EE8
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

BornToBuyCRX
Forumowicz

przez BornToBuyCRX » 2010-06-02, 18:02

Krychu........mialem zostawic to bez komentarza no ale jednak sie wypowiem ;) i zacznego od takiego pytania......miałes kiedys ee8? bo z tego co piszesz wynika że kapitalnie znasz to auto i możesz na jego temat wiele powiedziec?Inna sprawa jest taka że nazywając mnie pseudo fanatykiem ubliżasz mi niesamowicie a dlaczego?!Otóż dlatego drogi przyjacielu że ja nie po to za gówniarza wieszałem plakaty po scianach,oglądałem wszysciutkie zdjecia jakie tylko były w necie,zasypiałem marząc że kiedys usiąde za kierownicą rexa.......i w koncu nie dawno zostałem posiadaczem już trzeciego tego typu auta żebys teraz Ty wyjeżdżał mi z takimi tekstami!Mówi Ci cos słowo pasja,zamiłowanie? Bo gadasz jak moja mama która w rexie widzi tylko to że jest stary i mało warty....a nie doceniasz tego ile frajdy może dac samo posiadanie tego auta,eksploatacja to ile razy potrafi dac w dupe itd. Inną sprawą jest fakt że jeżeli dla Ciebie auto którego może są ze 3 sztuki na sprzedaż w Polsce nie jest unikatowym......to co mają powiedziec własciciele golfów IV?;] A jeżeli chodzi o ferrari to.....stac Cie na nie?Bo to jest forum ludzi którzy realizują marzenia NA MIARE SWOICH MOZLIWOSCI!!i potrafią cieszyc sie i dbac o cos co dla Ciebie jest kupą złomu.... Ja wiem że nasi ojcowie walczyli o to żebys i Ty mógł sie w takim temacie wypowiedziec ale no błagam człowieku! z szacunku dla tych którzy tym samochodom poswiecają całe serca (i wypłaty 8) ) ZAMILCZ!!!
"Ty tez pie*dolisz Nikos, chociaz akurat Ciebie lubie"

Ptasior
Forumowicz

Samochód: Subaru

przez Ptasior » 2010-06-02, 19:06

Krychu napisał(a):zadbanych ee8 nie brakuje w europie i nawet takie zadbane igielki sa niewiele warte, napewno nie 20k pln.

Pokaż mi na rynku europejskim taką zadbaną igiełkę za mniej niż 5000 euro...
1. Najpierw zrób karoserie,
2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce,
3. Teraz dopiero możesz modzić silnik.
EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF
http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE

Krychu
Forumowicz

przez Krychu » 2010-06-02, 19:10

BornToBuyCRX, ja wiem ze moj post nie byl tym z najkrotszych, ale to nie znaczy, ze nalezalo go czytac bez zrozumienia i pozniej wypisywac glupoty. napisalem ze jest tu pelno pseudo fanatykow, nie pisalem o nikim konkretnie, wiec nie wiem czemu tak to osobiscie odebrales. osoby obrazajace inne auta, nasmiewajacy sie przykladowo z wlascicieli bmw itd, wychwalaja crxy jakby to byly najlepsze auta, a innych gnoją, to sa pseudo fanatycy. nie wiem czy jest sens odpisywac komus kto nie rozumie tego co pisze, no ale jak juz zaczalem to i skoncze.
BornToBuyCRX napisał(a):A jeżeli chodzi o ferrari to.....stac Cie na nie?

ten konkretny model ferrari byl przykladem samochodu unikatowego, a ty sie pytasz czy mnie stac. dobre
BornToBuyCRX napisał(a):dla Ciebie jest kupą złomu

jakas nadinterpretacja. crx w dobrym stanie nie jest dla mnie kupą złomu. potwierdza sie to co pisalem wczesniej, nie rozumiesz tak prostych slow - nie pisz do mnie
Jedzie tir, a w środku świr.

BornToBuyCRX
Forumowicz

przez BornToBuyCRX » 2010-06-02, 19:17

napisałes że jest tu pełno pseudofanatyków którzy uważają Crxa za jakies zajebiste auto.....ja tak uważam czyli też nim jestem? Gubi Cie retoryka kolego;) nie odpowiedziałes na połowe moich argumentów,wycinasz moje cytaty z kontekstu.......może czas zacząc brac odpowiedzialnosc za cos co sie pisze? :ok:

Krychu
Forumowicz

przez Krychu » 2010-06-02, 19:27

BornToBuyCRX napisał(a):może czas zacząc brac odpowiedzialnosc za cos co sie pisze?

moze czas zaczac czytac ze zrozumieniem? EOT

Jurek
Forumowicz

przez Jurek » 2010-06-02, 19:37

drg24 napisał(a):
Jedyne auto za które dałbym tyle kasy to perła crxmena..wsio orginał...a tu fotele szyte od nowa, nowy lakier itp..oryginał to oryginał.

To chyba nawet jest okazja do nabycia :D ->

http://cgi.ebay.de/crx-EE8-TOP-zustand- ... 4cef89cc13

Słuchajcie crxmen bada rynek ile ktoś mu może zaoferować za auto, to pewnie jak zwykle ogłoszenie testowe (kto sprzedaje furę i nie podaje numeru telefonu ?) Pewnie ustawił wysoko cenę minimalną, może troszkę podlicytujemy jego EE8, potestujemy jego minimum. Myślę, że nie będzie miał nic przeciwko. Automatycznie dowartościujemy tym nasze EE8 jak na aukcji cena będzie kilka tys euro :)

Co tu się rozpisywać...

Cień696 napisał(a): (...) milo sie widzi takie ceny :)

grzesiek84

ee8

przez grzesiek84 » 2010-06-02, 19:44

masz 20 lat i masz sie za fanatyka iloma utami jezdziłeś oprócz crxa? dobre. człowieku co byś nie zrobił to tylko stare auto :) wyrzuć na luz :) a cena z kosmosu 12tys. za bardzo zdrową serie to górna granica. to nie jest jakaś limitoana wersja w ilosci 50 czy tam 100 egzemplarzy :) poza tym allegro to nie jest jedyna giełda na ktorej ludzie auta wystawiaja :zaskoczony:

spurek
Moderator

przez spurek » 2010-06-02, 20:09

mówimy o 12k euro czy pln :) hehe....

a tak na poważnie. CRX to kultowy samochód... tak samo jakAE86, e30, jak golf I GTI i wiele innych auto z tamtej epoki. Pewnie że to taki sam samochód jak każdy inny i uważam że nawet , fiat 128 sport czy Lancia Delta Integrale....itp. Wszystko zależy kto jak postrzega auto kultowe....
Co do ceny.... cenę określa popyt, więć jeżeli ludzie wystawiają EE8 za 65kpln (mobile.de) to oznacza tylko to że ktoś jest w stanie tyle położyć za auto które dla jednego będzie zwykła kupą kiepskiej blachy z kiepskim silnikiem a dla innego będzie to rarytas który będzie miał ogromną wartość. Trzeba jasno powiedzieć że póki co EE8 to jedne z droższych aut w swojej klasie i roczniku. Porównuje się tutaj zwykły jak na owe czasy dupowóz w wersji coupe, z Ferrari..... to tak samo jakby porównać jabola do don perignon.... :rotfl2: jaja jakieś..

Nigdy EE8 nie będzie miało wartości Ferrari GTO..... ale cena będzie w obu przypadkach rosła w miarę upływu lat- czy to się komuś podoba czy nie :)
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2010-06-02, 20:10

dupicie smuty. auto jest tyle warte ile hajsu ktos jest w stanie za nie wylozyc. w polsce sa inne realia takze porownania typu "w niemczech stoja po XXX euro" sa z dupy wziete, tam nie trzeba zapierdalac kilka lat zeby na takie auto odlozyc, wiec sila rzeczy rynek je wyzej wycenia. w polsce ceny za ladne SERYJNE ee8 wyzsze niz 15tys sa absurdalne. ta za 27tys za auto ktore jest po prostu ladne, mnie smieszy osobiscie. nie pojdzie nawet za 20.

BornToBuyCRX
Forumowicz

przez BornToBuyCRX » 2010-06-02, 21:23

krychu a może czas zacząd odpowiadac? grzesiek a co do tego co Ty napisałes do brak mi słów........jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem fanatyzmu jest wiek to na prawde nie mamy o czym rozmawiac bo jak ja latałem balladą to Ty pewnie nawet nie wiedziałas co to za auto........a co do tego iloma jezdziłem to...........z zawodu jestem kierowca i jeżdże troszke większymi wózkami ;)

JoeCarrdigan
Forumowicz

przez JoeCarrdigan » 2010-06-02, 21:24

oczywiście, że nie pójdzie za 20... ale Krzyh00 zauważ, że ta cena z kosmosu to celowy "zabieg marketingowy" właściciela: najpierw było 27k, pozniej bedzie 22, nastepnie 19 i? sprzedany! tym właśnie sposobem "pozbędzie się" auta, które jest warte ~15/16k za 19, jest profit?

Krychu
Forumowicz

przez Krychu » 2010-06-02, 21:40

to napisz pytania w punktach to ci po kolei odpowiem, bo nie wiem na co mialbym odpowiedziec jeszcze, moze na to co maja powiedziec wlasciciele golfow IV :rotfl2:

grzesiek84

przez grzesiek84 » 2010-06-02, 21:41

BornToBuyCRX napisał(a):krychu a może czas zacząd odpowiadac? grzesiek a co do tego co Ty napisałes do brak mi słów........jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem fanatyzmu jest wiek to na prawde nie mamy o czym rozmawiac bo jak ja latałem balladą to Ty pewnie nawet nie wiedziałas co to za auto........a co do tego iloma jezdziłem to...........z zawodu jestem kierowca i jeżdże troszke większymi wózkami ;)

no fakt jeśli prawko masz jakeiś 3 lata lub nawet nie to musiałeś najezdzic sie sporo w życiu :ok: . człowieku opamiętaj sie choć troche nie wiem co on musiałby mieć pod maską i na zewnatrz zeby był wart te 27 tysiecy. :zaskoczony: przytznam sam jako posiadacz rexa ze to auto nietuzinkowe ale nie padaj przed nim na kolana. :)

Fawor
Forumowicz

przez Fawor » 2010-06-02, 23:29

przestańcie te gadki o cenach w kolejnych egzemplarzach, bo każdy po kolei wychodzi na coraz większego egoiste zapatrzonego w siebie. Swoje to najlepiej wycenić x2, a jak już ktoś inny wystawi to baran, bo na pewno tyle nie warte i na pewno się nie sprzeda. Ch*j Wam do tego, za przeproszeniem. Gadki o fanatykach też żałosne, bo ludzie ze słabym doświadczeniem w tych autach stroszą pióra jak pawie. Nie da się tego czytać, opanujcie się i wróćcie do warsztatów/łamane przez/piaskownic.
EjK9 B20VTEC, EE8 has gone..

NGS-R - doloty, wydechy i Hondy NA/Turbo na życzenie

DEAIR
Forumowicz

przez DEAIR » 2010-06-02, 23:55

Heh wystarczy po patrzyć na pewne szczegóły które świadczą o stanie moim zdaniem BARDZO ZADBANEGO REKSA natomiast to może być bardzo mylna sprawa. Powiem tak na zdjęciach wszystko ładnie wygląda CRX to wielkie sito i wszystko by się okazało w jakim on stanie jest po zdjęciu listw, progów i dywanu... I wtedy byśmy mogli ocenić. Ogólnie cena spora ale powiem wam tyle ee8 nie ma równych ;) jest ładne ale ed dobrze zrobione też potrafi zrobić wrażenie ( na marginesie ) tak więc za stan wręcz idealny w takim stanie mając pln. łącznie z pasją kupił bym takie autko cena na pewno nie jest sztywna! Ale patrzmy na to też z innego konta tzn. kto ile pasji, trudu i przede wszystkim czasu poświęcił takiemu reksiowi bo to jest cenniejsze niż pln... Piszę na swoim przykładzie i na pewno innych! Ale satysfakcja z jazdy i widok takich samochodów na drogach robi na mnie mega wrażenie które w pewnym czasie nas tak zaślepia że nie liczymy czasu i pieniędzy tylko czas spędzony za sterami takiego bolidu!!! Który potrafi zawstydzić nie jedno autko za grube pln :rotfl: i zrobić większe wrażenie... :) Tak więc nie krytykujmy pochopnie tylko doceniajmy trud!!! I cieszmy się że jesteśmy posiadaczami legendy...
Nie ogarniam wszystkiego na tym forummmm ;)

Poprzednia strona   Następna strona