Witam
Mam taki problem że mój CRX nie chce złapać odpowiedniej temperatury. Tzn. problem jest dość dziwny bo czasem łapie temperature a czasem nie. Może to wina nieodpowietrzonego ukladu chłodzenia, czy moze wina jakiegoś czujnika ? Ostatnio wymieniałem wodę na płyn chłodniczy Borygo.
pozdrawiam
ja podejrzewałbym termostat. moze nie chce sie zamknac.... tzn jest caly czas otwarty i silnik nie moze sie nagrzac... w korku jak stales to ci sie nagrzal ??
Z tą temperaturą to własnie bywa różnie..Czy jak stalem w korku to się zagrzał...wydaje mi się że tak chociaż nie pamiętam. Jutro sprawdzę jak bede jechał na uczelnie, po przejechaniu 15km otworzę maske i sprawdzę czy silnik jest odpowiednio ciepły.
Termostat da się jakoś uratować ? np wygotować w occie..albo czyms takim zeby usunać osad wewnątrz niego. Jaki to ew. koszt ?
pzdr
termostat sie wymienia.. nie polecam wsadzania tam jakiegos uzywanego lub kombinowania z starym... wiecej zaplacisz za robocizne niz za sam termostat
jak postoisz troche w korku to powinien ci zlapac temperature ( czyli powinien miec mniej wiecej normalna temperature pracy.. wyzszej nie powinien osiagnac)
jesli masz termostat caly czas otwarty to silnik poprostu jest od samego poczatku chlodzony i z tego powodu nie moze sie rozgrzac....
hahah moze to glupie co napisze ale upewnij sie czy mas zte borygo w chlodnicy i ukladzie bo ja takie przygody mialem przy dziurawej chlodnicy az do tego doszlo ze silnik na trasie odmowil posluszenstwa dlawil sie i wogole (zima) az zgasl jak otworzylem maske to czesci byly pozamarzane dolalem na stacji za ostatni grosz plyny i jak reka odjal. a tez byly dziwne historie z temperatura. to jej nie bylo to latala gora dol.
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior
Termostat jest takim właśnie czujnikiem. Możesz go też poprostu nie mieć i woda ci pływa sobie bez zachamowań. Kup nowy termostat, wylej to co masz w chłodnicy, Wł€ż termostat zalej jakimś Borygem i powinno działać. Jeśli miałeś wodę to możesz mieć 2 kg kamienia + rdzy. Właśnie walczę z tym u siebie w aucie (nie CRX). Pozdrawiam.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.
Witam
No silnik jednak temperatury odpowiedniej nie łapie..a jak juz złapie i wlaczy się dmuchawe to odrazu temperatura spada i leci zimne powietrze .
Ale mam szczescie do samochodow...co kolejny zawsze musze naprawiac..ehh
Gdzie orientacyjnie w komorze silnika jest termostat ? Gdzies przy pompie wody ?
Nagrzewnice też masz brudną. Wody nalej i sprężonym powietrzem w przewody daj. Ja zalałem octem układ chłodzenie i pojeżdziłem tak 3 dni to potem tyle syfu leciało. Tylko trzeba dobrze wypłuać później. W uk ład chłodzenie wąź ogrodowy podłączyłem i przestałem lać wodę jak już czysta leciała. Dasz radę.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.