Siłowniki maski

Posty: 41   •   Strona 3 z 3   •   1, 2, 3
Avatar użytkownika
Kaspol
 
Posty: 2010
Dołączył(a): 2004-11-08, 16:47
Lokalizacja: Kryry
Samochód: crx ee8

przez Kaspol » 2008-11-12, 21:23

albo dopasowac silowniki z innego typu auta co ma lzejsza maske albo zalozyc silowniki troche juz uzywane ktore maja mniejsza sile tak jak np. w klapach tylnich niektorych z nas :rotfl:

Avatar użytkownika
Malycrx
 
Posty: 229
Dołączył(a): 2007-11-11, 20:57
Lokalizacja: Bydgoszcz

przez Malycrx » 2008-11-12, 22:38

NAZGUL bedziesz to rzezbil jakos na czasie ? dosc nie uprzejme ale wolal bym miec rady od kogos kto juz zrobil niz sam prubowac bo dopiero co odebralem od lakiernika i zal dupe sciska ... ;)
eat / sleep / CRX

Avatar użytkownika
elmer
 
Posty: 547
Dołączył(a): 2008-06-11, 17:31

przez elmer » 2010-04-15, 16:39

Odgrzeje korleta.

Do maski ED9 a przypuszczam, ze tez do EE8 silownik powinien miec dlugosc calkowita ok 45cm. Wtedy mozna go przykrecic w srodkową srube blotnika i do zawiasu maski.
Podobno w Focusa Igeneracji HB z klapy podchodzi taki silownik. Mialem taki nowy w rece i niestety nowy nie nadaje sie, poniewaz oprocz dlugosci jest jeszcze jeden parapetr jak sila wyrazona w Niutonach. Ten od Focusa ma 655N, co daje ok 65kg ! Hm, wnioski same sie nasuwają :-) .
Mialem jeszcze silowniki z Felicii tez z klapy bagaznika. Wprawdzie są nieco dluzesz bo maja ok 54cm i sile 450N (45kg), ale kilkuletni silownik z felki ma dobrą siłe.
ED9 --> ...

Avatar użytkownika
Ptasior
 
Posty: 1846
Dołączył(a): 2007-09-19, 17:46
Lokalizacja: Wawa
Samochód: Subaru

przez Ptasior » 2010-04-15, 19:11

odkopałeś temat z przed paru lat, hehe

te siłowniki są na miarę: http://www.mapet-tuning.com/sklep/produ ... ts_id=2622
1. Najpierw zrób karoserie,
2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce,
3. Teraz dopiero możesz modzić silnik.
EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF
http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE

Avatar użytkownika
Gawend
 
Posty: 286
Dołączył(a): 2009-01-11, 06:54
Lokalizacja: WrocławBSK

przez Gawend » 2010-05-23, 18:25

Może mi ktoś podac średnice takiego siłownika nxxx ? i długość ? Pozdrawiam serdecznie

Avatar użytkownika
mr073k
 
Posty: 910
Dołączył(a): 2009-01-25, 19:48
Lokalizacja: Barczewko k.Olsztyna

przez mr073k » 2010-05-23, 18:52

ja mam od mazdy 323f z klapy bagaznika. mocowanie jedno przy grodziowce, a drugie w maske, i hasa az milo :rotfl:

[ Dodano: 2010-05-23, 18:55 ]
i silownik uzywka kosztuje 10 zl, a nie 70

Avatar użytkownika
Gawend
 
Posty: 286
Dołączył(a): 2009-01-11, 06:54
Lokalizacja: WrocławBSK

przez Gawend » 2010-05-23, 18:59

No ja własnie dorwałem od golfa ;) i są przemocarne tylko niechce wiercić a potem się okaże ze jednak są za grube. A akurat czarne mi nie oszpeca auta (dla niektórych juz bardziej niż jest <haha> ) Jeżeli ktoś ma takie to prosił bym o wymiary ;) Pozdrawiam
Alarmy, Centralne Zamki, Blokady Zapłonu, Czujniki Parkowania ,Radia, Głośniki, MONTAŻ SERWIS
forum/viewtopic.php?t=30961&postdays=0&postorder=asc&start=0

Avatar użytkownika
bont
 
Posty: 557
Dołączył(a): 2007-12-13, 14:08
Lokalizacja: Orzesze

przez bont » 2010-05-24, 13:47

mr073k, gdzie można dostać takie używki po 10zeta?
Ja kupiłem w zeszłym roku takie chrom, nie wiem czy akurat są to xnxx czy coś innego ale kupowałem na allegro i są do dupy! nie dość ze muszę tak czy inaczej maskę do samej góry dzwigać to jeszcze ledwo sie trzyma, jak bardziej zawieje to dynię przybije :nieok:

Avatar użytkownika
mr073k
 
Posty: 910
Dołączył(a): 2009-01-25, 19:48
Lokalizacja: Barczewko k.Olsztyna

przez mr073k » 2010-05-24, 15:57

bont, od mazdy 323f od tylnej klapy ja mam cos takiego
http://www.moto.allegro.pl/item95715041 ... 323_f.html
Siostra kupila za 30 zl dwa do siebie do klapy bo juz sie nie otwierala, ja wziolem stare i trzymaja jak nalezy, wiec jak wsadzisz dobra uzywke to bez problemu od dolu Ci sie podniesie ;)

[ Dodano: 2010-05-24, 16:02 ]
zalec na szrot i tyle, napewno maja, wazne zeby mial mocowanie takei jak na focie, a z drugiej strony na kulce i gwint, wtedy wycinasz lekko w masce dziure, i malina, jak bedziesz zainteresowany wal na pw to Ci porobie fotki jak to wyglada

[ Dodano: 2010-05-24, 18:33 ]
na prozbe, ogolnie to ten silownik nie jest przymocowany bo mialem go w crxie teraz jezdze civem, i przylozylem go tylko podgladowo, na dole ja przymocowalem go w crxie zamiast tego plastiku co trzyma rurke od spryskiwacza, tam jest kwadratowa dziura, i srobe 8 mm da sie wsadzic po lekkim stuknieciu, zdejmuje sie podszybie, i nakretne od drugiej strony nakreca, i silownik na dole sie trzyma. w masce zrobilem naciecie, co widac na fotach, a otwor w masce jest seryjny i sruba silownika pasuje tam p&p. rozgina sie to wycienie i podkladka, i nakretka i sie trzyma na masce. silownik kladzie sie kolo amora, i nie ma zadych problemow. maska otwiera sie ladnie, silownik solidny, i jak dla mnie super rozwiazanie, bo meczylo mnie ciagle podpieranie maski patykiem, teraz musze u siebie w civie to zamontowac :rotfl:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/382 ... 811bc.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b4 ... 10bb9.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d72 ... 2427c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/368 ... d3552.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f0 ... 601ab.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d5 ... b9cbe.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/834 ... 64df7.html

Avatar użytkownika
Gawend
 
Posty: 286
Dołączył(a): 2009-01-11, 06:54
Lokalizacja: WrocławBSK

przez Gawend » 2010-05-27, 14:05

Powiem ci ja Mam na zwykłych kulkach tyle ze z gwintem 8 .. przegwintowałem na 6 i w błotnik zamiast srodkowej śruby wkręciłem w zawiasie klapy z boku wypierciłem dziurke 4.5 nagwintowałem otwór skróciłem długosc gwintu siłownika ... i miodzio . w delsolce .. teraz będe montował to do eda. Dodam fotki jak zrobie
Alarmy, Centralne Zamki, Blokady Zapłonu, Czujniki Parkowania ,Radia, Głośniki, MONTAŻ SERWIS
forum/viewtopic.php?t=30961&postdays=0&postorder=asc&start=0

Avatar użytkownika
Paweł1991
 
Posty: 376
Dołączył(a): 2010-02-06, 23:52
Lokalizacja: Kielce

przez Paweł1991 » 2011-02-15, 16:08

Mam pytanie jaka długość maja Wasze siłowniki?? Proszę o szybką odpowiedz ponieważ dzisiaj odsyłam zakupione siłowniki i chce wiedzieć jaka powinna być długość siłownika. Z góry dzięki ;)

  Poprzednia strona
Posty: 41   •   Strona 3 z 3   •   1, 2, 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Teraz jest 2019-07-19, 21:02