jeśli wymiana to pasek,olej, filtry - to jest podstawa, jeśli chodzi o markę to ja nie pamietam ale miałem jakiś niemiecki włożony i taki sam też kupiłem. A autko superek wygląda - daj zdjecia z boku i przodu - GRATKI
Ostatnio edytowano 2005-12-04, 01:13 przez VEN, łącznie edytowano 1 raz
nie śmiej się autko maiło być bez żadnego tuningu w brifie jest tylko jeden właściciel i to uwaga.....???? laska i to 54 latka w środku autko jest jak nowe i co ty na to?
Ja proponuje wymienic : rozrzad, pompe paliwa, filtry, pasek klin, olej , folt oleju a te rurkiz tylu od CENTRALNEGO OGRZEWANIA bola mnie rowneiz mam to samo ale po 16 kaska i wylatuja oba tlumiki i kat? Wolny przelot i bedzie warczec Ale CRX ladny ladny
ja mialem taki poprzedni zrobil 100.000kil. i bylo wszystko wporzo,wiec i taki dalem.chodz pewnie wiekszosc powie ze to szrot[hehehe]zrobilem juz nim 5.000kil. 80% do odciecia i narazie jest caly[hahaha]zobaczymy za rok co i jak.jak mienilem pasek,napinacz i pompe,to nie siedzialem jeszcze tak gleboko w crxsie,pewnie teraz bym zalozyl cos firmowego z ASO HONDA.taki mi polecili w sklepie i taki wsadzilem,powiem ze nieslyszalem zeby jakis pasek gatesa komus sie urwal czy zerwal??????
słuchaj mariusz123 mam jeszcze jedno pyt.za pasek chcą ok.130zł to go kupie ale już za rolkę napinacza chcą 170zł i nie wiem czy koniecznie ją zmieniać i kupować przed rozebraniem silnika i sprawdzeniem stanu obecnej rolki co mi radzisz?. ewent.co mi radzą pozostali fani crxa proszę o odpowiedzi bo jutro jadę kupować aha pompe wody to też kupować?