Czeka mnie wymiana termostatu. W sklepie zaoferowali mi jakis tani no-name za 25 zl lub firmy vernet za 43 zl . Co sądzicie o termostatach firmy vernet ??
Ja jeszcze o takim niesłyszałem wiec nic nie powiem ale napewno niekupuj za 25zł i musisz przypilnowac zeby uszczelka była w zestawie .. a jak niema to sobie kup. Jak jeszcze jej niewymieniałes to mzoe okazać sie ze jak wyjmiesz termostat to niebedzie co założyć bo sie rozpadnie w drobny mak
nie kupuj za 25 złotych!!! dokładnie jak Gawend, pisze. ja kupiłem bo pomyslaem to tylko termostat i zaoszczędze. i co z tego ze była uszczelka ?? jak termostat raz mi przegrzewał auto,a raz nie mógł dogrzać ( niezaleznie od temperatury zewnętrznej) więc itak kupiłem na alledrogo kolejny za 55 chyba i ten dopiero działa dobrze.
Gawend napisał(a):musisz przypilnowac zeby uszczelka była w zestawie
Racja, ale to czasem nie wystarcza, często w zamiennikach zdarza się, że uszczelka jest, ale nadaje się co najwyżej do syfonu w łazience, bo zupełnie nie przypomina oryginalnej, a po montażu na niej płyn cieknie z obudowy strumieniami. Już dwa razy się spotkałem z czymś takim i musiałem rozbierać jeszcze raz po czym włożyłem starą ori uszczelkę i trzyma z tym, że w starych rexach może właśnie być problem z odzyskaniem uszczelki więc lepiej od razu kupić oryginał z oryginalną uszczelką i mieć spokój, a nie dla 20-30 pln później biegać w poszukiwaniu uszczelki na nogach bo autem się nie da jeździć. Chyba, że masz uszczelkę na wzór to możesz szukać czegoś pomiędzy 25pln, a oryginałem tylko żeby działało.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Vernet tandetnie wykonany mam taki w domu i za żadne skarby bym go nie założył. a ten za 25 zł to nie wiem z czego jest zrobiony i jakiej produkcji ale podejrzewam ze jeszcze gorszy od Vernet'a . Ja polecam Termostat Firmy Tama.Jest on produkcji japońskiej,swietnie wykonany, autko bardzo dobrze sie dogrzewa i trzyma temperature.