elcomo
Kupiles cos od forumowicza ?
Powiedz co o nim myslisz :)

Jerr
Forumowicz

elcomo

przez Jerr » 2010-03-23, 20:54

NEGATYW

Co poszło nie tak:
1. Swego czasu kupiłem od gościa lampy przednie do EE8... Miały być w stanie bdb. Jak się okazało prawa miała zeszlifowany w rogu klosz więc odesłałem i niby wsio ok ale... okazało się, że w lewej zjarane są ściezki oraz koncówka mocy w sterowniku silniczka regulacji wysokości.
2. Kupiłem też od niego zderzak przedni - miał być prosty, z mocowaniem i w stanie dobrym a co się okazało... mocowanie chlastane z lewej strony, zasmarkane bo spawem tego nie można nazwać, pogięte tak samo jak i sam zderzak, który również w dzwonie uczestniczył bo nie dość, że jest krzywy to na dodatek popękany...

Jeśli się okarze, że boczki na tył też są w niby "bardzo dobrym stanie" to chyba się osobiście wybiorę do Poznania...

Nie polecam gościa - nie dość, że cwaniak to na dodatek handluje złomem :wrrr:

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2010-03-29, 19:49

1. Swego czasu kupiłem od gościa lampy przednie do EE8... Miały być w stanie bdb. Jak się okazało prawa miała zeszlifowany w rogu klosz więc odesłałem i niby wsio ok ale... okazało się, że w lewej zjarane są ściezki oraz koncówka mocy w sterowniku silniczka regulacji wysokości. - Przepraszam, że w lampie z EE8 za 150PLN był spalony silniczek szkoda, ze informujesz mnie teraz i w taki sposób po 5 miesiącach nówki to to nie były ale oryginały STANLEY z 1991r.

2. Kupiłem też od niego zderzak przedni - miał być prosty, z mocowaniem i w stanie dobrym a co się okazało... mocowanie chlastane z lewej strony, zasmarkane bo spawem tego nie można nazwać, pogięte tak samo jak i sam zderzak, który również w dzwonie uczestniczył bo nie dość, że jest krzywy to na dodatek popękany... - Wystarczyło napisać info na PW lub GG po odebraniu paczki i zwrot gwarantowany, no ale cóż jak ktoś woli po 5 miesiącach na forum się żalić...

Jesteś śmieszny koleś i jak chcesz się wybrać to zapraszam... nie strasz mnie bo nie jestem dzieciakiem. Używane części z 20-to letniego auta... wszystko było w stanie dobrym nigdy nie pisałem że są IGŁA proponuję się wybrać do ASO po lampy i zderzak zobaczysz ile kosztują no ale będziesz miał IGIEŁKI... Trochę rozsądku... Poza tym o stan zderzaka się nie pytałeś tak dla ścisłości pytałeś o stan lamp i boczków i tylko nie pisz za 3 miesiące że boczki są zesrane... Już nie wspomnę, że się przypomniało po 5 miesiącach od zakupu... żenada...
Nie ma to jak zgrabna sylwetka

Jerr
Forumowicz

przez Jerr » 2010-03-29, 20:28

Żenadą jest sposób w jaki sprzedający odnosi się do kupującego:
"Elcomo (19:57)
Jebnij się w ten swój pusty łeb... nigdy nie pytałeś o stan zderzaka bo jakbyś się tak nie nagrzał na jego kupno to bys wiedział że był lekko dojechany przodem bo aj niczego nie ukrywam. Nówka to w ASO a nie z 20-to letniego auta. Silniczek się po 5 miesiącach spalił Żenada"

Tak samo brak kontaktu od momentu stwierdzeniu przeze mnie uszkodzenia silniczka w lampie (29-11-2009) też o czymś świadczy...

BTW, stan dobry to taki w którym część jeszcze nie rozpada się w rękach ?

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2010-03-29, 20:33

Koleś nie mam co z tobą dyskutować bo chamstwem i bezczelnością bijesz mnie na głowę nie mówiąc o kulturze osobistej mam wkleić twoje teksty?? Ogarnij się... Reklamacja po 5 miesiącach..

Kolega JERR:
"i znow ci gg nawala....
Ja (23-03-2010 19:42)
cos ty mi [latwa kobieta] przyslal ?
chodzi zderzak do ee8...
mial byc [latwa kobieta] caly a nie podzwonowy popekany i z mocowaniem - prostym a nie [latwa kobieta] pospawanym z kawalkow..."

JERR:
"mial byc caly z prostym mocowaniem... nie dosc, ze jest polamany to na dodatek mocowanie nadaje sie conajwyzej na zlom - kogo ty [latwa kobieta] chcesz w [czlonek meski] robic ?
lampa tez miala byc w pelni sprawna a wyslales mi zjebany silnik...."

Wkleić więcej? Chcesz coś dodać??
Poniżej foto tego zjebanego zderzaka ze złomu gołym okiem widać że igła to to nie jest... No i kosztował z mocowaniem i dokładką bagatela 250PLN...

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2010-03-29, 22:03

widac ze zderzak krzywy makabrycznie, ale na wypadek gdyby kupujacy byl malo spostrzegawczy powinno byc zawarte uszkodzenie w opisie ;)

Jerr
Forumowicz

przez Jerr » 2010-03-29, 22:21

Szkoda jedynie, że tej foty nie było w ogłoszeniu w którym Elcomo oferował części z tego EE8, więc nie chodzi o spostrzegawczość...
Ponadto mój koment nie jest żadną reklamacją a jedynie stwierdzeniem faktu, że przysłałeś bubel...
Nie mam zamiaru się z nikim kłócić a tymbardziej z Tobą - tymbardziej nie będę za taką kasę zniżał się do Twojego poziomu.

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2010-03-29, 23:03

Fota była taka sama z podniesioną maską :diabeleknie:
Twój koment jest stwierdzeniem faktu, tak samo jak mój, ale czy potrzebny i zasadny sam sobie odpowiedz - mogłeś to załatwić normalnie jak dorosły facet
Za taką kasę piszesz... no cóż jak się szuka jak najtaniej to potem są problemy, a co do poziomu - swój już zaprezentowałeś...