Jeśli kogoś interesuje ile V-tec bieże to z góry mówie że przy spokojnej jeździe pali ok 10 w mieście!! Na trasie ok 7-7,5 litra!!! A przy szaleńczej jeździe wskaźnik paliwa maleje wraz z obrotami:P Ale co tam Liczy się frajda
U jednego wciskanie to moze byc do 5 tys obrotow a u innego to non stop obrotomierz na czerwonym polu.
Dajcie mi fure a załoze sie ze ponizej 12/l 100 nie zjade Kiedyś maluchem jezdziłem to spalił mi 8/l 100
Chciałem trochę odświerzyć problem, bo za dużo mi pali ostatnio. Samochód od kiedy go kupiłem (Wrzesień 2005) jeżdził na walniętym aparacie zapłonowym. Wymieniłem go dwa tygodnie temu i samochód zaczął normalnie jeździć, ale... no właśnie. Wlałem benzyny za 100 zł (26 litrow) i przejechalem rowno 200 km. Spalanie 13 l/100 km!! Zrestartowalem kompa i jakby się nieco poprawilo, ale nie do konca (tzn. pali ok 10-11 l). Mierzyłem w tygodniu, w którym jeździłem wyłącznie do pracy i spowrotem (generalnie jazda po mieście. Przed zmianą aparatu, spalanie było (zimą) rzędu 9 litrów. Zapłon jest ustawiony w punkcie, więc to nie może być jego wina. Ktoś ma jakieś pomysły?
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.
BiG BoSs, moja tez cos tak pali tyle ze ja po miescie uwijam sie w miare szybko wiec oborty nieschodza ponizej 4tys trudno tyle pali ale za to ile frajdy
W oczy szczypie coś w tym typie, jak latasz w konkretnej ekipie... :blinG-blinG:
auta palą wprost proporcjonalnie do frajdy... mercedesem sec560 ojciec nie miał problemow zejść do 12 l/ 100 km... mi i mojemu bratu jeszcze mniej problemów przysporzyło dojście do 29 l/100 km wszystko zależy od stylu jazdy:)
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!
jesli tankujesz tylko na jednej stacji to zatankuj na innej ja tak mialem moj crx palil okolo 8 a potem z nienack 10-11 litrow rano gdy go zawsze odpalale zawsze pale sobi papieroska a on sobie idzie na saniu wtedy zauwazylem ze z wydechu wali mnustwo wody zmienilem stacje i wszystko jest ok
Na początek spróbuję tak jutro zrobić. Chociaż tankuję od zawsze na tym samym Statoilu i jak pisałem wcześniej, przed wymianą aparatu na nowy, spalanie było ok, a tankowałem w tym samym miejscu. Aparat jest tip-top, jakby ktoś pytał.
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.
ja zrobilem kompletny remont silnika zatankowalem za 200zl i zrobilem 200km ( docieranie nie przekraczalem 4tys.) - czulem ze jest wyraznie zamulony w porownaniu do mojgo porzedniego crxa-a, ale mysle sobie ze jak sie dociera to moze tak ma byc, ale pojechalem na ustawienie zaplonu - byl ustawiony na 0 stopni, a wiec cofniety o 16 !!, ustawili mi na 16 i mniej pali i duzo zwawszy jest, wiec czasmi sprawdzcie ustawienie
ja swoja normalna jazda za 50zł robie spox 130 km
jak ganiam po zpc to 90 km
raz misie udało za 50 zrobic 44 km ale to byla jazda trasy nigdy nie robilem
pozdro
Silniki z Angli B16a2 B18c4 B18c6 K20 H22 692 313 587
Mnie ostatnio bardzo mile zaskoczyłka hondzia robiłem spokojnie jadąc trase 300 km, około 90-120km/h plus małe dystanse po mieście rezultat: spalanie na setke 7,5l gazu/100 km i 300km przejechane za 60 zł - poprostu wpyte !!