sebas napisał(a):nie lej castrola... takie sobie robi oleje...
Dean napisał(a):osobiście jeżdżę na castrolu i autentycznie jak przeszedłem z mobila na Castrola całkiem inna praca silnika... silnik ciszej chodzi porostu lepsza kultura pracy
skoro Dean chwali to coś w tym musi być. zaleje tym i bede mogl na jakiejś podstawie stwierdzić czy castrol robi takie sobie oleje;p
elemenateur napisał(a):chłopaki zauważcie tylko że ten castrol o którym rozmawiamy to olej do najnowocześniejszych samochodów grupy VAG bo norma 504.00 507.00 to norma dla przeglądów Long Life w tychże autkach stworzona z myślą głównie o autach z filtrem cząstek stałych(dlatego jest to olej niskopopiołowy). Do benzyny stosuje się go także przy wymaganiu normy emisji spalin euro 5. Ja kolego radzę Ci pogonic ten olej i kupic coś lepkości 5W40.
Pozdrawiam serdecznie
marcin
od pierwszego odpalenia widać różnice, o wiele ciszej pracuje silnik. jak na razie jestem mile zaskoczony. Wcześniej miałem valvoline i w porównaniu do tego to była woda(ten jest bardzo lepki). teraz jest zimno to w sam raz, mysle ze jak do wiosny pojezdze to sie honda nie rozsypie 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości