garaz na naprawy
Warszawa i okolice.. jest Was tam wielu :)

Michael-CRX
Forumowicz

przez Michael-CRX » 2005-12-13, 22:21

Ja myślę, że to nie ma co na raz, tylko trzeba garaż potraktować jako stopniową inwestycję. Nie wiem jak inni, ale ja ine dostaje kasy od rodziców tylko sam ją zarabiam, więc muszę jakoś racjonalnie dzielić między wydatki na siebie, samochód i garaż. I prawdę mówiąc nie będzie mnie stać, żeby już od razu rzucić na stół 500 zł na wszystko. Pamiętajcie, że nie przez jeden dzień Rzym zbudowano. Zaczijmy tak jak mówi Kejkej od warsztatu naprawczego, kupimy podstawowe nardzędzia i starczy. Zobaczycie, że to i tak wyjdzie nie mała sumka. W dalszym etapie możemy sobie dokupować co ciekawsze urządzenia.
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.

mariusz123
Forumowicz

przez mariusz123 » 2005-12-13, 22:32

szkoda ze nie mieszkam w wawce,siedzial bym w tym garazu caly dzien,ja mam dwa puste garaze tylko rozbierac i skladac.ale slask daleko.

GKR
Forumowicz

przez GKR » 2005-12-14, 10:34

pewnie ze nie musimy kupowac wszystkiego naraz u mnie tez krucho z kasa jak zawsze ale na dobre cele zawsze sie cos wyskrobie wszystko trzeba kompletowac po koleii a co do samego pomyslu juz od dawna nad nim myslelm ale nie mialem zadnej innej osoby opocz tomka ktora by chciala cos takiego zrobic-on dobrze wie po co bedzie ten garaz

mariusz123 dobrze napisal i wlasnie takich osob szukamy ktore moga spedzic tydzien na rozbieraniu i skaldaniu samochodu-a potem mialyby z tego satysfakcje.

Wg mnie jak ktos che sobie zawieszenie wymienic albo inne male bzdety to nie ma sensu zeby takie cos robic bo zawieszenie mozna sobie przed domem na ulicy wymienic i nie potrzeba do tego wilekigo garazu takie jest moje zdanie.Sam mam garaz no i co mi po nim jak nie moge defakto nic z silnikiem robic a wg nie to jest najwazniejsze prosta sprawa
Cowards die many times before pass away.Braves only once teaste death!!!

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2005-12-14, 12:07

GKR chyba sie nie zrozumielismy, ja nie mowie ze plany mocniejszych modow to zly pomysl, ale nie wiem jak Ty to widzisz z finansowego punktu widzenia..?! Chlopaki ze streetshadows nie bawia sie wylacznie kompletem kluczy i srubokretow tylko sporo w ta zabawe inwestuja (lektury troche jest co za ile itd, i nie sa to kwoty rzedu kilkuset zl tylko znacznie wyzsze) no chyba ze masz nadzianego tatusia co kupi dziecku wszystko co bedzie chcialo.. Mailo z toba sie zgodze, chcialbym miec wrazie czego gdzie sie wbic zeby moc sobie podlubac, ale nie przesadzajmy malo kto tutaj ma tyle kasy (wlasnej) zeby sie bawic w niewiadomo jakie cuda..

ps. Niebawem choinka napisaliscie juz listy do Mikolaja :rotfl2:
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."

Michael-CRX
Forumowicz

przez Michael-CRX » 2005-12-14, 12:07

Chyba GKR trochę źle podchodzisz do sprawy. Modyfikacje? Tak, jasne, oczywiście. Ale modyfikacje też się psują i trzeba je gdzieś naprawić. A co dy wymieniania zawieszenia na dworze. Khem khem... Wyjrzyj bracie za okno i powiedz mi czy napewno chcesz to właśnie teraz robić :D Chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby warsztat służył i do jednego i do drugiego prawda? Ci co chcą dłubać, niech dłubią, Ci co chcą naprawiać, też sobie w spokoju naprawią. W ten sposób wszyscy będą zadowoleni, i koszt będzie mniejszy, bo jak w projekcie będzie brało udział więcej osób, to mniejsza będzie zrzuta. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Pozdro, Michael
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.

Marcel
Forumowicz

przez Marcel » 2005-12-14, 12:26

majlo to wszystko fajnie i łatwo wyglada na 'papierze" ale w rzeczywistosci jest troszke inaczej ... my kompletujemy juz jakis czas czesci i ciagle czegos nam brakuje ... niestety nie moge powiedziec chlopaki wpadajcie do nas sobie zrobicie, ale zawsze cos wam zrobic my mozemy ....

wczoraj wyjeismy nasz 1wszy silnik - było ziomowo :D i bez tego zurwia co kupilismy nie wyobrazam tego sobie - koszt z przesyłka 788zł brutto

GKR
Forumowicz

przez GKR » 2005-12-14, 13:50

kurcze ja to wszystko wiem i nic nie finansuje mi tata tak jak wielu innym osobom byly to moje ciezko odlozone i zapracowane pieniadze i tak wiem ze to bedzie sporo kosztowalo ale to co jak by tak wszyscu do wszystkiego podchodziili to by sie nic nie dzialo/albo sie che cos robic albo nie proste a co do pogody za oknem tak ja zmienialem swoje dokladnie w taka pogode zimno i deszcz wiec mi nie mowcie ze sie nie da WSZYSTKO SIE DA JAK SIE CHCE /zreszta pogadamy na spocie o tym tylko musze zalatwic sobie transport

[ Dodano: Sro Gru 14, 2005 12:53 pm ]
aa pewnie ze garaz moze byc do tego i do tego nikt nie mowi ze nie wlasie o to chodzi tylko ze moj zamysl byl taki zeby kiedys zrobic z niego jakis prawdziwy warsztat cos w tym stylu

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2005-12-14, 13:58

No widzisz chcesz dlubnac, a jak narazie musisz naprawic.. Mowisz da sie zrobic na dworzu w zimie, oczywiscie ze sie da (dla chcacego nic trudnego-niemozliwego, polak potrafi) chetnie popatrze jak demontujesz zawieche lezac w zamarznietej kaluzy na mrozie (zartuje oczywiscie, ale wez to sobie wyobraz).. Ja nie powiedzialem ze finansuja Cie rodzice, ale interesuje mnie jak to sobie wszystko wyobrazasz..?! Chcesz wstawic fure i czekac az Ci zasobnosc portfela pozwoli cos konkretniejszego zrobic, czy moze chcesz dokonac konkretnych modyfikacji za pomoca samych narzedzi..? Ja mam bardziej przyziemne potrzeby..

ps. Ostatnio poruszyles temat pracy i szkoly dlatego staram sie tego trzymac, ale troche nie rozumiem twoich wypowiedzi apropo tych modyfikacji ktore sie wiaza z konkretnymi inwestycjami jakby nie patrzec..
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."

Majlo
Forumowicz

przez Majlo » 2005-12-14, 14:37

no tak ja wiem al mi chodzilo na poczatku zeby poprostu miec gdzies mozliwosc zrobienia w samochodzie czego pod dachem w miare suchym i cieplym miejscu.
chodzilo nie chodzilo mi o garaz tuningowo naprawczy z prawdziwego zdarzenia.
poprostu zaczyna sie zima i jak to w zime wszystko sie sra. wiec trzeba miec to gdzies zrobic.
oczywisice prosze bardzo jak ktos chce zrobic cos powazniejszego to nie widze problemu. (oczywiscie czesci) ale takie drobne naprawy tez wymagaja jakiegos miesjca. bo wiadomo ze nie bedziesz rozbieral np. chamulcow pod blokiem jak bedzie snieg padal.
ja np. chcialbym zamonotowac dywan i kubly jak przyjda.
i wiadomo ze nie bede tego robil na dworzu.
takie jest moje zdanie.
poprostu zeby bylo miejsce do zrobienia czegos samemu (rzeczy malych jaki i wiekszych) a nie odrazu tuning garaza bo wiadomo ze kasy nie mamy zeby wydawac na nasadki stanleya po 30zl od rozmiaru. ale mozna przeciez porzyczyc itd.
TAJPAR in da haus

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2005-12-14, 15:12

Majlo mam takie samo zdanie, takie podejscie do sprawy jest jak najbardziej trafne :)

GKR
Forumowicz

przez GKR » 2005-12-14, 15:48

ehhhhh nie rozumiecie ja wiem o co wam chodzi ja tez nie chce przeciesz wszystkiego robic od razu i nie che miec od razu monster garage robic z jednej strony robmy garaz do napraw a osoby ktore chca cos ze mna i z innymi osobami dzialc w tym kuerunku to inna sprawa a wy odraza na mnie naskoczyliscie ze nie jakie modyfikacje itp-a co kurcze chyba kazdy z was by chcial umiec rozebrac glowice ,zmienic uszczelki,zdiac skrzynie,zmienic walki,wspawac sobie samemu wydech itp a wy odrazu pewnie pomysleliscie ze ja turbo chce zakladac/nie nie nie ja che robic male mody na miare moich mozliwosci finansowych jak i wiedzy technicznej/uwazam ze lepiej samemu sobie wymienic uszczelke pod glowica niz jechac do zenka zeby robil to za nas hehehe :D nie przyjade chyba na spot bo mnie zabijecie :poklony: heh

Majlo
Forumowicz

przez Majlo » 2005-12-14, 15:53

sluchaj no ja wiem oco ci chodzi.
mozesz robic co chcesz. ja tez chcialbym zobaczyc caly silnik od srodka i samemu go zlorzyc. ale nie potrzebne mi to bo nie bede tego robil
jak ktos chce to niech robi napewno mu pomoge bo tez interesuje mnie to.
ale jak ktos chce wymienic samomeu klocki to tez fajnie i tez mnie to interesuje bo cosie nie robi dla ziomow :D
proste niech kazdy robi co bedzie chcial. a napewno nie zabraknie mu klegow do pomocy :D
TAJPAR in da haus

GKR
Forumowicz

przez GKR » 2005-12-14, 16:05

dalem pomysl a wy odgrazu ze bleeee nie to jak wszyscy tacy sa to zobaczymy czy wogole uda nam sie ogarnac ten caly garaz i chociaz kupic klucze bo ja znam takie gadanie wszyscy chetni a jak przychodzi co do czego to dupa nagle okazuje sie ze ten nie moze bo to a tamten bo co innego

Majlo
Forumowicz

przez Majlo » 2005-12-14, 16:44

za skrajnosci w skrajnosc...
TAJPAR in da haus

Mariusz19b
Moderator

przez Mariusz19b » 2005-12-14, 16:57

dobra to ja na poprawe sytuacji mowie ze jak zmienie silnik u Leona to stary zostawie w tym garazu i bedziemy mogli go sobie rozkrecic na czesci pierwsze itd
chcialbym to zrobic bardzo ;) zabawa bedzie niezla

Poprzednia strona   Następna strona