przelotowy wydech + opóźniony zapłon i będą delkatne detonacje ale chyba ciężko o taki efekt
"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
E.Hemingway
czakejro
przez czakejro » 2011-02-26, 18:18
ja na leciutko przelanej mapie mam tak na pelnym przelocie bez srodkowgo. Najlepiej wali jak jest zimny i jadac odpuszcze gaz na goracym silniku i postoju juz tak nie ma, ale podczas jazdy juz wystepuje choc nie sa to juz takie strzaly jak w momencie kiedy silnik pracuje na ssaniu
Dokladnie kaczorzgr, u mnie w poprzedniej A9 na przelocie tak wlasnie bylo, kombinowalem z zaplonem, (nawet na regulacji przy kompie) ale bez wiekszego rezultatu... wystrzaly byly na wysokich obrotach ale przez jakies 2 sek puzniej juz rowno schodzila i bez efektu Teraz w Z5 wogule tego nie mam... Moze jakies inne pomysly
czakejro
przez czakejro » 2011-02-26, 18:23
oddaj kompa komus nich Ci mape podleje. Tylko troche silnika szkoda...
na postoju to licha sprawa zeby tak robił... można pokombnować z opuźnianiem zapłonu. ja se taki patent znalazłem ze jak chce sobie popstrykac wydechem na mieście chamując biegami to po puszczenu gazu delikatnie trącam pedał, tyle ze nawet auto nie szarpie i wtedy to ponoć i niebiesko se błyśnie z wydechu... a dźwiek jak z wuerca normalnie prawie przelot zeby było jasne
jak zamienisz kable na świecach to będziesz miał taki efekt ja zamieniłem nie pamiętam który z którym ale sie walnołem nic sie nie uszkodziło ale zapłon był poza komorą spalania w wydechu nie mam filmiku ale to co wbiłeś to popierdywanie było w porównaniu do tego co ja miałem
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project