Właśnie stałem sie posiadaczem środka sprzedawanego na allegro o nazwie hartpolish fg50
do polerowania szyb i moge z pelnym przekonaniem powiedziec ze bylo warto wydac te 50 kilka zlotych na ten srodek, a dlaczego dowód ponizej na zdjeciach
(nawet najglebsze rysy nie maja szans)
Narazie testowałem na szybce bocznej, a jutro jade z przednia ktora z racji swojego wieku (16lat) strasznie jest poniszczona od pior wycieraczek i kotow ktore non stop wchodza na moja Solke
http://allegro.pl/pasta-do-polerowania- ... 36377.html
Polecam!!!
[ Dodano: 2010-08-31, 16:18 ]
politura

bo u mnie jazda w deszcz to koszmar
Musze tylko skombinowac jakis wiekszy filc polerski bo aktualnie mam srednice 3,5 centa a chce po usunieciu glebszych rys przejechac cala szybe zeby byla czysta jak lza, bo w koncu zwiększona widoczność=nasze bezpieczeństwo na drodze
ale juz odpryskow od kamieni itp. raczej nie bardzo bo siegaja zbyt głeboko w strukturze szkła
Kupiłem sobie nawet filc o sr. 125mm i chyba tylko takim odwaze sie spolerowac przednia szybe, bo przygladajac sie od srodka miejscom polerowanym w bocznej obraz staje sie tak jakby rozmyty nie ostry, czyli jak to mowią pewnie to ten efekt soczewki, ale nad tym tez chce popracowac np. zmieniajac obroty z prawych na lewe no i przede wszystkim jak zaleca producent polerowaniu miejsc do okola rys...ale kiedy to nastąpi to nie wiem bo mam jeszcze do roboty spasowanie tylniego zderzaka i 16 letniej belki
, wymiane poduszek silnika no i wstawienie rozporki kielichów