Radio / Swiatla awaryjne / Zwarcie :/
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Jigit
Forumowicz

Radio / Swiatla awaryjne / Zwarcie :/

przez Jigit » 2005-10-16, 11:28

Witam!

Swego czasu bawilem sie kabelkami od radia. I pech chcial, ze zwarl mi sie kabelek pradowy z innym... cos zapiszczalo, cos strzelilo... tylko nie wiem dokladnie co. Napewno nie bezpiecznik w tej skrzynce wewnatrz. Objaw jest taki, ze nie mam pradu na kabelku pradowym idacym do radia (na tym podtrzymujacym napiecie jest, wiec radio jakos dziala). Poza tym gdy wlaczam swiatla awaryjne, mruga mi tylko prawy kierunek. Normalne kierunki dzialaja.

Wczoraj zdjalem sobie cala deske rozdzielcza wiec mam teraz swobodny dostep do wszystkich kabli, tylko nie wiem gdzie szukac...
Jak juz wspomnialem, bezpieczniki wszystkie cale, przekaznik od kierunkow zmienilem i jest to samo, wiec chyba tez odpada.

Jesli ktos ma jakies sugestie to prosze o odpowiedz.
Chce to zrobic bo nie lubie jak mi cos w furce nie dziala :wrrr:

Z gory dziekuje za wszelkie info
Pozdrawiam - Jigit
-------------------------------------------
ED9, D16Z5

Magnum
Forumowicz

przez Magnum » 2005-10-16, 13:52

a bezpieczniki pod maską całe? sprawdź bezpieczniki jakimś omomierzem bo czasami lubi się przepalić a wygląda jak by był cały. Sprawdź też z tyłu tej skrzynki z bezpiecznikami wtyczki do niej wchodzące bo może się jakiś kabelek upalił, W sumie to dziwna sprawa bo nie powinno do tego dojść chyba że ktoś wsadził mocniejszy bezpiecznik niż powinien być i dla tego upaliło jakiś kabel.

Dycha
Forumowicz

przez Dycha » 2005-10-18, 22:57

3 dni temu mialem pdoobny problem tez sie wzielem za radio i mialem specia chyba z 3 bezpieczniki posadzilem. U mnie bylo to ze kabel plusowy jakis inny bo szly dwa do radia tylko jeden byl nie podlaczony robil zwarcie z masa. Poszukaj czy niema jakiegos wolnego kabla ktory nie jest zaizolowany . U mnie tracilem radio, awaryjne i czesc swiatel z tylu i podswietlenie tablicy.
Pozdrowienia dla Hondziarzy !!!