cos bzyczy po zgaszeniu silnika

kob
Forumowicz

cos bzyczy po zgaszeniu silnika

przez kob » 2011-01-06, 16:57

moze to głupie ale po zgaszeniu silnika czasami cos bzyczy ,dzwiek wydobywa sie jakby z okoloc baku jAKBY jakas pompka pracowała ?tak pobzyczy pare razy i przestaje,czasami wogle nic nie bzyczy,zawsze ten dzwiek ustaje po paru razach,zaczyna mnie to irytowac powoli wie ktos co to moze byc ?auto to del sol czy to moze tak ma byc?dzieje sie tak przewaznie po jezdzie po wybojach i jak abs czesto musi pracowac .

qata
Forumowicz

przez qata » 2011-01-09, 14:19

Skorzystam z okazji i też podłączę się do tematu....tylko u mnie to ed9, w sumie nie zauważyłam czy to tylko tak jak u kolegi po jeździe po wybojach,chociaż u mnie nie idzie tego ominąć :rotfl: ...ale po zgaszeniu auta słychać czasami takie bzyczenie co jakiś czas,najgłośniej słychać z okolic tylnego nadkola od pasażera...tak jak by pompka paliwa się odzywała nie wiadomo czemu...dodam że mam gaz w aucie...

Rado
Forumowicz

przez Rado » 2011-01-11, 01:06

chłopaki trochę wolniej trzeba jeździć... bo wir w baku wam się wykluł :)

a tak na serio może jakaś nieszczelność na korku i dzieje się tak jak otwieracie korek do wlewu aby zatankować i wtedy wyrównuje ciśnienie
"If you cannot respect the technology, you do not deserve what it gives you."