EE8
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Krzysiekcrx
Forumowicz

przez Krzysiekcrx » 2010-06-05, 12:19

Witam

Nie zamierzałem brać udziału w tej dyskusji, gdyż uważam ją za więcej, niż żałosną, więcej kultury jest na forum BMW, znacznie więcej... poziom, który prezentujecie w tym wątku pasuje mi raczej do fan klubu Opla Calibry, co wcale nie oznacza, że jest tak we wszystkich tematach. Jednakowoż uważam, że sprawy zaszły za daleko. Nie będę wymieniał tutaj nikogo, żeby nie doprowadzać do niepotrzebnych kłótni. Może 323GTX, czy N14 GTi-R są ciekawszymi samochodami, jednakże jest to indywidualna sprawa każdego z nas, ja na przykład się z tym nie zgadzam i nie oznacza to, że osoba nie zgadzająca się ze mną nie ma racji, gdyż każdy kocha samochód za coś innego, dla niektórych jest on odzwierciedleniem charakteru, dla innych zwykłym pudełkiem służącym do przemieszczania się z punktu A do punktu B, a jeszcze inny osobnik dany samochód wybiera po tym, jakie robi wrażenie na kumplach a osiedla. Jednym zdaniem, wybór danego modelu cechuje mnóstwo cech charakteru i upodobań, w efekcie czego każdy może dopasować coś dla siebie, niekoniecznie kierując się tym samym co inny osobnik kupujący identyczne auto. Jeśli dla niektórych z Was CRX jest taki zły, to czemu nim jeszcze jeździcie? Kupcie sobie rodzinne 200 konne kombi... po co pisać na forum ludzi, których się wyśmiewa, bo kochają CRX'y? Dziwię się, że niektórzy z Was nie wylogowali się na wieki wieków z forum Hondy, którą uważają za przeciętną. Przebywając tutaj jakiś czas, będąc na zlocie w Wieruszowie, mając do czynienia z ludźmi, którzy kochają te autka mogę stwierdzić dobitnie, że nie jest to taki zwykły samochód. Tak, jak podaż określa popyt, tak nietuzinkowość określa grono zapaleńców. Jak widać, ów grono w odniesieniu do CRX'a jest całkiem spore. CRX może i nie jest samochodem unikatowym, jednakże ma to coś za co go kochamy, co sprawia, że się nie nudzi i dbamy o niego latami, ma duszę. Niektórzy, choćbym przelał tutaj całe wypracowanie na ten temat nigdy tego nie zrozumieją. Cofając się o parę postów wstecz pragnę zaznaczyć, że każdy z nas był kiedyś takim mołolatem napalonym na CRX'a, co nie oznacza, że o niego nie dbał i palił gumę pod remizą. To tak jak z motocyklami... ktoś zobaczy margines i określa całe grono, jako wariatów. Wracając do tego egzemplarza... nie rozumiem po co jest ten temat. Jest to typowe ogłoszenie sprzedaży, nikt z ludzi biorących udział w tej dyskusji nie wykazał ochoty kupna ww. samochodu, co więcej, nikt go nawet na oczy nie widział. A cena? Ustala ją właściciel, jest to indywidualna sprawa każdego sprzedającego i jak komuś nie odpowiada to nie kupuje danego egzemplarza. Po co dyskutować na ten temat? Chyba tylko, żeby pokłocić się z forumowiczami, z którymi na codzień się zgadzamy, których szanujemy z wzajemnością. Moje prywatne zdanie, gdy zobaczyłem tego rexa wcale nie zaczynało się od myśli, że za tą kasę się nie sprzeda, że to za dużo za CRX'a, lecz cieszyłem się, że jest w Polsce kolejne EE8 w super stanie, doinwestowane i zadbane. Bynajmniej tak mozna tego CRX'a ocenić po zdjęciach i opisie. Czy jest to prawda, może ocenić tylko osoba, która obcowała z danym egzemplarzem.

Pozdrawiam
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"-Colin McRae

rexio
Forumowicz

przez rexio » 2010-06-05, 13:04

W koncu jakas normalna wypowiedz :ok: Zamknac lepiej ten temat bo do niczego dobrego nieprowadzi :diabeleknie:

zwierzu_1986
Forumowicz

przez zwierzu_1986 » 2010-06-05, 13:24

Ciekawe kiedy na innych forach będą mieli z naszego polewkę :rotfl:
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić

markus89
Forumowicz

przez markus89 » 2010-06-05, 21:52

Zamiast się cieszyć, że autko może trzymać jakąś fajną cenę, to wy pieprzycie farmazony. Może niech CRXy będą w cenie Calibry i każdy będzie mógł mieć sportowy wóz za 3 000 - 4 000 zł??
Szczerze, chciałbym żeby zdrowy ED9 kosztował te 7 000zł - 8 000zł, może mniej wieśniaków by nimi jeździło...

CRX to fajne autko, biorąc pod uwagę jego wiek, pojemność silnika i konkurencję wypada na prawdę świetnie. W tych czasach nie było na niego mocnych w jego klasie. Jak ktoś go porównuje do nowego kombi to niech się idzie leczyć ;)

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2010-06-05, 23:00

eeee chlopaki niema sie co tak unosic temacik mialbyc luzny
poto by podyskutowac o dzisiejszym rynku , cenach , porownaiu roznych crxow w roznych stanach i co mozna kupic a co nie
poco sie tak spinac ? a pogadac mozna o wszystkim poto jest to forum tylko fakt faktem ze niektorzy sie za mocno wczówaja ...
wyluzujcie :)
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

crxmen
Forumowicz

Samochód: WRX-EG-EP

przez crxmen » 2010-06-06, 04:22

dokladnie po co ta napinka w temacie :) ja na pisze tylko tak ,jest godzina 4:14 i wlasnie sprzedalem mojego VTECA,koles przejechal pol europy i bez dwoch zdan wyplacil bardzo wysoka sume jaka sobie zyczylem za moje "Baby Blue" myslalem ze naprawde sie nie sprzeda bo ogloszenie wystawilem w sumie dla zbadania rynku,ale klient byl tak podkrecony i zdecydowany ze w koncu sie skusilem i auto pojechalo w swiat,ale obiecal ze bedzie dbal wiec moze nie zniszczy tak pieknego egzemplarza.to chyba tyle :( :( a teraz ide sie napierdo......lic ,tak z rana niezdrowo ale co mi tam .
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300"
Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )

kirek55
Forumowicz

przez kirek55 » 2010-06-06, 04:34

crxmen, Jakiś nowy projekt będzie ? :)

Jurek
Forumowicz

przez Jurek » 2010-06-06, 08:54

crxmen napisał(a):w koncu sie skusilem i auto pojechalo w swiat,ale obiecal ze bedzie dbal wiec moze nie zniszczy tak pieknego egzemplarza.

Jeśli to nie tajemnica do jakiego kraju pojechał.

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2010-06-06, 10:08

kirek55 napisał(a):crxmen, Jakiś nowy projekt będzie ?

Marcin cos tam pomrukiwal o EVO VII...

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2010-06-06, 14:27

wiec cena nie gra roli dla pasjonatów :ok:
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

crxmen
Forumowicz

Samochód: WRX-EG-EP

przez crxmen » 2010-06-06, 15:22

qba_21 napisał(a):wiec cena nie gra roli dla pasjonatów :ok:

dokladnie tylko niestety trzeba kogos takiego znalezc,tu sie koles sam trafil bo nie bylo cisnienia na sprzedaz absolutnie,i az sam jestem zdziwiony ze tak szybko.
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300"
Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )

Jerr
Forumowicz

przez Jerr » 2010-06-06, 16:45

:(

oooo :O

przez oooo :O » 2010-06-06, 17:52

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2010-06-14, 15:32

crxmen napisał(a):
qba_21 napisał(a):wiec cena nie gra roli dla pasjonatów :ok:

dokladnie tylko niestety trzeba kogos takiego znalezc,tu sie koles sam trafil bo nie bylo cisnienia na sprzedaz absolutnie,i az sam jestem zdziwiony ze tak szybko.

W Polsce niestety to już tak jest, że chcą kupić takie autka ludzie których na to nie stać a tych których stać, nie chcą ich kupować... taka jest prawda dla tego dużo łatwiej i szybciej sprzedać dobrą Hankę w Europie a nie w PL.
Nie ma to jak zgrabna sylwetka

Poprzednia strona