klimcio200 napisał(a):nie "jezuj" nikt Ci nie kazal odpisywac
niechodzi o kase, tylko o autko - mam wielki sentyment do niej
i tak jakos szkoda mi..
zrob pierscienie panewki uszczelniacze caly rozrzad z pompa wody i napinaczem oraz paskiem i do tego powymieniaj uszczelki glownie pod glowica ewentualnie szlif walu i bedziesz miala silnik praktycznie jakby z fabryki wyjechal 
z tego co znim rozmawialam to oczywisice bedzie robil na orginalnych japonskich czesciach tylko nie pamietam jakie firmy dokladnie

klimcio200 napisał(a):a mialam tyle w planach - chcialam fotele obic, nowe radio kupic i pomalowac cale, no trudno trzeba z tym poczekac najwazniejsze serduszko mojej dziecinki
no to nic zycze tylko milego docierania 
), wału i cylindrów !! Jesli wszystko jest w dobrej kondycji, to składać na ori cześciach + panewki ACL (ja akurat mam jakieś droższe niemieckie i też są dobre). Klimcio pamiętaj, że jak juz masz wyjęty silnik to warto robić odrazu głowice, bo zrobisz dół a później sie okaże że góra powoli niedomaga i znowu ta sama historia z wyciąganiem. Dodatkowe koszta, dodatkowe pieniądze dla mechanika i znowu trzeba kupować uszczelke pod głowice.
moze byc pieknie ladnie a tu po przejechaniu 100 znow to samo, albo jeszcze gorzej tym bardziej jakbym miala w polsce kupywac o zgrozoo
kuzyn jest fantastycznym lakiernikiem wiec z tym problemu nie ma, tylko dobry tapicer jeszcze, ale to juz jakies namiary mam
atom1 napisał(a):oczami wyobrazni widze juz temat jak klimcio200, zaklada:
bierze olej po remoncie , jak to mozliwe

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości