opony zimowe
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Kokor
Forumowicz

opony zimowe

przez Kokor » 2009-10-25, 19:32

Cześć
Temat wałkowany co sezon , a więc do rzeczy. Chodzi o opony zimowe, jako że w naszym klimacie nie ma za bardzo śniegu, raczej woda i plucha, to może ktoś wie jakie opony zimowe sprawdzają się w takich warunkach (a może ktoś znajdzie w necie jakieś testy). Osobiście myślałem o nokianach WR i WRG2 w rozmiarze 185/65/R14 ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi gumami? Co do rozmiaru to zależy mi na tych wymiarach bo chce zobaczyć jak crx zachowuje się na seryjnym rozmiarze opon. Proszę nie odsyłajcie tylko do portali gdzie oceniają zwykli użytkownicy bo to dość subiektywne i nie miarodajne.
I pytanie za sto punktów na jakich gumach jeździ się w sporcie samochodowym „po mokrym”(i czy da się je normalnie kupić), ostatnio widziałem urywki z rajdu na mokrej nawierzchni i zmiażdżyło mnie jak te samochody się trzymają.

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2009-10-25, 19:34

Kokor napisał(a):Osobiście myślałem o nokianach WR i WRG2 w rozmiarze 185/65/R14

Jeśli chodzi o nokiany to bardzo dobry wybór, ma kolega, jest zadowolony, ostatnio tez do kolegi ojca takie sprzedawałem, ponoć rewelacja. Opona jeajlepiej się sprzedająca, ale też i jedna z lepszych.
Sam nie mam, gdyż przy zakupie auta miałem drugi komplet opon i musze zjezdzić jeszcze tą zimę. a do terenówki 16' trochę droga.
Na przyszły rok własnie takie Nokiany chcę mieć.
HOTMOT.pl

NAZGUL
Forumowicz

przez NAZGUL » 2009-10-25, 19:58

a ja tam nokianów nie polecam
jako nówki są strasznie twarde i to w dodatnich temperaturach
są śliskie na błocie pośniegowym "CIAPA"
po ostrej zimie (dużo soli itp) po jednym sezonie są jak kamyki
zaleta - wolno się ścierają (ale nie o to przeca chodzi w zimówkach)

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2009-10-25, 20:07

Zupełnie odmienne zdanie ma znajomy, co jezdzi na Nokianach, a przerobił juz wiele opon. Jezdziłem jego autem i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Ale może jeszcze ktos się wypowie na temat tych opon, a najlepiej ktoś kto je uzytkuje...
HOTMOT.pl

NAZGUL
Forumowicz

przez NAZGUL » 2009-10-25, 20:15

no ja je użytkowałem w civicu 6gen (miałem nówki)
ja ich nie polecam , wole miękką gumę na zime (dębice , miszelinki , savy , pirelki )
elo

Patrycja
Forumowicz

przez Patrycja » 2009-10-28, 00:58

Ja mam Nokiany WRG2 po jednym sezonie i jestem zadowolona. Nie podzielam zdania NAZGULa. Mnie się wydają właśnie miękkie, a mimo to faktycznie wolno się ścierają - przejeździłam na nich w zeszłym sezonie do maja (bo czekałam na wyprostowanie letniej felgi), a wyglądają jak nówki.