extass-81 napisał(a):Miał juz ktos taki problem?

extass-81 napisał(a):Teraz swieci mi sie kontrolka pomaranczowa silnik
TJ napisał(a):Jeśli po kupnie CRX nie zmieniałeś filtra paliwa to zmień dla zasady, że zmienia się wszystkie filtry. Najlepiej ASO (150zł) bo zamienniki potrafią mulić od nowości (dając podobne objawy jak opisane w tym wątku).
to tez moze byc tego przyczyna.
)nieco zbliżone objawy (takiego "laga" po dodaniu gazu) miałem jak przepływomierz zaczynał umierać... Później jednak dość szybko się pogorszyło i po prostu moc stracił.
u mnie bylo tak: zatankowalem na innej stacji nazwy nie podam bo na neste malo kto tankuje
do rzeczy wyjechalem ze stacji zaczelo przerywać ;/ lipa straszna jak dalem po oporze to było dobrze tylko jak jechalem rowno np 80km/h to przerywalo straszniei checkengine wywalalo , na wolnych nie trzymał obrotów ... stawalem na swiatlach to gasl zrobilem ok 40 km i odrazu zatankowalem 95 na sprawdzonym orlenie drugie tyle czyli do pelna odrazu bylo czuć roznice, juz nie gasl na wolnych nie przerywal tak mocno, jednak wacha sie skonczyla a problem został ... tankowalem juz pare razy, check engine sie dalej zapala jak jade ze stala predkoscia, chcialem rozkrecać dzisiaj kopułke ale najpierw odłączyłem ten czujnik na przepustnicy i jest dobrze ani razu nie przerwało, jedyny fakt to to że na wolnych jak depne gaz jest lekko opozniona reakcja przed wskoczeniem na obroty no i pali sie teraz caly czas checkengine
ten czujnik to tylko w aso ?Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości