witam mam okazje kupić crxa z 1992 roku silnik ed9 135KM vtec ale zanim to zrobię chciał bym was się o coś zapytać mianowicie właściciel mówi że przy powyżej 4 tyś (jak vtec zaczyna pracować) to ma chwilowe zamulenie mówi że to są sekundy i nie wiem co może być przyczyną dodam że filtr paliwa był wymieniany 2 lata temu filtr powietrza oraz kable zapłonowe również miał ktoś taki lub podobny problem?
Mariusz90r właśnie że nie mam fotki komory powiedział że to jest 1.6 135 KM i właśnie o tym zamulaniu mówił że jak v tec zaczyna pracować tak sobie patrze i rzeczywiście nie było vteca DOHC 16V D16A9:132 KM to ten silnik myślicie że taka usterka to nic poważnego ? i można spokojnie brać ten samochód?
uwaga cytuje słowa kolesia :przerywa pomiędzy 3,800 a 4tys. obrotów nim sie Vtec załączy ...
Ostatnio edytowano 2010-08-23, 10:30 przez damiano341, łącznie edytowano 1 raz
to jest Z5, jeśli ma walnięty czujnik przepustnicy to mu zamula jak u mnie: dochodzi do 4 tyś i nagle zaczyna jechać tak jakby miał Vtec-a poprzedni właściciel pewnie był nie ogarnięty i myślał że mu się Vtec załancza