Accord Coupe
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Dj.M@R
Forumowicz

Accord Coupe

przez Dj.M@R » 2011-02-05, 00:24

Jak wyglada sprawa tego modelu hondy?
oplaca sie ?

http://otomoto.pl/honda-accord-C17038753.html
....

Marker
Forumowicz

przez Marker » 2011-02-05, 12:27

jezdze takim ale aerodeckiem (ce2). Zreszta juz drugim. :rotfl: Co prawda z mniejszym silnikiem bo 2.0 (f20b3) ale ma te swoje 136KM ;) Auto zagazowane słuzy jako DD. Bardzo wygodne, bardzo pojemne. Niezawodne jak kazda Honda i dobrze wyposazone. Ten acc w porownaniu do wersji typowo europejskiej(tej bardziej podobnej do rovera) jest moim zdaniem duzo lepszy. To jest Honda of America, gdzies kiedys wyczytalem ze acc na inne rejony niz europa byly o level wyposazenia wyzej. ;)

Jesli chodzi o podany przez Ciebie egzemplarz to ma zderzak i grill przedliftowy. Kierunkowskazy tez. Dziwnie lezy zaślepka poduszki, wiec prawdopodobnie jest po uderzeniu w przod. Bardziej mi sie przygladac nie chce :)

foxbox
Forumowicz

przez foxbox » 2011-02-05, 18:24

Ja rowniez mam juz drugiego accorda tylko moj byly i obecny jest w sedanie. Silnik f22b2.
Sa to jedne z najmniej awaryjnych silnikow, chyba idealne na taksowke, bo klepie po milion km i lepiej.
Zagazowany pali mi 12-14l gazu
wygodny w cholere wygluszony dobrze, idealny na dupowoz, jesli kusi Cie 150 koni w wersji coupe to mozesz sie rozczarowac bo niejest tlo wyscigowka ( przynajmniej moje oba 130 konne tak maja). Tylne zawieszenie inaczej rozwiazane niz w crx, nawet fajnie i milo sie prowadzi. Wada jest praktycznie brak dobych reperaturek karoserii z tego co sie rozgladalem.

Cena jest dosc niska jak na ten wyglad na zdjeciu wyposazenie i fakt, ze ma lpg, normalne cena bylaby 8-10kafelkow.

Jak dlamnie bardzo fajny samochod, mialem jednego, sprzedalem na rzecz crx'a i teraz zaluje, bo jak kupilem drugiego w zeszlym roku to juz niejest taki zadbany. a wyszedl mnie w podobnych pieniadzach.

pieknySaper
Forumowicz

przez pieknySaper » 2011-02-07, 22:46

Samochód bardzo fajny ale jak już powiedzieli poprzednicy jest to klasyczny dupowóz. Są ludzie którzy wkładają tam h22 i podobno śmiga wtedy całkiem żwawo no ale tak to niestety waga robi swoje. Ja mam tą słabszą wersję - 136KM ale jechałem zagazowanym 2.2 i kolosalnej różnicy nie było. Z plusów to fajnie się prowadzi i przyjemnie wrzuca biegi.

Z częściami mechanicznymi nie ma problemu ale tylko w sklepach typu interteam, intercars itp. Niestety w salonie (przynajmniej w Olsztynie) traktują ten samochód jak spod zupełnie innej marki. Części przeważnie na zamówienie, po wpłacie zaliczki. Ceny różne, czasem w normie, czasem z kosmosu.

Honda z linku co dałeś to przedlift (moim zdaniem ładniejszy) wersja na europe. Tzn jest to oczywiście wersja amerykańska ale na rynek europejski, na rynek amerykański trochę się różniła.