nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj.
mam luz na kolumnie kierowniczej. wiec tu mam pytanie: czy musze wymieniac cala kolumne, czy moze krzyzak, a moze da rade ''skręcic'' kolumne (zmniejszyc luz) ?
Jeśli luz jest nieduży można podregulować, ale z reguły do wymiany jest teflonowa tulejka w kolumnie, można to zrobić samemu i luzu nie będzie, poszukaj na forum o tulejce teflonowej
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
ale ta tuleja odpowiada wlasciwie za upierdliwe stukanie dochodzace z prawego koła w maglownicy na dole patrzac od dołu masz srube do regulacji luzy tylko nie przesadz bo bedziesz mial kierowanie jak w JELCZU
a regenerował ktoś maglownice?jak tak to gdzie za ile.
tulejka teflonowa pomaga tylko na stuki.
a luz jest przez to ze listwa jest wytarta nie równo i jak skręc8isz na regulacji to w jednym miejscu będzie luz a w drugim będzie ciężko chodzić
przesłałem im tulejke z aso i magiel i zregenerowali+założyli tulejke.... jest duża różnica z tym że mechanik mówił tak 'na oko' przed założeniem że nie jest pewien czy przekładnia jest w 100% dobrze zrobiona...ale po założeniu jest ok.