Problem z listwami i nie tylko !

Mrys
Forumowicz

Problem z listwami i nie tylko !

przez Mrys » 2010-12-21, 19:39

Mam następujący problem . Mianowicie moje auto stało u lakiernika , zostało pomalowane i nadszedł czas uzbrajania ... proboblem polega na tym , że nie mam kompletnie jak przymocować listew na drzwi , tych środkowych . BYłem w serwisie hondy i za bardzo nie widzi mi sie wydatek 100 zł na spinki ;/ macie jakieś pomysły jak przymocowac owe listy , czy przykelić ?

Drugi problem polega na tym , że pomalowałem samochód na biało , wszystko w porządku gydby nie to , że mój lakiernik pomylił się i pomalował calutkie zderzaki na biało a ja chciałem , żeby wszystko było jak w wersji seryjnej, czyli listwy czarne itp i doły zderzaków czarne ... pytanie brzmi , czy wiecie jak można samemu pomalować te dolne części zderzaków , żęby lakier się nie zmywał , nie łuszczył itd?
pozdro Mrys

synek
Forumowicz

przez synek » 2010-12-21, 20:00

matujesz, odtluszczasz i malujesz struktura do plastiku najlepiej kompresorem bo szprajem lipnowato moze byc

Małek
Forumowicz

przez Małek » 2010-12-21, 20:30

Mrys
-po pierwsze, jak rozebrales auto ze nie zostalo ci tych spinek i teraz szukasz
-po drugie, jak oddajesz cos do roboty a dostajesz cos inngo to chyb musza to poprawic

wiec tak jak pisze synek malujesz a o spinki zagadaj kogos kto handluje gratami
Małek - Siedlce
moje ED9

DamianHonda
Forumowicz

przez DamianHonda » 2010-12-21, 20:51

Spinki nie musza byc identyczne, ważne zeby trzymały. W samochodowych powinni mieć.
Zderzaki:
1 Traktujesz papierem ściernym do zmatowienia (papier wodny drobny np 2000, mozesz najpierw grubym a potem drobnym zeby wygladzic.
2 Odtluszczasz beznyna ekstrakcyjna
3 Psikasz podkladem do plastików, czy tam tych materialow z jakich jest zderzak. Zeby lakier nie schodził.
4 Psikasz lakierem.

Ogólnie tak jak pisali chłopcy powinienes gadac z lakiernikiem bo on nie zrobil tego tak jak chciałeś. Na twoim miejscu dałbym mu ten zderzak zeby to teraz pomalował za free. Dla ciebie to kasa a dla niego chwila robory, tymbardziej ze sie nie wywiazał za 1 razem.

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2010-12-22, 01:23

codo lakiernika to jak mu wcześniej powiedziałeś że listwy mają byćczarne a on nie pomalował to niech poprawia, nie dajsie zrobić w chu!@. Ty jesteś klijentem i to Ty wymagasz. Nie baw sie w żadne malowanie samemu jak nie maszo tym pojęcia bo wyjdzie tak że auto całe pomalowane oki a dolne listwy do d@#$.
Co do spinek to popytaj ludzi co chandlują częściami
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D