ED9
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Basior
Forumowicz

ED9

przez Basior » 2010-12-22, 21:39

Witam, ogladal moze ktos to auto, co o nim myslicie? :szok:
http://otomoto.pl/honda-crx-dohc-16v-C16488612.html

Jacques
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 Rally

przez Jacques » 2010-12-22, 22:30

Oglądałem. Mechanicznie wydaje się być OK, jeździ dobrze, jedynie synchronizator III biegu zgrzyta. Silnik rzekomo po remoncie jakieś 60 tyś km temu (podobno wymieniane nawet tłoki), ponieważ kiedyś był jakiś problem z rozrządem i się wysypał. Kolektor wydechowy 4-2-1. Układ wydechowy seria, jedynie na końcu przelot WM. Drążek zmiany biegów przycięty by był krótki ;) Zawieszenie ciężko powiedzieć jakie, jakieś żółte amorki dojrzałem, ale właściciel nie pamiętał ich marki, przód wydaje się stać odrobinę niżej od serii. Największy mankament tego auta to blacha, widać drobne pęcherze na drzwiach, ale tylne nadkola mocno w pęcherzach w zasadzie na całym obwodzie aż po dolną część przy drzwiach, dodatkowo zaszpachlowane aż po sam rant i szpachla na rant od dołu zachodzi ;) W jednym miejscu kawałek szpachli odpadł i widać pordzewiały rant. Przy progach widać trochę rdzy przy plastiku, ale to ciężko powiedzieć bez ich odkręcenia. Szyberdach oczywiście też ma ślady korozji jak się spojrzy od spodu na przednią jego część. Także blacha to największa niewiadoma jeśli chodzi o ten samochód, głównie ze względu na szpachlę na nadkolach (właściciel przyznał się, że w przeszłości tylko kazał tak to "podpicować" by nie wydawać kasy ). Podsumowując: mechanicznie raczej OK, blacharsko (przynajmniej dla mnie) niewiadoma ;) Przebieg na liczniku to 312 tyś km. Acha: cena faktycznie jest "do negocjacji" :)

Basior
Forumowicz

przez Basior » 2010-12-23, 20:09

Jacques dzieki za szczegolowy opis :poklony:

[ Dodano: 2010-12-23, 20:52 ]
I oczywiscie dostajesz POMOGL ;)