'92 Del Sol Lublin
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Sonek
Forumowicz

'92 Del Sol Lublin

przez Sonek » 2009-12-08, 11:25

volvox
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 D16Z5

przez volvox » 2009-12-08, 12:03

Witaj, znam to auto - szerzej powinno być opisane na lubelskim forum fanów Hondy (www.hondziarze.pl) i Japan Cars Fanatics (www.jcf.com.pl). Auto należy do Kuby - nick z tego co pamiętam to Nikon. Auto wcześniej należało do brata Kuby (z tego co pamiętam) - który też był kiedyś na naszym forum . Body Kit robił mu forumowy Mambus (tak mi się wydaje).
W maju auto jeździło po Lotnisku w białej podlaskiej i wtedy miało problem ze skrzynią biegów ale z tego co wiem to skrzynia już dawno wymieniona.

Według mnie warto obejrzeć to auto, ja ci więcej nie powiem bo już kilkamiesięcy wozu nie widziałem. W każdym razie auto od fana a nie od handlarzyny. Jedź oglądaj ;)

http://www.dailymotion.pl/video/x99t6b_ ... o?from=rss --- cały materiał przygotowywał właściciel auto, auto widać około 1:30

pzdr
Było ED9, potem EH6 z sercem EG2, jest ED9

h8r
Forumowicz

przez h8r » 2009-12-08, 12:06

Kiedyś należała do użytkownika saintmc, kupowałem od niego jego poprzednie felgi. Tu jego profil, może znajdziesz coś ciekawego:
forum/profile.php?mode=viewprofile&u=5637
200sx

Boro
Forumowicz

Samochód: Accord CL7

przez Boro » 2009-12-08, 18:15

Kiedys kolega szukał maski bo w zime byla jakas przygoda tylko nie wiem jak autko wygladalo po klepie
Jest Accord CL7
Był EJ9 D16z6 Turbo
Był Del Sol :D
Było ED9 z5/B16A1 :)

volvox
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 D16Z5

przez volvox » 2009-12-08, 18:44

To z forum Hondziarze.pl

nikon napisał(a):W środę (wczoraj) wracałem od kolegi z Abramowic Prywatnych i jechałem w kierunku ulicy Zorza. Śnieg sypał zdrowo, wiatr nawiewał zewsząd biały puch na jezdnię.

Godzina 19:30, z naprzeciwka jedzie bus i zjeżdża lekko do swojej prawej krawędzi, żeby bez problemy się minąć, a jechał koło 60-70km. Tył złapał mu śnieg z pobocza i wystrzeliło go centralnie przed moją maskę. W starciu ponad 2ton z moją 1 tonową, bardzo niską solniczką nie miałbym szans, więc odbiłem szybko w lewo. Moje auto złapało poślizg, kontra, trochę gazu. Niestety przód na lodzie a tył po śniegu i auto wystrzeliło mocno w prawo. Udało mi się skontrować auto, ale było zbyt już "złamane" i poleciałem obrotem w lewo.

Cudem ominąłem potężne drzewo o parę metrów, ale przydzwoniłem w tylne kół VW Sharana, bo już samochód nie chciał się wyprostować.

Kierowca z busa zahamował, ale widząc wypadek zbiegł z miejsca zdarzenia Na szczęście nic mi się nie stało, ale jestem strasznie zły. Dostałem 250zł mandatu (200 za spowodowanie wypadku, 50 za wpadnięcie w poślizg) Sam policjant przyznał, że nie ma sensu po sądach się włóczyć, bo tamtego busa na pewno się nie znajdzie.

Uszkodzenia: VW - Zgięta stalowa felga, która przebiła oponę. Zarysowane tylne drzwi
Uszkodzenia: Hania - tablica przerysowana, wgięta lewa krawędź maski, która zbiła klosz. Pęknięty zderzak pod lewym kloszem. Nadkole wgięte. Uszkodzony lekko pas przedni. Generalnie Honda wygląda, jakby ktoś jej zęba wybił.

Teraz muszę poszperać po tematach na forum, za dobrym blacharzem i lakiernikiem...

Jestem zły i zdenerwowany, bo gdym poszedł na czołówkę, to nie byłbym sprawcą, nie dostałbym mandatu i nie musiał wydawać kupy pieniędzy na naprawę, ale prawdopodobnie nic by ze mnie nie zostało i nie pisałbym już na forum nic.

A tu link do 7 stron wywodów o aucie: http://www.hondziarze.pl/forum/viewtopi ... c&start=45

(prawdopodobnie trzeba się zarejestrować żeby cokolwiek widzieć)
Było ED9, potem EH6 z sercem EG2, jest ED9

Sonek
Forumowicz

przez Sonek » 2009-12-08, 22:49

dzięki wielkie za informacje :)

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2009-12-09, 10:29

Wg mnie warto się nim zainteresowac, wygląda ładnie, fakt, sprzelone było, zresztą jak większość aut tutaj na forum. Kwestia dogadania sie .
HOTMOT.pl

chesmar
Forumowicz

przez chesmar » 2009-12-09, 14:52

autko zadbane i doinwestowane,ladnie lata i fajne naglosnienie ;)