Witam
Od dawna podobała mi się CRX'a 2 generacji, jednak zdecydowałem się na kupno del sol'a
Obecnie pomykam fiestą mk4 1.25 zetec, nie mogę powiedzieć złego słowa o tym silniku, 75km wystarczy do codziennej jazdy. jednak w miarę jedzenia apetyt rośnie i poszukuje jakiejś ładnej i w dobrym stanie hondy crx del sol. Na dzień dzisiejszy mam 2 opcje w odległości około 120km ode mnie. Szukam tylko 1.6l VTEC 160km
1. http://allegro.pl/show_item.php?item=819487061 nowsza z tych 2 hond bo z '95r. mniejszy przebieg(wiadomo jak bywa z licznikami), podobno drobna modyfikacja co dodała 10km więcej
Trochę się naczytałem na forum i dla takiego silnika z 300tyś to normalny przebieg do wytrzymania.
Pytam się czy ktoś widział te hondy na zlocie, albo posiada jakieś informacje o nich, może jakiś forumowicz jest właścicielem którejś??
Chcę jeszcze wiedzieć jak można szybko rozpoznać czy silnik jest 125km czy 160km
Nigdy nie miałem okazji jeździć taką hondą więc nie mam na razie porównania co do prowadzenia autka i przyśpieszenia silnika, wiem że jak rodzice kupowali kiedyś leona w dieslu to bez problemu dało się wyczuć czy silnik nie jest podjechany(plus minus wiadomo jakie ma mieć przyśpieszenie)
Jeśli ktoś jest chętny do pomocy to chętnie posłucham jakiejś porady przy kupie, gdyż dla mnie jest to bardzo duży wydatek na takie autko.
Pozdrawiam
Ta pierwsza ma silnik D16Z6 co w serii ma 125 konie,nie wiem co to za modyfikazcja co by mu miała podnieść moc na te 170 konie,a Ty z tego co rozumiem poszukujesz takiej z silnikiem B16A2 co ma seryjnie koni 160
pierwszej akurat nie kojarze, ale temat drugiej rzeczywiście był już wiele razy poruszany na forum (szukaj "bazowóz") czyli tu: forum/viewtopic.php?t=36992 konkluzja ( w stylu jedi): nie chcesz kupić tego samochodu!
najpiekniejsza muzyka: b16a2 w 5500-8200 rpm, i to x2 ]:->
była Solka Vrusa ta pierwsza, było przerabiane na forum, wystarczy kilka tematów na dół zjechac. Tu filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=ZtGH-N9WGXc Tu temat samego auta:
forum/viewtopic.php?t=37730 Jeszcze coś było, ale nie chce mi sie szukac.
Kolejna sprawa, to że debil - obecny własciciel ma wszystkich za idiotów i mysli, ze napisze 170KM, to ludzie poleca... zal mi tych ludzi. Nie kupiłbym tego auta nie tyle co z powodu powypadkowosci, tylko, ze dlatego, że nie lubie jak ktos dodaje sobie qrwa 45KM gratis!!!
Ostatnio edytowano 2009-11-17, 00:51 przez polkar, łącznie edytowano 1 raz
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Pewnie ,że to ESI 170km to może takie jego mażenia eheheh a moim zdaniem to te emblematy "crx" "1.6" to też nie ciekawie wygląda powiedział bym co mysle ale chce zachować kulturę :
Wiem dobrze że długo się naszukam ale nigdzie mi się nie spieszy;-)
Rozumiem że ta czerwona nie jest polecana gdyż była ładnie rozwalona i dodatkowo moc jest grubo zawyżona, jednak nie doszukałem się co jest skopane w tej czarnej z żywca
Pozdrawiam