Witam,
Po zimie oddałam mojego del Sola do wymiany tarcz (przód EBC, tył Brembo) i klocków (Ferodo). Po odbiorze z warsztatu auto hamowało fatalnie, ale wiadomo - tarcze i klocki muszą się dotrzeć. Przejechałam już ok. 3000-4000 tys, jest ciut lepiej, ale w efekcie Honda hamuje jak przed wymianą części. Inna sprawa - praktycznie nie działa ręczny, mimo, że mechanik rzekomo naciągał linkę. Ręczny chwyta baaardzo wysoko, a do tego ledwo. Możecie mi napisać co z tym można zrobić? Czy to mogą być zaciski, tłoczki, zapowietrzenie, czy coś jeszcze innego? Jak regeneruje się zaciski? Czy mogę zrobić coś sama, czy auto znów mam zawieźć do mechanika?:/ Z góry dzięki za odp.
Patrycja, co do ręcznego , to może jedna z linek się zatarła w pancerzu, i ledwo chwyta tylko przez drugą. Trzeba wtedy taką linkę wymienić, najtaniej wychodzi na sprawną używkę (jak zwykle ceny w aso lekko dołują). Łatwo poznać, bo chwyta ręczny tylko na jedno koło wtedy (i bardzo słabo właśnie) - można na podnośniku to sprawdzić. A główne- być może pompa hamulcowa do wymiany.Zamiennik japoński (firmy nie pamiętam) kosztuje niecałe 200 zł.Mogą już spokojnie uszczelki w starej puszczać i dobrego ciśnienia nie daje. Ale w sumie wtedy objaw jest trochę taki jak przy lekkim zapowietrzeniu - pedał ma słaby opór.
Ostatnio edytowano 2010-06-15, 22:41 przez ender2501, łącznie edytowano 1 raz
najpiekniejsza muzyka: b16a2 w 5500-8200 rpm, i to x2 ]:->
Gwałtownych hamowań nie było zbyt wiele do czasu gdy zaczęło mi się wydawać dziwne, że hamulce nie hamują jak trzeba. Wtedy trochę je rozgrzałam i pohamowałam też gwałtownie. Płyn był wymieniany. Co prawda jest tam chyba teraz dot 3, a wcześniej był dot 4 - hamulce zachowywały się tak samo.
Jak stoję na małej górce i puszczę hamulec to Solka zjeżdża. Tzn zaciski puszczają chyba dobrze.
Może faktycznie to pompa hamulcowa i ta linka z ręcznego. Zobaczę na podnośniku, czy ręczny łapie oba koła. No nic, na pewno dam znać jak sprawa się rozwiąże.
To sie dopisze nowe tarcze przód brembo klocki ferodo tył seedmax nacinane i ate nowy płyn ate reperaturki zaciskow szału niema z heblem tym bardziej z recznym pedał jakos wpada w podłoge 2 razy odpowietrzane na starym heblu było lepiej chyba jednak gdzies powietrze siedzi