Kupno solniczki :)
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

stachu
Forumowicz

Kupno solniczki :)

przez stachu » 2011-01-16, 20:50

Siema.
Nie wiedziałem gdzie napisac, wiec ew. prosiłbym modow o przeniesienie jezeli jest lepszy dział do tego tematu. Mianowicie chodzi o to, ze odłozyłem troche grosza i chciałbym kupic jakies fajne autko ;) Kolega kiedys miał CRX'a del sol 125km uturbionego i kurcze fajnie sie tym jezdziło i teraz pomyslałem, ze moze tez bym kupił solniczke. Czy majac 10 000zł mozna znalezc cos ciekawego w PL? I czy to wogole bedzie jezdzic i w jakim stanie bedzie za te pieniadze? A jak sie sprawy maja z kupnem solki w niemczech? Tylko jakbym miał jechac do niemiec to najpierw bym dozbierał kasy i rzecz jasna kupiłbym jakas igiełke, zeby troche pojezdzic tym. Ale prosiłbym Was o jakies porady. No i ogolnie jak sie eksploatuje te samochody? jak z awaryjnoscia?( kolegi solka wogole sie nie psuła, nic praktycznie przy niej nie robił :) ). I jakie spalanie ma podstawowa jednostka 125km? I czy warto kupowac solke? :)

Mogłbym za te pieniadze kupic jakiegos civica VI w dobrym stanie, ale tych civicow tyle jezdzi, ze masakra a pozatym nie podchodza mi, bardziej tala solka ;)
Dzieki wielkie i pozdro.

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-01-16, 20:55

Jak chcesz serie to -> forum/viewtopic.php?t=46864

A jak masz więcej $$ i chcesz super zrobiona to -> forum/viewtopic.php?t=48096

Obydwie możesz kupować w ciemno i będziesz zadowolony :ok:

stachu
Forumowicz

przez stachu » 2011-01-16, 21:05

Tzn. mam 10 000zł i nie chciałbym wykraczac poza budzet. A moje wymgania:
- dobry stan
- nie spiłowana do ostatnich resztek sił
- zadbana seria
- dobrze utrzymana i zeby blacha była w miare dobrym stanie.

czy do tych 10 000zł da rade kupic crx odpowiadajacego moim wymaganiom? bo chciałbym autem troche pojezdzic i zeby mi posłusyło troszke ;)

EtnieSovskY
Forumowicz

przez EtnieSovskY » 2011-01-16, 22:09

W takim razie bierz tą http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=46864
A za reszte kasy zrobisz poprawki blacharskie :ok:

Za ile bys nie kupił zawsze jest cos do dołożenia ;)
私はCRXデルソルが大好き!

DamianHonda
Forumowicz

przez DamianHonda » 2011-01-16, 22:12

Czy za 10 kupisz to zalezy co dla ciebie oznacza zadbana. Jak
-zero rdzy,
-silnik bez ubytkow oleju,
-dobre sprzeglo,
-skrzynia,
-hamulce,
-bez ubytkow lakieru,
-nienasyrane w środku
Czyli rzeczywiste zero wkladu to chyba musze cie zasmucic. Del Sol to jest ten typ aut w które sie inwestuje i to czesto na starcie. Bo: chcesz zeby ładnie wygladało i kazdy poprzedni wlasciciel napewno brał z tego auta ile sie da. Te dwa aspekty razem = $ out of your wallet. Jak chcesz auto typu zero inwestowania to jakis fiat punto albo audi b4/a4. Ja jak kupowałem to bylem swiadomy wad auta i tego ze nie skonczy sie na jego cenie kupna. Takie jest moje skromne zdanie :diabelek:

Honda Civic IV
Forumowicz

przez Honda Civic IV » 2011-01-17, 01:40

Kupię Del Sol'kę za ok 8 tys do dalszego inwestowania :)

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2011-01-17, 10:52

Moja nadal aktualna, na innym forum nawet miąłem wzmianke, że ,,cos chyba z nia nie tak'' tylko, ze nikt jeszcze tego auta nie ogladał, a ludzie pier.dolą głupoty.
Auto do lekkich poprawek, celowo tego nie robiłem, zeby pozniej ktos nie przyjechał z czujnikiem lakieru z allegro za 20zł i nie powiedział, jaka to była walona...
HOTMOT.pl

malder
Forumowicz

przez malder » 2011-01-17, 16:44

Osobiście mam taką samą jak ta którą ma Polkar. Kolorek jest bardzo fajowy, fajnie się mieni. I co najważniejsze seria czysta. Masz dowolność w ewentualnych modach. Ja dopiero na jesień zdecydowałem się na lotkę i jest lala:) Co do awaryjności to ci nie powiem bo zrobiłem swoja może z 1000-1500 km a to dlatego ze jest to moje drugie auto. Jeśli chodzi o spalanie to cóż... na codzien śmigam Octavią TDI więc jak wsiadam do Hani to (oczywiście ile fabryka dała) wacha znika w oczach ale generalnie tragedii nie ma. Jak dla mnie zajebiste auto, wiadomo seria wyglada już na swoje lata ale wystarczy troche kasy zeby auto odpicowac tak ze sie wszyscy ogladaja - no i ta pozycja za kierownica rewelka jak dla mnie.
Co do rdzy to przygotuj sie na nadkola ale to każdy ci powie ze standard. Fakt cieżko znależć igłe ale trafiaja się niezle utrzymane a tak jak juz zostało tutaj powiedziane - niektóre z aut ludzi z forum beda w przyszlym roku mialy 20 lat!!! Wiec trzeba sie liczyc z tym ze ciagle cos bedziesz dlubal, ale pewne jest ze jak raz zrobisz porzadnie to bedziesz mial na lata. Takze bierz sie za szukanie bo sezon sie zbliża :ok:

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2011-01-17, 19:48

W mojej nadkola nie lecą. fakt, trzeba blache zrobić ze wzgledu na przygody.
HOTMOT.pl