ENERGY SUSPENSION a polski STRONGFLEX?

Posty: 349   •   Strona 20 z 24   •   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Remi
Forumowicz

przez Remi » 2009-11-21, 20:58

mam wkladke w przednia poduszke i poliuretany w drazku zmiany biegow i powiem tak sa wyrazne i odczuwalne drgania przenoszone przez silnik swlaszcza zanim sie zagrzeje faktycznie nie rusza sie przy dodawaniu gazu :rotfl: co do shiftera rowniez czuc na nim drgania przy zmianie bigiw zwalszcza na wysokich obrotach ale nie przeszkadza to w niczym :ok: za to zmiana biegow w polaczeniu z short shifterem zajebista

glibo
Forumowicz

przez glibo » 2009-12-02, 17:25

a czy bardzo duza jest roznica w tulejach wachacza dolnego -sport i Tulejka łącznika stabilizatora – przekładka- SPORT a seryjnymi gumkami i tulejami OEM ?? bedzie stukalo cos czy bedzie tylko twardsze?bo z tego co slyszalem te gumki bikopur sport sa ,,jak kamien,,

golem
Forumowicz

Samochód: Honda Jazz III

przez golem » 2009-12-02, 22:07

Zęby będą stukały ;)

Bierz czerwone, wystarczą :)

glibo
Forumowicz

przez glibo » 2009-12-02, 22:37

ze zeby to nie szkodzi:) mam miekkie zawieszenie .tylko ze mam wybite gumki i te tuleje i mi stukaja.i chcialem sie dowiedziec jak je zamontuje jaki bedzie efekt czy stuki znikna.a ze bedzie twardo to raczej nie od tego zalezy lecz jeszcze od amorkow i sprezyn...przynajmniej tak mi sie wydaje. ma ktos zestaw do przedniego zawieszenia SPORT?? jak sie sprawuje ??

shogunnn
Forumowicz

przez shogunnn » 2009-12-02, 23:26

glibo napisał(a):ze zeby to nie szkodzi:) mam miekkie zawieszenie .tylko ze mam wybite gumki i te tuleje i mi stukaja.i chcialem sie dowiedziec jak je zamontuje jaki bedzie efekt czy stuki znikna.a ze bedzie twardo to raczej nie od tego zalezy lecz jeszcze od amorkow i sprezyn...przynajmniej tak mi sie wydaje. ma ktos zestaw do przedniego zawieszenia SPORT?? jak sie sprawuje ??

Jeżeli używasz samochodu na co dzień to lepiej czerwone, żółte też mogą ostatecznie być bo zawias Hondy jest tak genialny że tuleje z przodu obracają się w osi więc twardość tulei nie ma tu jakiegoś wielkiego wpływu na pracę całego układu. Na czerwonych i tak będzie lepiej niż na nowej gumie, żółte bardziej pasują do kjs itp, gdzie nie liczy się komfort tylko dobre prowadzenie i szybkość reakcji na ruchy kierownicą, ale zdarzają się też ściganci dla których tor to ulice ;) Żółte też na pewno skrócą żywotność sworzni, ale plusem jest to że Honda ma je wymienne :D ,istotne jest też to na jakiej wielkości kołach jeździsz...
WWW.STRONGFLEX.EU
POLYURETHANE COMPONENTS

glibo
Forumowicz

przez glibo » 2009-12-03, 02:33

shogunnn napisał(a):
Jeżeli używasz samochodu na co dzień to lepiej czerwone, żółte też mogą ostatecznie być bo zawias Hondy jest tak genialny że tuleje z przodu obracają się w osi więc twardość tulei nie ma tu jakiegoś wielkiego wpływu na pracę całego układu. Na czerwonych i tak będzie lepiej niż na nowej gumie, żółte bardziej pasują do kjs itp, gdzie nie liczy się komfort tylko dobre prowadzenie i szybkość reakcji na ruchy kierownicą, ale zdarzają się też ściganci dla których tor to ulice ;) Żółte też na pewno skrócą żywotność sworzni, ale plusem jest to że Honda ma je wymienne :D ,istotne jest też to na jakiej wielkości kołach jeździsz...

uzywam samochodu na codzien ale rowniez czasem na torze...kola to 195/50r15 i jesli zaloze tylko tuleje wahacza dolnego SPORT i gumki drazka reakcyjnego SPORT a reszta seria to sie chyba nic nie stanie?a bardzo skracaja te gumki zywotnosc sworzni??czy jeszcze czegos tez??
najgorsze ze juz zamowilem SPORT i chcem sie dowiedziec jakie konsekwencje bede mial z tego :szok: ale mam nadzieje ze pozytywne :rotfl: :rotfl:

shogunnn
Forumowicz

przez shogunnn » 2009-12-03, 08:55

glibo napisał(a):
shogunnn napisał(a):

uzywam samochodu na codzien ale rowniez czasem na torze...kola to 195/50r15 i jesli zaloze tylko tuleje wahacza dolnego SPORT i gumki drazka reakcyjnego SPORT a reszta seria to sie chyba nic nie stanie?a bardzo skracaja te gumki zywotnosc sworzni??czy jeszcze czegos tez??
najgorsze ze juz zamowilem SPORT i chcem sie dowiedziec jakie konsekwencje bede mial z tego :szok: ale mam nadzieje ze pozytywne :rotfl: :rotfl:

Tuleja ma za zadanie pochłonąć wszystkie uderzenie jakie koło napotyka n swojej drodze, więc oczywiste jest że im twardsza tuleja to te wszystkie drania będą przenoszone za jej pośrednictwem na inne elementy zawieszenia. Jeżeli używasz samochodu na codzień i będziesz przede wszystkim uważał na dziury to nie będzie tak źle, za to na torze zawsze będziesz pierwszy ;)
WWW.STRONGFLEX.EU
POLYURETHANE COMPONENTS

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2009-12-03, 10:36

ble ble ble mam caly zestawik energy od 3 lat i ganiam po pieknych warszawskich drogach, po robotach drogowych, u kumpla na dzialce po lesie, a moja kobieta dojezdza autem do dwuch klientow, gdzie jest wysypany gruby zwir i do tego masa dolow nie mowiac o tym ze luba skupia sie na jezdzeniu na wprost a nie omijaniu dziur i od 3 lat nic absolutnie nie zluzylo sie w zawiasie. nic nie puka i nie stuka. zaden swozen koncowka itd. choc faktem jest ze jest sztywniej i o ile wieksze dziury, doly itd. zawias wybiera podobnie do seryjnych gum o tyle czuc te mniejsze nierownosci czy jakies zwirki na asfalcie ktorych energy w przeciwienstwie do serii juz nie tlumi.
zakladac i sie nie stresowac. TYLKO DOBRZE POSMAROWAC!!! bo bedzie skrzypiec w zime :nieok:
A i co istotne. Juz gdzies to kiedys pisalem. Wielka kupa jest z tulejami gornwego wahacza z przodu. Wytarly sie i powstaly milimetrowe luzy wewnatrz tulejki. I poza mna jeszcze z jednym takim przypadkiem sie spotkalem wiec te mozna sobie odpuscic.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

shogunnn
Forumowicz

przez shogunnn » 2009-12-03, 13:59

kukus napisał(a):A i co istotne. Juz gdzies to kiedys pisalem. Wielka kupa jest z tulejami gornwego wahacza z przodu. Wytarly sie i powstaly milimetrowe luzy wewnatrz tulejki. I poza mna jeszcze z jednym takim przypadkiem sie spotkalem wiec te mozna sobie odpuscic.

Bo były wyprodukowane przez ES a nie STRONG-FLEX :ok:

Widzisz glibo ,na twardych też można ;)
WWW.STRONGFLEX.EU
POLYURETHANE COMPONENTS

glibo
Forumowicz

przez glibo » 2009-12-03, 15:58

wiec zamowilem SPORT i juz nie zmienie :rotfl:
tylko jeszcze mam pytania dotyczace montazu-jaki smar stosowac do tych tulei i gumek??i gdzie go nakladac i jak duza?

Paco
Forumowicz

przez Paco » 2009-12-03, 16:20

dostaniesz smar z bikopuru, nakladaj ile dasz rady nalozyc, im wiecej tym lepiej. smarujesz tulejke tą metalową, tzn miedzy tulejką metalową a poliuretanem ma byc smar. ja tak mam. no chyba ze ja to zle zrobilem:D

shogunnn
Forumowicz

przez shogunnn » 2009-12-03, 17:06

glibo napisał(a):wiec zamowilem SPORT i juz nie zmienie :rotfl:
tylko jeszcze mam pytania dotyczace montazu-jaki smar stosowac do tych tulei i gumek??i gdzie go nakladac i jak duza?

Smarować wszystkie metalowe elementy które się stykają z poliuretanem, smar jest w kpl, w razie gdyby zabrakło można smarować smarem do sworzni czy przegubów, ważne żeby smarować, kto smaruje ten jedzie :ok:
WWW.STRONGFLEX.EU
POLYURETHANE COMPONENTS

spurek
Moderator

przez spurek » 2009-12-03, 17:24

shogunnn napisał(a):kto smaruje ten jedzie :ok:

kto smaruje ten stoi

:rotfl2: :rotfl2:

..a tak na serio-planuję robić cały zawias, myślałem nad czerwonymi "Bikopurami". Jeździł ktoś na nich? To jest czy długo-minimum rok- ktoś śmigał na nich. Mam prośbę żeby się podzielił doświadczeniami. Nie będę ukrywał że rozważam też zwykłe NOKowskie, lub OEMowskie gumy-jak w porównaniu z nimi wypadają czerwone "gumki" ?Jakie sa minusy bikopurów? Auto użytkuję na codziennie, robię też dłuższe trasy, mam -35mm , więc nie zależy mi na twardym zawiasie-tym bardziej, że co drugi ząb zaplombowany :rotfl2:
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

badam
Forumowicz

przez badam » 2009-12-03, 19:23

shogunnn napisał(a):za to na torze zawsze będziesz pierwszy ;)

hehe w kielcach chyba nie zaprzeczalnie króluje Piotrek K swoim zaje zaje biscie szybkim CRXem ;p

kruku85
Forumowicz

przez kruku85 » 2009-12-03, 19:56

rex jak rex ale Piotrek jest szybki :ok:

Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 349   •   Strona 20 z 24   •   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24