o ile dobrze pamietam to kumpel zmieniał i trzeba pod tylne mocowania cos podspawać troche zeby było do czego przykręcic i bedzie pasowało chyba duzo roboty z tym nie ma a szyny musza być od foteli z ceerki chyba?
To mój pierwszy post więc witam wszystkich.
Ja mam fotele z ED9 w EG3 z roku 1994 Powiem szczerze że było sporo rzeźby, z której nie jestem zadowolony i dlatego chcę zmienić fotele, ale o tym potem.
Nie można stosować zamiennie szyn z civica i crxa, trzeba montować fotel razem z szynami. Przednie mocowania w civicu i w crxie są takie same, jednak ich rozstaw jest o kilka cm inny i potrzeba jakiś dystansów... Z tyłu jeszcze gorzej, bo śruby są inaczej ustawione. Nie twierdzę że nie można tego ładnie ogarnąć, ale w moim przypadku nie podoba mi się, widać jakieś płaskowniki i śruby po otwarciu drzwi.
Ponadto fotele mam już w mocno średnim stanie stąd pomysł zmiany na takie z del Sola. I tu pytanie, żeby już nie zakładać nowego tematu: które fotele lepiej trzymają del sol vti czy ED9? Czy fotele w del solach różniły się w zależności od mocy silnika? No i może ktoś wie czy z del dola pasują do Civica EG? W końcu to technicznie zbliżone samochody...
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
z del sola do eg3 fotele podejdą po drobnych przeróbkach. Podobno trzeba tylko przekręcić mocowania i obejdzie się bez spawania. Szczegółów nie powiem bo kolega robił.
Czy się trzymają lepiej, powiem że średnio... są fajne i wygodne ale rexowe chyba bardziej trzymają. Ja finalnie włożyłem do del sola siedziska z rexa i jeździ mi się lepiej. Poza tym seryjne sitze z del sola cięęężko jest obszyć w skórę gdybyś kiedyś chciał (to tak na marginesie ).
Witam. To mój pierwszy post.
Szukam i szukam i nie moge znaleźć. Mam prośbę aby ktoś wrzucił jakieś dokładne fotki mocowania pasów szelkowych najlepiej 4 punktowych w ed9. Bardzo proszę. I czy można 2 tylne mocowania dać na rozpórke?
Długie pasy - na klatkę montujesz do mocowania tylnych pasów (pod tylną kanapą), biodrowy w otwór na progu - tam gdzie fabrycznie jest pałąk, po którym przesuwa się oryginalny pas i z 2 strony w otwór, w którym jest mocowane zapięcie pasa.