Szukałem Nic nie znalazłem! Potrzebuje odpowiedź czy zjawiska falowe wystąpią w parówie czy nie i jaki sens ma zmiana średnicy w odniesieniu do zwykłej prostej rury w której wszystko działa! W skrócie czy jest lepsza od zwykłej prostej rury czy nie?! Niech ktoś mądry się wypowie będzie dla potomnych! 
z parowa nie ma ale jest jeden jak pamietam i test roznych dolotowazyl napisał(a):Tu nie ma takiego tematu w którym ktoś by porównał doloty

azyl napisał(a):Nm i km... daje filtr a ja pytam o kształt rury i czy na wykresie Nm z hamowni pojawi się wyraźny skok(górka w zakresie np:6500obr.) zwany doładowanie rezonansowym!
volvox, Dzięki napisałeś coś co ma sens... poczytam sobie jeszcze na civic-klubie... Tu nie ma takiego tematu w którym ktoś by porównał doloty i pokazał to na wykresach... wiem że dużo wymagam:P Ja osobiście też uważam że daje tylko efekty dźwiękowe i wizualne. O doładowaniu rezonansowym też można chyba zapomnieć z racji tego że nie jest to prosta rura! Ten dźwięk to pewnie dudnienie.
Cóż może ktoś jeszcze coś napisze!?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości