19.04.2010 Zapamiętam do końca życia... Moje pierwsze autko i to na dodatek Mój ukochany rex (który ma 13 dni w moich rękach)Umarł...
Pojechałem do Łodzi 111km w jedną stronę dojechał ok.
Wracając zgasł mi i nie chciał odpalić na dodatek na Autostradzie ;<
Poszedłem na wiochę i zabrałem jakiegoś mechanika aby mi zobaczył autko bo nie mogę zapalić. Okazało się że uszczelka pod głowicą poszła się jeb..
Mechanicy u mnie w mieście mówili że ta skazówka od temperatury jest powalona ponieważ nie ma masy i będzie tak latać.
Przegrzałem silnik i poszła uszczelka.
Pytania do was:
-Dlaczego on mi się grzał?!
-Czy jesteście w stanie mi wszystko wycenić ile może kosztować robocizna + części? (Jeżeli jest ktoś kto ma dostęp do dobrych i tanich rzeczy to chętnie skorzystam.)
Proszę o wyrozumiałość bo być może już był ten temat zakładany ale ja jestem tak roztrzęsiony i smutny że nie jestem wstanie szukać.
niestety raczej skoro sie przegrzał, zgasl i nie chce odpalić to się zatarł i czeka Cie wymiana bloku i tłoków. Ciężko tak wróżyć na odległość bo nie wiadomo jakie są straty. dopiero po rozebraniu wyjdzie co jest. Grzać się może z powodu uszczelki pod głowicą, zbyt malej ilości płynu, zapchanej/zarośniętej chłodnicy albo zablokowanego termostatu nie otwierajacego duzego obiegu
"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
E.Hemingway
a po czym stwierdzil ze uszczelka poszla sie jeb.. ??? mierzyl cisnienie na garach ?? widac ze uszczelka odleciala ?? zacznij od najprostszych zeczy, nim go rozbierzesz, jesli nie masz pewnosci, rozebrac najlatwiej, a potem okaze sie glupota, i ze nie trzeba bylo rozbierac bo bylo ok, szukaj, bo mechanicy to cwaniacy i chca zarobic, wiem bo sam troche w tym siedze, i wiem jak sie kombinuje, i nie odstawiaj auta do warsztatu na ogledziny, bo zrobia Ci tyle zeczy, ze nowy silnik bedziesz musial kupic.
maslo nie musi byc wynikiem uszczelki, wystarczy nie para wodna nie ma gdzie uciec z komory korbowej i tez bedzie malo pod deklem. w chlodnicy to sie zgodze, albo z nadmierym poziomem "oleju" ale zadalem pytanie bo ciekawi mnie jak koles to sprawdzil, czy wogole gdzies patrzyl itp
najlepiej ta z ASO, ale ja z czystym sumieniem moge polecic uszczelke KP GASKET, mozna ja kupic w hipolu w wa-wie, do seryjnego silnika spokojnie daje rade, u mnie juz trzy lata smiga bez zadnych problemow, wazne zeby prze montazem splanowac glowice i dokladnie odczyscic blok