Witam bylo troche tych tematow o przelotach koncowych wydecha itp itd.... teraz jedna prosba...czy ma ktos jakis projek na kartce albo jakies zdjecia jak wyglada przelot w crx bo nie chcem wyciagac z rexa wydechu na wzro...ja bede robil z kwasa na 2,25 " mam 4-2-1 i od tego do samego konca ma byc rura 2,25 na koncu jakis wm.... wiec prosba o jakies fotki albo jakies projekty z wymiarami.......z gory dzieki
na oko nic nie zrobisz jedz na kanał i sobie wymierz potrzebujesz dwa kolanka 90 by zakrecic wydech na lewą strone i puscic go nad lewym wachaczemtam juz bedzie rzeźba kolanko góra troche prostej kolanko dół itd ....rury z 2 metry powinno na lajcie starczec
hmm nad lewym wahaczem? raczej prawym stojac do kierunku jazdy ;] a tak w ogole 2 metry rury to polowa wydechu... u mnie poszlo ciut ponad 4 metry kolektor>tumnik srodkowy przelot>nad prawym wahaczem rzezba>do tumnika koncowego poprzecznego>fajka koncowa... wszystko kwasu potrzebowalem z tego co pamietam z 6 kolanek.
[ Dodano: 2009-10-14, 14:37 ] zaznacze ze kolektor seryjny 4.1
tak to wyglada u mnie, wykonanie nie jest profi(tu wystaje tam wystaje ) ale na dzien dzisiejszy jest wszystko poprawione (Kolektor 4-2-1, strumiennica i reszta 2,25") poszlo okolo 3m rury
kazdy tokarz powinien ci to zrobic w cenie ok 50zl za jedna, kazda rura z kwasa ma tez odpowiednie do siebie kolanko, wiec ni ewiem po co giac rure-chybaze tylko po to aby bylo taniej bo kolanko 60mm kosztuje ok 30zl.. czyli calkiem sporo, a kolanek sie nie gnie przeciez po to sa kolankami
ja bralem 3m rury i zostalo troche ok 50cm , ale ja robilem dodatkowo na 2 tlumikach przelotowych jeden za kolektorem a drugi poprzeczny na koncu
kolanek poszlo ok 5 z mniejsza iloscia kolanek nie wyobrazam sobie zrobienia pozadnie wydechu chyba ze odrazu prosto za wahaczem to moze 3 styknie moze nie...
kolanka powinny byc takiej samej srednicy chyba ze sam wezmiesz sobie inne ...
kolanka nie gniesz bo zmniejszasz srednice chyba ze masz jakas gietarke , a tak to przecinasz i zmieniasz kat itd...
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj 784-933-899
stosuj kolana mnie roboty... z gieciem rury to zawsze jest zabawa , napelnic ,wyginac czasem srednice zplaszczy, kolana sobie podocinasz na aucie, poheftujesz wyjmiesz, opspawasz i masz gotowy uklad