Hey... niestety na rozpoczecie sezonu zaliczylem uszczelke pod glowica (tak przynajmniej mi sie wydaje - rzyga plynem chlodniczym przy kolektorze wydechowym i stoi woda w 1 cylindrze..)
Pytanie brzmi... jaka uszczelke wsadzić? Napewno cos mocniejszego niż seria i gdzie to dorwać/cena?
Jakie śroby najlepsze?
PZDR
Ostatnio edytowano 2011-03-19, 18:50 przez Jaca, łącznie edytowano 2 razy
a dmuchnolem sobie jakos 0,7 ale pier.dolnela najprawdopodobniej nie przez doladowanie a z innej przyczyny, z jakiej to dzisiaj sie okaże bo wczesniej nie bylo zadnych problemow z takim doladowaniem - zerwalo wczoraj przyczepnosc, w jebnelo ostro do odcinki, poszla marchewa i trach!....
0,7 już całkiem sporo. Daj nowe śruby oem i uszczelkę powinno banglać.
Jak nie to można przerobić metalową od Z6 i szpilki ARP pasują z tego co wiem od VW 16V
ja w twoim przypadku to tylko cometica bym wsadzał. 0,7 to granica możliwości seryjnej uszczelki. albo przynajmniej metalową z sohca - jak ci strzeli i w miare szybko to wykryjesz to przynajmniej bez większej szkody dla silnika. a jak miałeś seryjną w z5 i ci poszła chmura z rury to lepiej najpierw rozkręć i zobacz co z silnikiem...
Baca co sugerujesz ze cos z silnikiem? po prostu poszla woda w wydech i poszla w h.uj chmura za autem potem juz sie nie dymilo... no tylko z pod maski bo wypierdziela wode na kolektor
Przemku czyli zakladać od z6? czy z ktorego dokladnie silnika (model?)? Dziekuje z gory za numer ARP bo juz dowiadywałem sie dzisiaj o dostapnosc do z5 i ni hu... hu... ;/