VTEC za grosze z Marek? (Aukcja)
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Mibars
Forumowicz

Samochód: 90 Suburban + Golf R

przez Mibars » 2010-01-20, 01:52

tsj napisał(a):wygrałem przez przypadek

?!? Wygrałeś za tyle ile max dawałeś, więc?

tsj napisał(a):Po czym okazało sie to co wyżej zostało napisane sorry ale mi dla 1000-1500zł nie chce sie bawić w sprzedawania rozkręcanie i wysyłanie.

chce, czy nie chce - kupiłeś... Jedyne co możesz zrobić, to powoływać się na niezgodność towaru, czy coś, ale i to też nie na 100%

Allegro nie jest żadną stroną wiec G zrobi

przypomniała mi się taka sprawa, gdzie ktoś właśnie chciał zrezygnować z tranzakcji już po zakupie na Allegro i był sądownie przymuszony kupić/sprzedać jakiegoś Jeepa...

ProLans
Forumowicz

przez ProLans » 2010-01-20, 02:15

przypomniała mi się taka sprawa, gdzie ktoś właśnie chciał zrezygnować z tranzakcji już po zakupie na Allegro i był sądownie przymuszony kupić/sprzedać jakiegoś Jeepa...

sprzedawać... również pamiętam tą głośną sprawę, gość wygrał licytacje za śmieszną kasę, sprzedawca nie chciał za tyle auta puścić poszła sprawa do sądu i właściciel musiał za tyle to auto sprzedać, transakcje na allegro są wiążące, jedynie w przypadkach o jakich wspomniał Mibars można się odwoływać od czegoś..

tsj
Forumowicz

przez tsj » 2010-01-20, 09:21

posiadam oryginalne fotele. - Szczątki jak sam napisał to jest jeden pkt do podważenia transakcji

Uważam że auto jest w stanie dobrym jak na auto pełnoletnie chociaż każdy mierzy inną miarą. - Dla mnie nie jest

I jeśli nie jest tak jak w opisie aukcji nie muszę kupować !! Moja kasa auto crxvtec więc to sprawa miedzy nami i [czlonek meski] wam do tego :dupa:

Może MOD wreszcie zamknie ten burdel ?!?!

sebas
Moderator

przez sebas » 2010-01-20, 09:29

tsj, jesteś niepoważny. Tacy jak Ty powinni mieć bana dożywotniego na allegro. Tylko marnujesz ludzi czas i pieniądze... Uwierz mi że w sądzie byś przegrał i musiał kupić to auto.

Arv
Forumowicz

przez Arv » 2010-01-20, 10:01

tsj napisał(a):posiadam oryginalne fotele. - Szczątki jak sam napisał to jest jeden pkt do podważenia transakcji

Uważam że auto jest w stanie dobrym jak na auto pełnoletnie chociaż każdy mierzy inną miarą. - Dla mnie nie jest

I jeśli nie jest tak jak w opisie aukcji nie muszę kupować !! Moja kasa auto crxvtec więc to sprawa miedzy nami i [czlonek meski] wam do tego :dupa:

Może MOD wreszcie zamknie ten burdel ?!?!

Owszem, jest to sprawa między Wami, ale jak juz sam zacząłeś pisać w tym temacie i wyrażać swoje racje to spodziewaj się odezwu ze strony innych. Ja rozumiem, że Ci się to auto nie podoba. Tylko, że allegro to nie forum gdzie możesz sobie obiecać Bóg wie co, olać sprawę i nic Ci z tego tytułu prawnie nie grozi. Przecież sprzedwaca jasno napisał, że dla niego jest stan dobry, ale dodał, że to pojęcie względne i zaprasza na obejżenie.

Skoro parę osób CI mówiło, że auto jest zmęczone to po co licytowałeś w ciemno?? Tego nie kumam.

mrenias
Forumowicz

przez mrenias » 2010-01-20, 11:37

tsj równiez sie z Tobą nie zgadzam, bo przez ciebie auto sie nie sprzedało!
Zobacz ze gdyby nie ty to kupil by to kolejny allegrowicz ktory dawał cene 5700!

Obrazek

Teraz zapewne zrezygnuje bo sie wystraszy ze skoro ty niekupiles to jest to padlina, jak jest z bliska to moze podjedzie ale jak ma pół Polski przejechać to juz sie chyba nie odwazy, bo ja bym juz nie jechal.
Zalicytowałeś 7 stycznia wiec miales 10 dni zeby zobaczyc lub ewentualnie sie wycofac skoro slyszales tyle zlego o tym aucie.

Patrzac na wsześniejsze orzecznictwo sądów w podobnych sytuacjach to niestety ale masz przegrana sprawe.
Ja kiedyś pojechałem po solkę, ktora była walnięta - wpłaciłem 400zl zaliczki zeby mi gość przytrzymał i jak zobaczyłem na miejscu, że nie ma sensu auta brać to zrezygnowałem i zaliczka przepadła (dokładnie 200zł bo połowe mi oddał - był w porządku) i trudno - czasem trzeba ponieść konsekwencje bo nic za darmo w PL nie ma.
Wiec nie dziw się, że tak tu na Ciebie każdy jedzie, ale niestety mają racje.

Mysle ze powinienes sie skontaktowac z innymi licytujacymi i w jakis sposob ich zachecic - przyznac sie ze dales dupy i sie wycofujesz - no nie wiem tak mi to na szybko do glowy przyszlo.
https://SecreLocal.com - Single Girls Online - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Get In Touch Singles

crxvtec
Forumowicz

przez crxvtec » 2010-01-20, 11:41

"byla jezdzona w rajdach,kjs, kzk ;) buda byla niezle uderzona, ogolnie to auto poskladane z resztek przy budowie obecnej fury arv, czesc przekaldana z jakiegos innego ee8, silnik podbno jeszcze dziala;)"

Jeśli to jest stan dobry według ciebie to życzę powodzenia już trochę się na jeździłem i na oglądałem crx i nie chce mi sie na marne 300Km przejechać

Nie rozumiem po co licytowales wiedzac o tym wszystkim, mowilem Tobie o tym forum o Arvie o tych fotelach zniszconych przez telefon nie mowiles wtedy ze to powod do rezygnacji. NAwet mowilem zebys sobie zadzwonil do Arva zeby Ci powiedzial co bylo z buda. NA moj gust to nie znajdziesz crxa dla siebie te auta w stanie takim jakbys chial byly na sprzedaz 18 lat temu ale nie za 5 kola.

Kolego bardzo zanizyles poziom swoim zachowaniem po wygraniu aukcji a tym co piszesz na forum wbijasz gwozdz do trumny, ogolnie to auto jest poskladane ale nie z resztek, Arv zostawil na budzie uklad kierowniczy, pozostale graty mialem oryginalne z angielskiego ee8 co podeszlo to weszlo a co nie ze wzgledu na zmiany lhd i rhd to nie i poszlo z mojego drugiego ee8. Chlopaki handluja czesciami do ceerek na tym forum na innych na allegro i nie mozesz powiedziec ze handluja resztkami. Jak znajde zdjecia tego dzwonka Arva to wrzuce bo juz mnie zaczyna wkurwiac ocena auta na odleglosc, a ten twoj kolega to ten co byl po 17 i tylko motoru posluchal bo juz bylo ciemno na ogladanie czy ten drugi arcyznawca co sie pytal dlaczego nie ma garba na masce. Generalnie jak wystawialem auto za 10 tysiecy to za drogo bo 3 zgrzyta podarte fotele i takie tam pozniej za 7,5 i to samo i za 5 tysiecy ta sama zalosna gadka ale w miedzy czasie cena spadla o 5 klockow. Kolego nie mam do Ciebie zalu po prostu sie wyglupiles. Zapewne allegro odezwie sie do Ciebie bo nie zamierzam placic prowizji, a wystarczylo jakbys poprosiul mnie o wycofanie oferty ktos inny by wzial na czesci czy do codziennej jazdy. Pozdrawiam

kruku85
Forumowicz

przez kruku85 » 2010-01-20, 12:36

tsj napisał(a):
Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś problem do mnie to zapraszam do Łodzi chętnie to rozwiąże :)

powiało grozą... :ok:

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2010-01-20, 16:55

zadnej prowizji nie zaplacisz, wystarczy napisac do allegro ze kupujacy sie rozmyslil i jest aukcja uniewazniana a prowizja zwracana - przerabialem.

co do tjs faktycznie niepowaznie sie zachowal bo jak sie wklepalo jakas sume na allegro to trzeba sie tego trzymac czesto gesto oferty sa wycofywane wiec nie ma co sie sugerowac aukcje w ktorych sie licytowalo obserwuje sie do konca. przyzwoitosc by kazala chociaz tam pojechac obejrzec to auto.

cena swiadczy o jakosci, za 5800 nie mozna kupic nawet ed9 w dobrym stanie a co dopiero ee8. troche trzeba zejsc na ziemie, jak sie nie ma kasy to sie nie wybrzydza. jak ci przeszkadzaja w tej cenie porwane fotele to nie mam pytan... chyba nie wiesz czego szukasz albo szukasz frajera ktory odda cos za darmo, fakt koledze "dr" sie kiedys udalo ale to przypadek jeden na milion a tu gosc jest zorientowany w temacie wiec po co wyrzucac takie argumenty typu fotele ktore mozna obszyc za pare groszy. gdyby wszystko bylo igla bez wad to by auto nie poszlo za niecale 6 klockow nie mozna byc az tak nawinym.

alekwaw
Forumowicz

przez alekwaw » 2010-01-20, 19:43

To po co kolego licytowałeś ten samochod? z mysla kupna! czy tak dla jaj? a teraz odkrecasz kota ogonem. Sprzedajacy zapraszał Cie do siebie na ogledziny i jazde probna, a ze wolisz wydac odrazu 5800 jak zrobic sobie wycieczke do stolicy swoja Hanka, co chyba jest przyjemnoscia?, no chyba ze masz samochod tak w oplakanym stanie ze nie oddalasz sie od domu na 5 km, ale fotele zato masz w idealnym stanie. Chyba jako nieliczny moge sie wypowiedziec na temat tej Hani

-zawieszenie w dobrym stanie!
-silnik po remoncie ładnie sie wkreca i vtec jak najbardziej sprawny
-srodek normalny ale napewno nie zakatowany (fajny kubełek sparco)
-hamuje
-nie sciaga ani w prawo ani w lewo (jedzie do przodu i do tyłu)
-za 30 zł dojechałem do Garwolina i wrocilem do wawy
-elektyka sprawna (szyby podnosza sie i opadaja, szyber działa, lusterka tez działaja)
-ładna felga (tylko jedna opona jest do wymiany)
-suchy silnik
-skrzynia ok (fakt przy wiekszych obrotach troszke słychac 3)

uwazam ze za ta kase opłaca sie kupic!!! trzeba troszke pracy wsadzic i nie duzym kosztem mozna ten samochod doprowadzic naprawde do bardzo dobrego stanu!!! i jeszcze wiele lat sie cieszyc z pomykania Hania! ale jesli ktos jest nie powazny i zachowuje sie jak dziecko a pozniej sie spina jak plastik na parowce to sie robia takie problemy jak teraz! chłopcze nawet nie chciało ci sie przyjechac i sprawdzic co chcesz kupic a sugerujesz sie tylko forum i ludzmi ktorzy zadaja pytanie "czemu na masce nie ma garba" zycze Ci powodzenia!

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2010-01-20, 20:14

każdy krytykuje co nie widział lub coś mu się niespodobało a tak naprawde nic o tym aucie nie wie... ja uwieżyłbym jedynie osobie, która śmiga tym autem z miesiąc bo tak na OKO ciężko określić stan auta... zawsze może być wiecej lub mniej.

Co do licytacji... hmmm... dziecinne zachowanie i rozmyślenie się po fakcie... coraz wiecej gamoni

[ Dodano: 2010-01-20, 19:16 ]
aha no i za 5800zł ? ja mojego Vteca modliłem się aby taki stan był jak było pisane no ale trafiło mi się, ale każdy wie co Można się spodziewać po takiej kwocie... ja byłem zadowolony.
Obrazek

kremat0r
Forumowicz

przez kremat0r » 2010-01-20, 20:47

Hahha i ten koles teraz licytuje mojego Vteca !!! Dobrze że nie wygrywa.
Zaraz się go odwoła :) i na czarna liste.

Obrazek

Mariusz90r
Forumowicz

przez Mariusz90r » 2010-01-20, 23:07

Najlepsze jest to że to EE8 nawet jeśli ma te wszystkie wymienione usterki, to da się ją naprawić i sprzedać potem ze sporym zyskiem (oczywiście jeśli się nie ma dwóch lewych rąk i większość prac wykona samodzielnie).
Auto 5800
Fotele 500
Skrzynia 1000zł (?)
Remont zawieszenia (jeśli faktycznie ściąga) ~1500
Jakieś duperele 1200zł
RAZEM: 10 000zł i sprzedajemy jako igłę za 14-15 albo zostawiamy sobie fajne auto :ok:
Gdybym miał 6klocków to już prawdopodobnie bym wstawiał to EE8 do mojego garażu ;)
Była Honda CRX ED9
Jest Audi A4 1.8T :)

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2010-01-20, 23:27

i sprzedaj tu auto :) forumowiczowi :)
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

kruku85
Forumowicz

przez kruku85 » 2010-01-20, 23:33

Mariusz90r w teorii wszystko jest piekne i matematyka prosta...

Poprzednia strona   Następna strona