solka b18c4 z allegro
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

szczepan358
Forumowicz

przez szczepan358 » 2010-03-10, 15:53

mrenias napisał(a):INO Pamietaj, ze ile ubijesz z ceny dzieki tym postom, to tyle flaszek bedziesz musial na zlocie postawic,

szkoda ze na soptach nie bywam bo za te 2k to duuuuzo falszek by bylo :razz:
Honda - The Power of Dreams
Modyfikacje ECU <<>> Programowanie EEPROM <<>> Układy wydechowe Kontakt szczepan358@o2.pl

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-11, 17:24

No i Solka ogarnięta. Z ceny zszedł jeszcze bardziej ale tym razem się nie pochwalę ile bo mi wypłaty braknie na "flaszki".
Ale do rzeczy:
W czasie oględzin, jazdy próbnej (bez szaleństw) wszystko cacy...
Po przejechaniu około 100 km auto zaczęło dziwnie ściągać na prawo. Musiałem mocno trzymać kierownicę żeby do rowu nie wpaść. Przy hamowaniu i przyspieszaniu to samo.
Na skrzyżowaniu w prawo pojechałem bez kręcenia kierownicą ale za to żeby skręcić w lewo to już musiałem się nieźle napocić. Co dziwne po kilku kilometrach wszystko wróciło do normy. Jednak znowu wróciło .... przed samym domem.
No i teraz pytanie:
1. Czy to jest wina wymiany lewego zawieszenia po dzwonie ?
W ogłoszeniu napisał - - wymienione wszystkie tuleje ( 22szt.)
Może i wymienione ale PRZED dzwonem. Po dzwonie pewnie zamontował to co kupił
na starych tulejach i do tego pewnie wybitych. Może to być przyczyna ?
Dodam że przez pierwsze 100 km nic się nie działo z samochodem i mogłem spokojnie
puścić kierownicę.
2. Może po prostu gościu czegoś nie dokręcił czyli poskręcał byle jak bo "na handel"
3. A może to wina pompy wspomagania bo pod maską coś strasznie grzechocze i mówił,
że to właśnie pompa ?
Tuleje tak czy tak będę musiał wymienić mrenias wiesz może jakie były zamontowane przed dzwonem ? Wystarczy że wymieni na takie same w tym jednym kole czy lepiej kupować komplet na dwa koła ?
Takie tuleje będą ok ?
No chyba, że doradzicie coś innego....

Z góry dzięki za odp...W tym tygodniu chciałbym to ogarnąć bo strach się rozpędzić a jest czym...

sebas
Moderator

przez sebas » 2010-03-12, 07:31

Mając dosyć dużo przygód z autem ojca które było po podobnym dzwonku i co rok miało do roboty zawieszenie i wiecznie pękała szpachla itp ja bym takiego auta nie kupił już nigdy a po tym co teraz przeczytałem to w ogóle bałbym się jechać takim autem które skręca bez ruszania kierownicą :nieok:

mrenias
Forumowicz

przez mrenias » 2010-03-12, 10:37

INO co do takich objawów to ja miałem bardzo podobne w mojej soli (przez co w zeszłym roku nie pojechałem na spota POLKARA :wrrr: )
Dokładnie objawy idento, czyli jadę sobie wszystko OK nagle na maksa mnie ciągneło w prawo.
Pierwszy taki przypadek miałem na autostradzie przy 200km/h i całe szczęście, że miałem jeszcze wolne dwa prawe pasy i powoli na maksa kontrując kierownice zjechałem na pobocze. Byłem pewien, że mam gume, a tu nic wszystko ok. Po jakimś czasie znowu podobny przypadek.
Potem dzień przed zlotem już była masakra i okazało się, że to wina przegubu.
Więc zerknij sobie na to - ja miałem taki efekt, że jak dodawałem gazu to było ok, a przy zwalnianiu (zdejmowaniu nogi z gazu) lub hamowaniu juz leciałem na prawo.

Co do tulejek to niestety nie powiem Ci bo tego nie robił moj kumpel, tylko pewno kolejny wlasciciel.

sebas napisał(a): ja bym takiego auta nie kupił już nigdy :nieok:

sebas jak juz kolega kupil, to nic mu takie pisanie nie pomoze, lepiej napiszmy mu co i jak ma robic, zeby sobie solke jakos ogarnal i byl zadowolony.
https://SecreLocal.com - Single Girls Online - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Get In Touch Singles

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-13, 07:48

Panowie jest taka akcja...
Odpalam rano auto, jadę jakiś kawałek i okazuje się, że nic nie ściąga :szok:
Puszczam kierownicę i jedzie jak po szynach :szok:
No to sobie pomyślałem, może dopiero jak się dobrze rozgrzeje to zacznie świrować -
tak jak to było w dniu zakupu po 100km.
Celowo walnąłem 150km bez celu, tak po prostu poszalałem sobie wykorzystując sytuację, że wszystko ok. No i zdziwienie wielkie bo nic sie nie działo :szok:
Celowo skręcałem kierownicą na maxa w każdą stronę w czasie jazdy (5km/h) i na postoju i nic. Jedyna różnica jaką zauważyłem to jakby ta kierownica dużo lżej "chodziła".
Nie chcę krakać ale nie chciałbym żeby to był początek końca :zaskoczony:
Dzięki za wskazówkę mrenias - dziś oblukam te przeguby.

GrRadek
Forumowicz

przez GrRadek » 2010-03-13, 10:31

Sprawdź, tak jak mrenias pisał przeguby. Ja też tak kiedyś miałem (w aucie starszego) że zaczął ściągać, dojechałem powoli do domu, ojciec rano pojechał sprawdzić co tam się stało i okazało się że wszystko działa jak należy, i do dzisiaj auto jedzie prosto bez żadnej naprawy, wiec u ciebie też jest szansa :P

czakejro

przez czakejro » 2010-03-13, 17:00

Widziałem dzisiaj chyba tego CRX u siebie w mieście? INO, zgadza się? W miejsce VTI wjechała ta solka? :)

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-13, 21:18

czakejro napisał(a):Widziałem dzisiaj chyba tego CRX u siebie w mieście? INO, zgadza się? W miejsce VTI wjechała ta solka? :)

Zgadza się zgadza. Oby tej nic w tyłek nie wjechało bo VTi dostała drzewem :cry:

Dziś sprawdziłem dokładnie te przeguby, całe zawieszenie i zbieżność. Nawet koła musiałem wyważyć bo nie były wcale wyważone.
Okazało się, że jest coś ze wspomaganiem.
A dokładnie w czasie postoju na "luzie" kiera stoi w miejscu. Po wciśnięciu gazu sama leci w prawo. Puszczam gaz znowu stoi. Wciskam znowu leci. I to wszystko na postoju.
Dziwi mnie tylko dlaczego takie akcje dzieją się co drugi dzień ?????
Wczoraj po 150km nic takiego nie było chociaż celowo chciałem żeby sprawdzić o co biega.
Czyli wymiana pompy wspomagania wystarczy czy coś jeszcze z pompą związanego trzeba wymienić ?

Junior
Forumowicz

przez Junior » 2010-03-13, 21:58

jak takie rzeczy sie dzieją to może magiel ???
Zadna obciągara nie da Ci tyle co 1.5 bara !! :D

Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-14, 00:52

Poważnie ? Możliwe żeby takie akcje powodowała maglownica ?
Jeżeli tak to napewno tanio mnie to nie wyjdzie :cry:
Najpierw zrobie to wspomaganie bo napewno muszę.
A jak sie nie poprawi nic to sprawdzę maglownicę.

chinczyk
Forumowicz

przez chinczyk » 2010-03-14, 01:29

jesli bedzesz szukal magla to mam za 200 zl
Czesci uzywane crx ed9 ee8 del sol oraz civic 92-00
601 937 808 10-18

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-14, 03:35

chinczyk napisał(a):jesli bedzesz szukal magla to mam za 200 zl

Spoko odezwe sie napewno :poklony:
Tylko teraz pytanie:
Czy między maglownicami D16z6 a B18c4 jest jakaś różnica ?
Czy dobiera sie ze wzgledu na bude ?
Sorry że pytam ale jeszcze nigdy mi sie to ustrojstwo nie psulo
a w dodatku pierwszy raz mam silnik po przekladce...

gryzon
Forumowicz

przez gryzon » 2010-03-14, 10:20

magle są takie same jedyna różnica to końcówka w przewodzie idącym do pompy,ale przewód przekręcisz ze starej i będzie dobrze :)
Sprzedam części EE8/EE9

kubar
Forumowicz

przez kubar » 2010-03-14, 20:12

INO napisał(a):
chinczyk napisał(a):jesli bedzesz szukal magla to mam za 200 zl

Spoko odezwe sie napewno :poklony:
Tylko teraz pytanie:
Czy między maglownicami D16z6 a B18c4 jest jakaś różnica ?
Czy dobiera sie ze wzgledu na bude ?
Sorry że pytam ale jeszcze nigdy mi sie to ustrojstwo nie psulo
a w dodatku pierwszy raz mam silnik po przekladce...
przecież solek b18 niebyło jesli do czegoś chcesz szukać to pod oznaczenie budy czyli pewnie eh6 ale czy eg czy eh magle były te same
zawsze szybki i czasem wściekły

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-16, 00:40

kubar napisałem przecież, że sinik po przekładce. Z d16z6 na b18c4.

Ale mimo wszystko....
Dowiedziałem się, że mam zbiorniczek wyrównawczy płynu wspomagania z jednym wężykiem.
Ten, który był w Solce przed wypadkiem miał dwa jednak w wypadku się połamał i został zastąpiony tym z jednym.
Wie ktoś za co odpowiada ten drugi wężyk ?
Nie jest to przypadkiem jakieś odpowietrzenie ?
W Solce nadal jest ten drugi jednak zaślepiony śróbką :szok:
Muszę kupić taki zbiorniczek na dwa czy jakoś zmodyfikować ten co w niej siedzi ?
Dodam, że te akcje o których pisałem, że raz jedzie prosto a raz świruje zrozumiałem dopiero dziś.
Świrowała w dniu zakupu bo walnąłem 150km bez gaszenia silnika.
Potem zdziwienie, że po 150km wszystko wraca do normy.
Jednak po kolejnych 100km przed domem ta sama walka z kierownicą.
Następnego dnia rano znowu jedzie prosto...itp...itd
Wychodzi więc na to, że gdzieś robi się jakieś dzikie ciśnienie i nie ma gdzie uciec.
dopiero po zgaszeniu silnika na parę minut wszystko wraca do normy czyli dopiero wtedy gdzieś ucieka.
Z zawieszeniem, zbieżnością i przegubami na pewno jest wszystko ok bo sprawdzałem.
Ma ktoś może na handel taki zbiorniczek ? Bo coś mi się zdaje, że przeróbka starego nie będzie prosta a i mija się z celem....

Poprzednia strona   Następna strona