Zmiana kompa i wiązki/nietypowe

-BARON-

Zmiana kompa i wiązki/nietypowe

przez -BARON- » 2009-09-17, 00:04

Na wstępie chciałbym wszystkim powiedzieć dzień dobry :).Odrazu uprzejmie donoszę że nie posiadam crx ani innej Hondy.Posiadam za to małego francuzika czyli peugeota 205 a w nim sobie zamontowałem jeden z ciekawszych silników peugeota czyli MI16.W stanie fabrycznym miał 147 koni teraz nie wiem ile ma :) ale do czego dążę.Speców od mojego kompa niema ,wtrysk to full grupa spalanie jest mało zadowalające ale w sumie nie oto mi chodzi.Powoli dostrzegam braki mocy w silniku myślałem nad soft turbo no a dalej trzeba to wystroić tylko niema w sumie chętnych z tego co się orientowałem.Wyjściem jest zakup kompa uniwersalnego i dorobienie wiązki oraz wystrojenie jednak to wciągnie około 3 tysi.Za To dostałem wskazówkę że ludzie w crx/civic sa w Miarę obyci z remapem kompa wobec czego pomysł mam taki jakoby założyć wiązkę ,czujniki i komp od jakiejś hondy.W hondach nie siedzę wogóle ale czy znalazła by się jakaś mądra głowa zeby mi pod powiedzieć jak sie za to zabrać ,od czego zaadoptować gadżety jakie koszta.Silnik na dzień dzisiejszy jest na oryginalnym kompie odcinka cos koło 7200 obr/min, chciałbym uzyskać limit 7800-8000 obr/min a w późniejszym czasie mieć możliwość strojenia silnika po modach nie szukając fachowca nie wiadomo gdzie.