z paskami to jak się o 1 ząb wyprzedza to normalnie rex pracuje ale wiecej pali
po pierwsze jaki masz kolektor wydechowy seria i ebay ?? i czy jest różnica w umieszczeniu sondy w serii a ebay, warto przeczytać ten post forum/viewtopic.php?t=23480
powiem tak... ja bez sondy w trasie (ale takiej dobrej trasie, nie w PL) zrobiłem spalanie 5,2L/100km d16z5... sonda to jest najniepotrzebniejsze urządzenie w aucie, jest tylko po to, zeby zwiekszyc dawke paliwa na zimnym silniku i zrobic dobrze pseudoekologom. Wiec jak jest zwalona, to moze wiecej palic ale jesli ja odlaczyles i dalej pali ci 15L to albo masz cegłe w bucie i wozisz 3 trupy w bagazniku, albo masz wyciek z baku lub wezyka jakiegos.