Witam jaką uszczelke polecacie pod głowice do D16Z5turbo poprzednia nawet roku nie wytrzymała głowica była zabielona i małe doładowanie i kolejny raz czeka mnie wymiana
a nie pod turbo, taką co by podbijała trochę kompresję ? z jakiego SOHC ? oczywiście też metalową
chyba d16z6 ma 0,7mm z tego co pisał przema, czyli wkładając ją do normalnego silnika mamy zamiast 9,6 -> 10,0
i teraz kolejne pytanie
czy jest jeszcze jakaś cieńsza metalowa ?
czy 10,0 jest ok dla engine, jeśli tak to do ilu można podbić 10,5 11,0 ... ??
top cos masz nie tak albo krzywa głowice albo krzywy blok no chyba ze za słabo dociegnieta głowica ja mam uszczelke z aso dociegnietą na arp i trzyma doładowanie w piku 1.3-1.4
no własnie bedzie trzeba wszystko jeszcze raz rozebrac i sprawdzic bo tak jak pisałem dosc szybko wysrała sie ta uszczelka i remont głowicy był robiony i głowica tylko zabielona a na doładowaniu latałem tylko 0,45
no dobra to z innej beczki, jako że się zanosi na remont to chciałbym sobie troszkę cieńszą uszczelkę (jak Przema) oraz ewentualnie zebrać trochę z głowicy.
http://www.zealautowerks.com/dseries.html po wypełnieniu danymi D16A9 czyli ich ZC
mamy Piston-to-Deck Height (to jest odległośc tłoka od płaszczyzny głowicy tak ?) równe 0.039 czyli mniej więcej 1mm.
Czy to znaczy że można planować max 1mm na seryjnej uszczelce a na cieńszych uszczelkach jeszcze mniej ?
stawiam na krzywy blok tak jak mack1111 napisałes i pewnie śruby juz rozciągniete są poprzenim razem była tylko głowica zrobiona i zabielona a bloku nie sprawdzalismy dzięki chłopaki oczywiscie pomógł poleciał )