Ketiw, NO masz racje ale przecież nic co robią dla użytku kierowcom nierobili by tego tak aby sprawialo to wiekszą trudność... sprecyzuj o co dokładnie chodzi bo może źle zrozumieliśmy
dach jest elektryczny , chodzi o moment wciagniecia dachu do swojego pomnieszczenia.
mialem problem w kocu jakos poszlo ale mialem problem z tym. dlatego pisze tutaj bo dalej na 100 % robie cos nie wkolejnosci lub zle.
nie mam ochoty za kazdym razem stac killka minut z podniesionym dachem i problemem schowania go
hmmm... no niewiem jak rozumujesz, ale pomysl troche teoretycznie potem praktyki troche, popatrz na Jutube i bedziesz wiedzial... skoro takie rzeczy sprawiaja ci problem, to jakim codem ty jezdziesz autem :O
No dobra, ja swojego jeszcze nie otwierałem, ale mam przed sobą manuala po niemiecku i spróbuje ci powiedzieć co i jak
po pierwsze: silnik chodzi, szyby są zamknięte (tylna też), hamulec ręczny jest zaciągnięty.
-odpinasz te "klameczki" na dachu (te od strony kierowcy i pasażera, tylna ma być na pozycji close)
-naciskasz przycisk na desce rozdzielczej nad licznikami, ten od dachu
-jak pokrywa bagażnika wyjedzie do góry to przesuwasz tą klamkę na podsufitce na open (chodzi o tą klameczkę z tyłu między kierowcą i pasażerem)
-znowu naciskasz guzik od dachu nad zegarami
dzieki jutro stestuje wlasnie ja robilem chyba taki blad ze przekrecalem na open przed podniesieniem dachu , jutro zrobie wedlug tej rozpiski i dam znac