Zabudowa dedykowana Del Sol
Coś dla crxowych audio

zbiknieff
Forumowicz

Zabudowa dedykowana Del Sol

przez zbiknieff » 2009-11-21, 11:49

Postanowiłem założyć nowy temat odnośnie zabudowy CAR-AUDIO w Solce, gdyż nie chciałem odkopywać trupów a tym samym nie znalazłem tematu, który by zaspokoił moją ciekawość i dogłębnie przeanalizował ten aspekt ;)

Także :
- Czy jest ktoś kto robił sobie zabudowe bagażnika w solce ??
- Czy ktoś posiada jakieś zdjęcia, ewentualnie projekty ciekawie "zagospodarowanych" bagaznikow ??
- Czy ktos ma jakiekolwiek informacje w danym temacie ?? ;)

Osobiscie mam na stanie 2xJBL 30cm, dosyc spory wzmacniacz z PowerAcoustik, do tego kondesatorka... szukam jedynie jakiegos ciekawego pomyslu jak to wszystko wsadzic w bagaznik, zeby fajnie gralo i cieszylo oko... ;)
Obrazek

oleczek1988
Forumowicz

przez oleczek1988 » 2009-11-21, 13:19

ja znalazłem w internecie może cię zainteresuje orientacyjne jak to wygląda:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

jest też stronka: cardomain jak dobrze poszukasz to może coś znajdziesz dla siebie :)
pozdrawiam ;)

adamuss
Forumowicz

przez adamuss » 2009-11-21, 18:12

Może Ci się przyda (kilka fotek + osoby, które mają/miały coś takiego u siebie): Link do tematu na forum
Było 2x SOHC VTEC, jest DOHC E-TEC
USŁUGI KSIĘGOWE WARSZAWA / RASZYN

zbiknieff
Forumowicz

przez zbiknieff » 2009-11-21, 19:12

adamuss napisał(a):Może Ci się przyda (kilka fotek + osoby, które mają/miały coś takiego u siebie): Link do tematu na forum

Dzięki. Oglądałem ten temat niedawno... niestety nikt nie pokazał zabudowy umieszczonej w bagażniku :( Większość pisze że ma tam jakiegoś suba... a mnie chodzi o konkretną zabudowe na cały kufer ;)
Obrazek

adamuss
Forumowicz

przez adamuss » 2009-11-21, 19:53

W takim razie w google wpisz sobie słowa: zabudowa bagażnika car audio
Wyświetlą Ci się różne strony i fora (np TA , TA , TA albo TA ).
Musisz troszeczkę poszperać, poczytać jak to się robi, potem obrać jakąś koncepcję, zgromadzić materiały (maty wygłuszające, obicia, mdf, plexi, neony/diody, okablowanie) i do dzieła.
Było 2x SOHC VTEC, jest DOHC E-TEC
USŁUGI KSIĘGOWE WARSZAWA / RASZYN

freelanc3r
Forumowicz

przez freelanc3r » 2009-11-21, 20:44

jestem przekonany ze jak by ktos takie zabudowy zaczal robic profi... to by sie ozlocil :P
sam bym kupil chociaz audiofilem nie jestem

zbiknieff
Forumowicz

przez zbiknieff » 2009-11-21, 21:47

adamuss napisał(a):W takim razie w google wpisz sobie słowa: zabudowa bagażnika car audio
Wyświetlą Ci się różne strony i fora (np TA , TA , TA albo TA ).
Musisz troszeczkę poszperać, poczytać jak to się robi, potem obrać jakąś koncepcję, zgromadzić materiały (maty wygłuszające, obicia, mdf, plexi, neony/diody, okablowanie) i do dzieła.

Temat od strony technicznej już mam obcykany... Potrzebne elementy do zrobienia zabudowy też już są... ;) Szukam przede wszystkim pomysłu, co i jak poukładać w bagażniku żeby spełniło chociaż minimalne normy "audiofilskie" i co ważne ŁADNIE wyglądało. :D
Obrazek

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2009-11-21, 22:43

freelanc3r napisał(a):jestem przekonany ze jak by ktos takie zabudowy zaczal robic profi... to by sie ozlocil

niestety nie, zrobisz zabudowe w jednej np solce a juz do drugiej moze nie pasowac, i ludzie beda jechac od najgorszych, zabudowe robi sie pod konkretne auto i tyle

luxu$
Forumowicz

przez luxu$ » 2009-11-22, 16:34

Co za sens jest robić zabudowę audio w bagażniku w Solce? przecież komora bagażnika jest odseparowana od kabiny... przechodnie będą więcej słyszeć, niż ty w kabinie... jedyna sensowna zabudowa, to ta za fotelami... bagażnik nie ma żadnego sensu...
Mój del Sol na części! --=> http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=60462 <=--

sebas
Moderator

przez sebas » 2009-11-22, 16:47

luxu$, nie wiesz o czym piszesz :P To jaki jest sens robić zabudowy w sedanach? Zobacz jakie wielkie dziury są w solce pod tylnymi błotnikami i nimi dźwięk przechodzi do środka :) Ja słuchałem już nie jednego głośnika w moim bagażniku - teraz mam POWERBASS S10 w skrzynce którą sam zrobiłem, w taki sposób że mieści mi się z rozpórką i złożonym dachem i gra super - musi być ustawiona na 50% swoich możliwości bo basu było aż za dużo... Wiadomo że w hb byłoby ją słychać jeszcze głośniej ale przecież nie o to chodzi żeby mieć bass rozrywający mózg tylko ładnie i przyjemnie grającą muzykę :)

luxu$
Forumowicz

przez luxu$ » 2009-11-22, 17:19

Taki jest sens w sedanach, że tam bagażnik od kabiny oddzielają tylko kanapy, a nie blacha... nikt mi nie wmówi, że w Del Solu lepiej jest robić zabudowę w bagażniku, niż za fotelami...
Mój del Sol na części! --=> http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=60462 <=--

zbiknieff
Forumowicz

przez zbiknieff » 2009-11-22, 22:02

luxu$ napisał(a):Taki jest sens w sedanach, że tam bagażnik od kabiny oddzielają tylko kanapy, a nie blacha... nikt mi nie wmówi, że w Del Solu lepiej jest robić zabudowę w bagażniku, niż za fotelami...

Bardzo duża liczba sedanów ma oddzielony bagażnik blachą - podobnie jak w solce ;) Ale troszke odbiegamy od tematu... Miały być ciekawe projekty a robi się przepychanka :wrrr:

ps. na zdrowije ;)
Obrazek

mrenias
Forumowicz

przez mrenias » 2009-11-23, 09:39

luxu$ napisał(a):nikt mi nie wmówi, że w Del Solu lepiej jest robić zabudowę w bagażniku, niż za fotelami...

Ja miałem zabudowe z tyłu za fotelami w solce, byłem w kilku salonach CAR AUDIO i kazdy mi mówił ze cudów się mam nie spodziewać.
Wszystko zalezy jak się chce muzyki słuchać z moich doświadczeń głośne słuchanie muzyki z głośnikami basowymi za plecami mnie męczyło, jak było umiarkowanie głośno było ok, jednak nie uzyskasz efektu takiego ze z końca ulicy już będzie słychać uderzenie twojego basu w solce, napewno nie bedzie on taki głęboki. Ja tą zabudowę potraktowałem bardziej jako bajer na zasadzie - nikt takiej nie ma :rotfl:
Nie jeden audiofil jak by usłyszał jak mi to gra by mnie wyśmiał. A przyznaję, że w miare fajnie było to już zrobione.
Osobiście chyba jednak bym został przy dobrym systemie w drzwiach i jakimś subie w bagażniku, tym bardziej ze w solu mi potem brakowało miejsca za fotelami i z głupim plecakiem czy tez kurtką już był problem.

Tu masz kilka fotek mojej zabudowy, jak masz pytania pisz na GG lub PW postaram sie pomoc.

http://picasaweb.google.pl/mrenias/CarAudio#

Obrazek
https://SecreLocal.com - Single Girls Online - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Get In Touch Singles

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2009-11-23, 10:22

mam pytanie czy ta zabudowa ma w sobie jakies skrzynie na glosniki?? czy poprostu tak sobie sa wlozone glosniki??

mrenias napisał(a):byłem w kilku salonach CAR AUDIO i kazdy mi mówił ze cudów się mam nie spodziewać.

bo te glosniki nie nadaja sie do dobrego grania

mrenias
Forumowicz

przez mrenias » 2009-11-23, 10:36

gruby126p1 napisał(a):mam pytanie czy ta zabudowa ma w sobie jakies skrzynie na glosniki?? czy poprostu tak sobie sa wlozone glosniki??

Nie niestety są same tak sobie włożone

gruby126p1 napisał(a):bo te glosniki nie nadaja sie do dobrego grania

Masz racje - cudów nie zagrają, nie miałem wtedy kasy i włożyłem to co miałem, ale i tak mi mówili, że to nigdy nie zagra idealnie.

Jeszcze kończąc temat decyzji zabudowy, to koszta też są spore, bo sama zabudowa jak pamietam okolo 450zł do tego jej spasowanie, bo nie było idealnie + wytłumienie + obicie materiałem + dobre głośniki i sumka się spora nazbiera.
Tzn ja powiem tak - drugi raz bym się w to nie bawił, ale z drugiej strony był to nie zły bajer - jak wyżej pisałem - rzadko spotykany w solach.
https://SecreLocal.com - Single Girls Online - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Get In Touch Singles

Następna strona