Przymierzam się do wymiany oleju w silniku. Co do samego oleju znalazłem na forum sporo informacji, ale chciałbym się Was spytać o filtr oleju. Czy używacie jakiś konkretnych marek? Co byście polecili?
Obecnie uzywam MANN lub FILTRON,oba są tej samej jakości.Sporo lat temu mozna byłoby powiedzieć ze są duze roznice w jakosci filtrow ale w tej chwili wszystkie sa porownywalne.
Widziałem też filtry MUGENa ale niestety nie wiem czy są lepsze i jaka jest ich cena.
ja filtrona mialem 2 razy kupione po... 13zl jak dorbz epamietam w markecie i niestety na ostatnim sie spazylem bo lecialo z niego mimo iz wielokrotnie dokrecany i co ciekawsze po zdjeciu uszczelka wygladala OK ale kapalo i juz:) teraz kupilem hondowski i zobaczymy jak sie spisze. przedewszystkim jest sporo mniejszy
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior
ja zdecydowanie polecam MANN lub knecht nie POLECAM FITRONA !! CZESTO PO ZALOZENIU BYWALY PRZYPADKI ZE NIE GASŁA KONTROLKA OLEJU !!! PO WYMIANIE OLEJU I ZALOZENIU FILTRA Z FIRMY FILTRON bywaja wadliwe zaworki w nich
powiem tak nigdy filtrona juz lapiej nuiemiecki jakis, odradzam tez JC. ja zalozylem filtrona i penkl na zgrzewie w trakcie jazdy dziki czemu zatarlem silnik , wogole kumplowi zablokowa zaror po 150 km i tez nie podniosl cisnienia, odradzam jak chesz kupowac yto tylko hondowski lun manna niemieckie
Jakis niefart macie z tymi filtronami, ja juz od dluzszego czasu na nich jezdze (tyle ze regularnie wymieniam razem z olejem) i nic sie nie dzieje.. W cerce jakos znosi jazde "do oporu" i nigdy nic nie wybuchlo
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."