Witam. Mam do wymiany linkę do otwierania pokrywy silnika i mam pytanie, ponieważ zanim wyjmę starą chciałbym sobie kupić nową, a mianowicie jakiej długości jest ta linka lub od czego podejdzie? Sczególnie interesuje mnie długość. Z tego co się orientowałem żeby wyciągnąć linkę muszę odkręcać całe nadkole? Dziękuje za wszelką pomoc. Pozdrawiam
linke kupisz u chinczyka, zeby zdjac musisz odkreic zderzak i nadkole lewe. ogolnie sama wymaina jest banalnie prosta;) tylko pozniej trzeba elementy ladnie spasowac.
A według mnie można kupić zwykła linke rowerową od hamulcy (tylną) i będzie tak samo dobrze działać. Koszt 3,60. Ostatnio robiłem tak w megane i działa
Linke mozna sobie samemu dorobic, koszt 15zł i pol godziny pracy.
Pancerz stary lub nowy kupujemy na metry po 2-3zl za metr. a Potrzeba z tego co pamietam 2.2 lub 2.3m. Linka takze na metry, do tego obustronne regulacje napiecia linki i koncowki ze srub z poprzecznymi otworami i gotowe.
Linka od hamulca będzie za krótka, robiłem tak jak Elmer i jest do dzisiaj git nowy pancerz, linka kupiona w leroy merlin na metry, z jednej strony przyspawana końcówka walcowata taka jak w rowerach przy klamce hamulca własnie, z drugiej zacisk z kostki elektrycznej połączeniowej