Z racji tego ze tutaj widze duzo koledzy pomagaja a ja dopiero co sie zapisalem mam pytanko.
Czasem jak jade autem zapala mi sie w trakcie jazdy pomaranczowa kontrolka silnika i gaznie po okolo 30 sek. Czasem ale teraz juz mi sie nie zdarza nie gasla wogule po przekreceniu zaplonu i nie moglem odpalic mieszalem cos kablami zaplonowymi i gasla , Teraz mam spokuj ale czasem w trakcie jazdy sie zapala. Pojechalem to magikow co komputerk maja i nie podlaczyli mi bo cos tam cos tam i niebeda wiedzieli co to .
Ktos mial podobne problemy, co to moze byc?
no to klikaj na linka który zapodałem ci powyżej - albo po lewej na głównej stronie masz napisane - CRX Menu - i tam inne informacje - w zależności od gen. którą jeździsz
[ Dodano: Pon Paź 17, 2005 9:32 pm ] Tak dla scizlosci ta kontrolka bedzie mrygac na komputerze jesli zapali mi sie lampa pomaranczowa tak, czy bez tego tez zapamietala i mryka caly czas?
Z mila checia napsialbym co to za blad ale komputerek niechce ze mna wspolpracowac jutro go sprubuje ladnie porposic posprawdzam kable tyle ile jestem w stanie. Dzis jak na zlosc chyba z 9 razy mi zgasla ,i palila sie kontrolka caly czas na wlaczonym zaplonie i nie chciala odpalic. Jednak po ktoryms razie zglasla i Cerka odpalila , sprubuje ja jutro porposic zeby jakies diody sie zapalily ale posprawdzam jedynie + i - bo na elektryce to wogule sie nie znam, a jak nie bede musial udac sie do fachowca. Dzieki za pomoc jak tylko cos bede wiedzial napisze co ja boli
Tak zolta czy pomaranczowa ale wiemy o ktorej mowa. A komputer nic nawet dioda sie nie pali a sa 2 jedna z nich wedlug opisu powinna sie palic , no chyba ze zle zrozumialem. Ale na kompie nic nie mryga ani nic w tym stylu.
Urządzenie sterujące znajduje się pod fotelem kierowcy, pod dywanikiem albo pod metalową pokrywą w przestrzeni na nogi pasażera (rys. 2). Samodiagnostyka polega na obserwacji zachowania się diody LED zamontowanej w urządzeniu sterującym. Samochody te nie mają złącza samodiagnostyki.
Czy to co pisze u gory moze oznaczac ze ja niemam tej diody. A wogule czy ja dobrze patsze na ten okragle oszklone miejsce znajdujace sie na kompie u pasazera w nogach?
[ Dodano: Wto Paź 18, 2005 8:24 pm ] Juz ci pisze 1,6 DOHC nr silnika: D16A91002660 88 rok. To jest pierwszy wypust II generacji .
tak ale zmyliło mnie to ze masz 2 diody a chyba w crx byly kompy tylko z jedną diodą, ale napisz numer silnika bo moze ktoś przełożył silnik i elektryke i wiązkę kabli, w któryś kompach zwierało się 2 styki we wtyczce która znajdowała się po prawej stronie kompa u góry i wtedy dopiero komp wyświetlał błędy ale to było chyba w nowszych modelach i to civic wiec może masz taki komp skoro nic ci nie mróga. czyli wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz i w tym momencie powinna przynajmniej raz szybko mrugnąć. i wtedy jest ok.
[ Dodano: Sro Paź 19, 2005 7:26 pm ] Jest tak wzielem sie za bezpieczniki od kompa powyciagalem i wlozylem jeszcze raz, i chodzi jezdzilem i wsio jest ok. Jest opcja taka jak wspomnial mi na gg kolega magnum, ze dobrego styku niebylo i dlatego sie kontrolka palila oby tak bylo. Dzieki i pozdrawiam !