Spider napisał(a):Termostat znajduje się na dolnym weżu od chłodnicy,jednak żeby mieć jako takie miejsce do pracy należy zdemontować aparat zapłonowy(zaznacz sobie w ktorym miejscu masz ustawiony zapłon),górny wąż od chłodnicy no i dolny wraz z termostatem.
ja wymieniłem w zeszłym tygogniu bez ściągania aparatu, węży itd.
co prawda było z tym troche gimnastyki, ale dało radę 
Spider napisał(a):Thomson, Masz mistrza;) klucze od MacGyver'a chyba miałeś
pomijam fakt, ze w pospiechu najpierw odkręciłem złe kolanko (czy jak to nazwać (to centralnie pod aparatem od górnego węża jak dobrze pamiętam
) więc skręciłem na nowo no i potem zabrałem się za właściwą lokalizację termostatu
potem zalałem, odpowietrzyłem no i odpukać jest ok
termostat japoński z uszczelką... wiem, że tańsze zamienniki nie zawsze ją maja w zestawie a to niedobrze bo raczej stara uszczelka się nie nadaję do dalszego zastosowania...
Spider napisał(a):z tym że moj był bez uszczelki i musiałem dokupić nową
.Poza tym termostat sie świetnie spisuje i juz dawno zapomniałem o problemach z niedogrzewaniem

W ogóle wskazówka od temperatury silnika nie reaguje. Możliwe że z sondą lambda coś jest po kiereszowane co jest powodem takiego dużego spalania. Wie ktoś jakie są wytyczne dla optymalnej pracy sondy w reXie??możliwe że czujnik od temperatury coś padnięty. Jeszcze zobaczymy.
Chyba czujnik. Tylko czy ktoś mi może powiedzieć gdzie dokładnie jest ten czujnik??
ba nawet w lato w korkach bez wiatraka można jeździć 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości