kurde nie paliło Mi auto wymieniłem świece i kable i odpaliło ale jak jadę to jest słabe, jest taki dziwny dźwięk silnika nie taki jak zawsze i od 900 do 2000 obrotów jest taka dziura jak dodam gazu to się nie zbiera.
byłem teraz zaglądnąć do auta i dalej tak dziwnie chodzi.Odpiołem czujnik położenia cylindra i nie było żadnej różnicy (czy jest podpięty czy nie to auto chodzi tak samo) jakie powinny być objawy na odpiętym czujniku położenia wału?
[ Dodano: 2010-01-14, 12:06 ] miałem drugi czujnik położenia cylindra wymieniłem i nic dalej to samo.
Sprawdzałem błędy to wyskakują 9 i 15 co to jest?
dacie rade sprawdzić jak auto się zachowuje po odpięciu tego czujnika? (chodzi oczywiście o ten co jest na pierwszym wałku przed aparatem zapłonowym na dwa piny?)
MarTfYdOg napisał(a):to ja sie podlacze. jak czujnik na wydechowym (bo mowa o cz. polozenia I cylindra mysle) delikatnie sie poci to jakie moga byc objawy??
U mnie objawem było tylko to że sie zapalał czek czasami przy kręceniu wysoko ... wymieniłem czujnik i sie nie zapala:)
czujnik identyfikujacy 1 cylinder to jak nazwa wskazuje, do identyfikacji, nie ma wilekiego wplywu na prace silnika, komputer kozysta z jego danych, czasem zapalas sie check i wyskakuje blad 9 jak przeskoczy rozrzad, wtedy trzeba go ustawic.
Nie szukaj niczego po czujnikach, puki nie sprawdzisz najprostszych elementow, wyczysc kopulke, przeczysc palec i zobacz czy dalej bedzie tak samo
wyczyściłem kopułkę,palec,posprawdzałem styki i wszystkie wsuwki i nic dalej to samo.A co to jest ten błąd 15 jak go sprawdzić czy jest wszystko dobrze?
Kolego Cifu błąd 15 jest bezpośrednio związany z układem zapłonowym. Na głównej stronie masz manual, dlaczego nie zajrzysz najpierw do niego? Jest tam wszystko dokładnie napisane co sprawdzić po kolei images_2ndgen/manual_II_pliki/6-54.pdf