Crx Del Sol Starogard
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

adrianp02
Forumowicz

przez adrianp02 » 2010-01-06, 23:48

heti ale te auta maja już swoje lata i nie można od nich wymagać cudów...a to o czym on pisze to totalne banały...to wszystko było do poprawienia...a perełkę kupisz,owszem ale zawsze,ale to zawsze będzie coś co si przeszkadza i będziesz chciał to poprawić mimo że auto to igła...zobacz ze jemu nawet przeszkadzały opony....z takim podejściem to bym sobie kupił bud bez wypadkową i chyba składał auto od podstaw żeby wszystko mi odpowiadało :nieok: ludzie to auta "uzywane" a nie "nowe"....jesli silnik jest zdrowy,a spasowanie budy ok,nie ma 2cm szpar i auto nie robi 3 lub 4 sladow to jest to auto jak najbardziej do ogarniecia i jazdy....a przebiegi rzędu 100tys. są nie realne....sam kupilem 3 lata temu civica sedana 5gen,pierwszy wlasciciel,koles kiedy zapytałem powiedzial ze dostala w tyl(podloga bagaznika nie ruszona,boki ok,sparowanie elementow ok) przebieg 312tys!!! ale silnik igla!!!do tej pory nim jezdze,nie mam zadbych problemow,jedyne co zrobilem to generalke glowicy a auto czasem krece to masakrycznych jak na 1.5(d15b3) 8300rpm!!! i miedzy wymianami oleju nawet grama nie dolewam,pali oleju tyle ile powinien palic zdrowy silnik,mimo ze moj ma juz 342tys.km!!!a z takim podejsciem jak on to nigdy w zyciu bym jej nie kupil...a na obecna chwile mimo wielu juz ofert i pytan o sprzedaz zawsze odpowiadam "nie!!!" bo autko jest tego warte i wiem ze juz na zawsze bedzie ze mną ;) chodzi mi o to ze na przebieg i to co mowi właścicel nie warto zwracać uwagi,bo przebieg mozna w łatwy sposób cofnąć o czy sie przekonałem jak mój kolega auta z Belgi sprowadzał.nagle z 230tys sie robilo 150tys. a przetarta kierownica i obszycia foteli za 100zl nagle robiły sie jak nowe :blee: moim zdaniem jesli szukasz auta to od osoby prywatnej,i nawet jesli jest cos do ogarniecia a to pierdoła to kup to auto i oddaj mu swoje serce,zadbaj o nie a bedzie warto a nie szukaj miodu w dupie bo warto :poklony:Pirul mam racje??

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2010-01-07, 01:45

heti napisał(a):Moim skromnym zdaniem chopak ma prawo być zły (sam szukam teraz auta i wiem ze sprzedawcy poprostu kłamią: bo może jak przejedzie 300km to kupi.. taki kraj niestety i takie sposób myslenia :( )... a gadanie ze nie kupi sie perełki za psie pieniądze tez mylne trzeba poprostu kupowac od kogos kto nie wie co sprzedaje :D

Może i ma prawo byc zły, bo przejechał tyle km, ale auto nie jest jakies mega zapuszczone, sa drobne rzeczy do wymiany lub poprawek, a tutaj widze na siłe czepianie się. A juz niemoge z tych opon. W DE mógł koles cokolwiek ząłozyc za opony, nawet chińszczyznę, nic Ci do tego, a ze handlarz mówił ze przyjechało na tych kołach to mogło tak byc ale nie musialo, nie Twoja sprawa. Dobrze ze nie ząłozył stalowych lysych 14'
Mój kolega ma passata, dba o niego, kupił u mnie tanie chinskie opony i jezdzi, jego sprawa. Twoim tokiem rozumowania nie dba o auto bo załozył chinskie opony. No tak to wyglada.
Ja nie wiem jakie to auto dokładnie było, bo nie bylo mnie tam, nie ogladałem, nie wiem czy zadbane w srodku, czy nie zmeczone, ale wymieniles w sumie duperele.

Jak sprzedawałem Mazdę to tez miałe takiego kupca, co na siłe wynajdował duperele, bo nie miał sie do czego przyczepić tak naprawdę. Przyjechał 500km, a chciał z ceny zejsc niewiadomo ile. Przyczepił sie ze malowana - to powiedzialem, że ja nic nie ukrywam, że była malowana, to wynalazł peknieta lampe od srodka. A ze było to na stacji diagnostycznej, bo tam ogladał auto, to mu diagnosta powiedzial, że od 2 lat robi przeglad i nawet on tego nie zauwazyl, a poza tym lampa lekko nadpeknieta, nic nie cieknie, nie paruje, to jest ok. i tak koles szukał dziury w całym, po czaym odjechal. za kilka dni dzwoni ze jednak sie namyslił i że przyjedzie po auto. Powiedziałem że nieaktualne, bo miałem umówionego innego klienta.
HOTMOT.pl

ender2501
Forumowicz

przez ender2501 » 2010-01-07, 09:28

Myślę że dopóki ktoś inny na forum nie napisze relacji na temat tej solki, a konkretniej dziwnych odgłosów które wydaje silnik, to nie ma się nad czym rozwodzić. Bo rzeczywiście mogą to być duperele, a mogą nie być. Rozmawiałem z emzetem nt. tej solki, jego rozczarowanie wynika głownie z tego, iż sprzedawca okłamał go telefonicznie nt. stanu blacharki. Nas już takie podejście sprzedawcy nie dziwi, ale nie dziwcie się że są jeszcze ludzie którzy wierzą drugiemu człowiekowi na słowo.
Ze zdjęć rzeczywiście można by się spodziewać braku większych problemów z rdzą, przynajmniej nikt na forum nie zwracał uwagi że coś jest nie tak ze zdjęciami. Niemniej jednak emzet stwierdził, że tą rdzę by przełknął, tym bardziej że sprzedający był gotowy do negocjacji ceny, generalnie dobiły go te dziwne odgłosy z silnika, dlatego odpuścił ten samochód. Nie najeżdżajcie proszę na kolegę, który obejrzał dopiero pierwszą solkę, nie mając do czynienia z tym samochodem nigdy wcześniej, może nie wiedzieć że import do polski to prawie same egzemplarze z felerami, które w niemczech idą za bezcen. Wystarczy spojrzeć na ceny solek ze strony mobile.de - takie "igiełki" jak ta miała być zaczynają się od 4 tys euro. Natomiast ktoś kto nie orientuje się w cenach solek u źródła ich importu, patrząc na allegro rzeczywiście może wyrobić sobie opinie że średnia cena esi to 10 tys, więc można w tym przedziale cenowym spodziewać się "okazji", co zresztą ogłoszenie obiecywało.
najpiekniejsza muzyka: b16a2 w 5500-8200 rpm, i to x2 ]:->

emzet
Forumowicz

przez emzet » 2010-01-07, 10:09

adrianp02 napisał(a):heh i kolejny co szuka igly 15 letniej za 9tys. :razz: czlowieku ze swoimi wymaganiami do ty idz do ASO Hondy i popros o zrobienie nowki :rotfl2: przeciez to byly duperele ktore mozna bylo bez problemu usunac :ok: niestety nie ktorzy sa dziwni...ja np.mialem klijenta ktory stwierdzil ze moj dolot ("Parówa") jest bardzo glosny i to mu nie pasuje :rotfl2: albo ze kratki nawiewu sa srebrne..... :rotfl2:
Przepraszam wszystkich ale nie moge z takimi ludzmi..... :nieok:

czlowieku, naucz sie czytac dokladnie. Nikt nie szuka igly za grosze. Ale jesli widze ogloszenie i ktos mi mowi ze auto oh i ah no to spoko, chcialem to sprawdzic i tyle. Teraz wiem ze nie ma co takim ogloszeniom ufac i ch. Dlatego sprawdzielm to auto bo w przeszlosci zdarzylo mi sie wyhaczyc kilka dobrych okazji aut taniej. Ja czasu ani ochoty na to zeby to auto doprowadzic do stanu takiego jakbym chcial nie mam i tyle. Wole dorzucic pare klockow, kupic cos w stanie super i to utrzymac i o auto dbac.
Tak na marginesie. W krakowie jest wystawiona jedna solka za 16 klockow, 94 rok. Dlatego bo cena 16 klockow, to zakladac bedziecie ze auto jest tip top? czy dlatego zee sprzedawca mowi, ze jest tip top?!
I tak na marginesie, nie pisze sie KLIJENT tylko KLIENT. DZiwisz sie ze mu nie pasowal glosny wydech?! Jakby chcial jezdzic traktorem to by sobie kupil zetora.

[ Dodano: 2010-01-07, 09:12 ]
pirul napisał(a):Z takim podejściem najeździsz się dużo po naszym pięknym kraju, powiedziałbym, że to naiwność ale nie chcę Cię obrazić. W takie teksty się po prostu nie wierzy. Ogłoszenie aktualne? OK jadę będę jutro, kropka. A cały ten słowotok sprzedającego w międzyczasie można sobie odpuścić chyba, że wymienia jakieś wady :P A już razy tysiąc trzeba to pomnożyć jak się ma do czynienia z handlarzem, dlatego wielu z nich się nie przyznaje kim jest dopóki się do nich nie przyjedzie. Tutaj akurat widać, że handlarz bo ma (miał) inne auta wystawione równocześnie.

Pirul,
przeciez pisalem juz wiele razy. Z jakim podejsciem? zaufania do ludzi?! no sorry. Z resztą, pojechalem sprawdzilem. Mi to auto nie pasowalo. Spoko wy sie moze znacie na hondach. Ja nie, bomialem tylko inne marki. Wole dorzucic wiecej i znalezc cos w stanie ktory bedzie pasowal mi. Pozatym ten samochod do kwietnia musialby stac pod chmurką, bo dopiero wtedy bede mial garaz. Balem sie ze jesli ruda wychodzi juz to po zimie wyjdzie calkowicie. A ja nie chce auta ktore juz jest po blacharzu. Skoro mi mowil przez fona ze rdzy nie ma to tak zaloyzlem. Tak wiem ze te auta rdzewieja. Ale skoro typek mi mowil, ze bylo garazowane i rdzy nie ma to tak zakladalem. I tyle.

[ Dodano: 2010-01-07, 09:22 ]
adrianp02 napisał(a):heti ale te auta maja już swoje lata i nie można od nich wymagać cudów...a to o czym on pisze to totalne banały...to wszystko było do poprawienia...a perełkę kupisz,owszem ale zawsze,ale to zawsze będzie coś co si przeszkadza i będziesz chciał to poprawić mimo że auto to igła...zobacz ze jemu nawet przeszkadzały opony....z takim podejściem to bym sobie kupił bud bez wypadkową i chyba składał auto od podstaw żeby wszystko mi odpowiadało :nieok: ludzie to auta "uzywane" a nie "nowe"....jesli silnik jest zdrowy,a spasowanie budy ok,nie ma 2cm szpar i auto nie robi 3 lub 4 sladow to jest to auto jak najbardziej do ogarniecia i jazdy....a przebiegi rzędu 100tys. są nie realne....sam kupilem 3 lata temu civica sedana 5gen,pierwszy wlasciciel,koles kiedy zapytałem powiedzial ze dostala w tyl(podloga bagaznika nie ruszona,boki ok,sparowanie elementow ok) przebieg 312tys!!! ale silnik igla!!!

Bez kitu. Ja odnosze wrazenie ze wy myslicie ze ja tam pojechalem sie czepiac sprzedajacego zeby z ceny zszedł :] Jesli tak to w mega bledzie jestescie.
Nikt nie mysli ze przebiegi 100 po przyjezdzie do polski sa realne, to po pierwsze. Z resztą. Gadka jest jałowa. myslcie sobie co chcecie. Macie czas checi zeby tamto auto doprowadzic do stanu spoko, to po nie jedzcie. Ja jak mowilem 100 razy, czasu ani ochoty nie mam. Potrzebuje samochodu ?BEZ RDZY bez szpachli i silnikowo spoko i moge zaplacic duzo wiecej jak taki model znajde. Po to, zeby nikt z mega zajebistych mechanikow w polsce nie musial nic w tym aucie robic. To jest moj wybor i tyle.
Tak na marginesie, to fakt ja hondą nie jezdzilem nigdy, wiec spoko to stukanie czy szumienie moze byc [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] lub cokolwiek innego. Ale nie musi i bez ogladania tego na zywe oczy nie stwierdzicie. Ja sie balem to auto wziasc i tyle.

[ Dodano: 2010-01-07, 09:27 ]
ender2501 napisał(a):Myślę że dopóki ktoś inny na forum nie napisze relacji na temat tej solki, a konkretniej dziwnych odgłosów które wydaje silnik, to nie ma się nad czym rozwodzić. Bo rzeczywiście mogą to być duperele, a mogą nie być. Rozmawiałem z emzetem nt. tej solki, jego rozczarowanie wynika głownie z tego, iż sprzedawca okłamał go telefonicznie nt. stanu blacharki. Nas już takie podejście sprzedawcy nie dziwi, ale nie dziwcie się że są jeszcze ludzie którzy wierzą drugiemu człowiekowi na słowo.
Ze zdjęć rzeczywiście można by się spodziewać braku większych problemów z rdzą, przynajmniej nikt na forum nie zwracał uwagi że coś jest nie tak ze zdjęciami. Niemniej jednak emzet stwierdził, że tą rdzę by przełknął, tym bardziej że sprzedający był gotowy do negocjacji ceny, generalnie dobiły go te dziwne odgłosy z silnika, dlatego odpuścił ten samochód. Nie najeżdżajcie proszę na kolegę, który obejrzał dopiero pierwszą solkę, nie mając do czynienia z tym samochodem nigdy wcześniej, może nie wiedzieć że import do polski to prawie same egzemplarze z felerami, które w niemczech idą za bezcen. Wystarczy spojrzeć na ceny solek ze strony mobile.de - takie "igiełki" jak ta miała być zaczynają się od 4 tys euro. Natomiast ktoś kto nie orientuje się w cenach solek u źródła ich importu, patrząc na allegro rzeczywiście może wyrobić sobie opinie że średnia cena esi to 10 tys, więc można w tym przedziale cenowym spodziewać się "okazji", co zresztą ogłoszenie obiecywało.

DZIEKI ! ! ! ! bo juz myslalem ze nikt mnie chociaz troche nie zrozumie :szok:
Co do tej rdzy to jest jak pisalem do przelkniecia. Bo jak sami mowicie te auta rdzewieją. Ale jak jade iles km i typek mi mowi, ze auto bylo garazowane itp itd i ze nie ma rdzy no to tak chcialem zeby bylo. Anyway, wzialbym to auto gdyby nie ta dziwna praca silnika i tyle. Ale ja sie moge na tych hondach nie znac. po prostu.

[ Dodano: 2010-01-07, 09:31 ]
polkar napisał(a):Jak sprzedawałem Mazdę to tez miałe takiego kupca, co na siłe wynajdował duperele, bo nie miał sie do czego przyczepić tak naprawdę. Przyjechał 500km, a chciał z ceny zejsc niewiadomo ile. Przyczepił sie ze malowana - to powiedzialem, że ja nic nie ukrywam, że była malowana, to wynalazł peknieta lampe od srodka.

No i jaki to ma zwiazek ze mna?!
Ja nawet z typem na temat ceny nie rozmawialem, bo mi sie odechcialo po uslyszeniu pracy silnika. Zeby mi ktos powiedzial, ze to i tamto to [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] to spoko wzialbym, ale nei chce ryzykowac nawet za tam niewielkie pieniadze. wole dorzucic i kupic cos co bedzie dzialalo jak trzeba i tyle. My choice.

burik

przez burik » 2010-01-07, 16:13

Jak już pisałem kolego emzet ciężko znaleźć solkę w bardzo dobrym stanie a jak już jest to za naprawdę dużą cene :D Auta te nie mają ani 3 ani 6 lat ;) i rdza ma prawo się pojawić jednak solek aż tak mocno rdza nie zżera (z tego co wiem) na tym forum jest wiele osób które auta szukają nawet ROK! więc cierpliwości ale jak kupisz sobie auto używane np.solka :P to najczęsciej do zrobienia są jakieś pierdoły no tutaj może trochę wiecej jest tych pierdół :D ale nie jest jakaś kompletna padaka bo takie właśnie odnoszę wrażnie jak czytam twoje posty o tym autku. :D Każdy Handlarz powie tobie że autko to igła przebieg 100 tyś (nawet jak ma z 20 lat :P) i ,że jeździł nim emeryt..... itp. bo on na tym zarabia :D hehe

adrianp02
Forumowicz

przez adrianp02 » 2010-01-07, 16:46

emzet napisał(a):DZiwisz sie ze mu nie pasowal glosny wydech?! Jakby chcial jezdzic traktorem to by sobie kupil zetora.

nie wydech tylko to ze stożek jego zdaniem glosno powietrze zasysal i stwierdzal na tej podstawie ze cos z silnikiem musi byc nie tak :razz: czytaj ze zrozumieniem kolego....

kamillor
Forumowicz

przez kamillor » 2010-01-08, 09:54

Jestem po stronie emzet'a bo ta solka, ktora ogladal to jakies nie porozumienie. Sciagnieta z placykowatego bagna, z kopalni "złota" dla tych handlarzy:) Emzet zycze powodzenia i cierpliwosci w szukaniu solki :ok:
Function over Fashion:)

emzet
Forumowicz

przez emzet » 2010-01-08, 11:35

adrianp02 napisał(a):
emzet napisał(a):DZiwisz sie ze mu nie pasowal glosny wydech?! Jakby chcial jezdzic traktorem to by sobie kupil zetora.

nie wydech tylko to ze stożek jego zdaniem glosno powietrze zasysal i stwierdzal na tej podstawie ze cos z silnikiem musi byc nie tak :razz: czytaj ze zrozumieniem kolego....

sorry :] Tak czy siak, glosne wydechy sa do bani :]

[ Dodano: 2010-01-08, 10:35 ]
kamillor napisał(a):Jestem po stronie emzet'a bo ta solka, ktora ogladal to jakies nie porozumienie. Sciagnieta z placykowatego bagna, z kopalni "złota" dla tych handlarzy:) Emzet zycze powodzenia i cierpliwosci w szukaniu solki :ok:

dzieki bo juz myslalem ze zwariowalem ze nie kupilem tego auta :szok:

zwierzu_1986
Forumowicz

przez zwierzu_1986 » 2010-01-08, 19:33

Jak dla mnie emzet, przynajmniej wie co robi i czego chce i jeżeli ktoś w ogłoszeniu opisuje towar w jeden sposób a pomija istotne aspekty to jest to jawne kłamstwo i oszustwo-nie każdy musi mieć zacięcie,czas czy ochotę do majsterkowania i wiecznych remoncików czy poprawek (wiadomo że zawsze coś wyjdzie ale to nie to samo co remonty generalne blachy,silnika,zawiasu itp jak niektórzy robią, za co im chwała bo odratowują nieraz max zajechane egzemplarze)-też jak szukałem auta dla siebie (a szukałem ED9 co jest jeszcze ciężej znaleźć w dobrym stanie) to chciałem jak najlepszego stanu i bardzo wybrzydzałem,długo szukałem ale w końcu znalazłem i uważam że było warto wybrzydzać bo sporo się przez ten czas nauczyłem,wiele egzemplarzy obejrzałem ale jestem zadowolony czego i koledze emzet, życzę :ok:

burik

przez burik » 2010-01-09, 13:02

emzet życze powodzenia jak kupisz to się pochwal :D

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2010-01-13, 01:21

Ja tam zycze szukania ideału za 10k...
HOTMOT.pl

ender2501
Forumowicz

przez ender2501 » 2010-01-13, 09:04

polkar, kolega emzet już kupił auto w niemczech, tylko jeszcze się tutaj na forum nie pochwalił, w każdym razie szybki jest z tym kupnem :poklony:
najpiekniejsza muzyka: b16a2 w 5500-8200 rpm, i to x2 ]:->

Poprzednia strona