ja mam przeważnie 9L w mieście przy średniej jeździe... no Vtec raczej się niewyłancza a w trasie jak narazie udało mi się w 3osoby wydusić tylko 6L ;]
Ja już troche śmigam na LPG (sekwencja) i przy zamulaniu 6,3 wychodzi a przy pałowaniu to nie problem 17 wykręcić przy normalnej szybkiej jeździe na trasie to 10 wychodzi przy prędkościach 160 do 200
Moja pali 7.5l, średnia (trasa-miasto) z kilku tyś (od marca), ostatnio troche więcej, bo zimno. Nie mierzyłem max-min, nie umiem zbyt oszczędnie jeździć - CRX się nie nadaje do tego, za bardzo kusi.
wcale nie żaden termostat silniki B serii palą dużo w zimie, w miejskich korkach, krótkie odcinki itp mi znacznie więcej jeszcze pali, a żeby sie przekonać że to nie termostat tylko ten typ tak ma wystarczy wybrać się w trasę i tam spalanie pokaże sie normalne już
No ja mam aktualne spalanie od pewniego czasu w podpisie - Klik i widać detale Polecam zresztą stronkę, można sobie na bierząco kontrolować spalanie.
Na razie wnioski mam takie:
Zazwyczaj trasa standardowa - ok 20km trasa ~120km/h , 10km korki ~5km/h , 20km miasto zazwyczaj nie wiecej, jak ~80km/h na głównych
Ciepło - ok 8.0L
Ciepło, wakacje = mniejsze korki - ok 7,5L
Chłodno - ok 8,5L
Zimno - Trzeba poczekać do zimy
mi teraz rexina w trasie lyka 8,5l ale tez bez szelenstw ;p do max 120km/h
miasto i krecenie sie okolice miasta srednio ok 10l tez bez swirowania ale juz dynamiczniej , a jak troszke go ciskam po miescie to ze 13 wychodzi ogolnie widze ze miedzy jazda dosc agresywna a zamulaniem niema takiej roznicy teraz, no czuc roznice w mocnym deptaniu ale to w kazdym wieksze roznice byly w b16 , teraz to ten silnik ma mniej roboty z taka buda chyba...
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj 784-933-899